Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
Wyświetlenie odpowiedzi
Łomża, Export Niefiltrowane
Collapse
X
-
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Szakali Wyświetlenie odpowiedziNo tak , ale max za ten wynalazek można dać 2.50 jak dla mnie ...dawno już tego nie piłem , ostatnio w wakacje i pamiętam że jedna warka była całkiem dobra a jeszcze inna do zlewu się nadawała .
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Szakali Wyświetlenie odpowiedziAż kupię z ciekawości .Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Ty może na zielonej Lubelszczyźnie masz w brązowej, ja w Polkowicach tylko w zielonej
No dobra, piłem wersję filtrowanąVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
28.09.14
0040 LA0258....
Aromat słaby słodowy, lekko estrowy,
opalizuje
Piana dość ładna i w miarę trwała, ale to pewnie zasługa pszenicy w zasypie. Najładniejsza piana z Łomż.
W smaku najpierw delikatnie kwaskowocytrynowe, później lekka goryczka i słodowość. Niby wszystko lekkie, ale znacznie wyraźniejsze niż w Ł. export i niepast.
Przypomina troszkę rozwodnioną lageropszenicę.
kupione za 1,99zł - to uczciwa cena.
Można wypić i może kiedyś powtórzyć.
Ogólnie wniosek jest taki, że piwa z Łomży są lepsze/mniej niedobre niż z PerłyOstatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2014-04-24, 17:56.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedziWniosek chyba trafiony...
A trzy Łomże w jednym secie to wyczyn!
rozłożyłem ten zestaw na trzy kolejne dni :]
każda była po 1,99zł i każda w tej cenie obleci
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: słomkowo-żółty, zmętniony [4.5]
Piana: jasna,małe pęcherzyki, opada ale zostawia mały kożuch, jedynie szkoda, że kufel wygląda po wypiciu jak nówka [3.5]
Zapach: mało intensywny, drożdzowo-owocowy, później miodowy [3.5]
Smak: za pusty przy czym piwo nie jest wytrawne, drożdzowo-słodowy [2.5]
Wysycenie: na początku wydaje się w sam raz lecz później czuć w brzuchu, że piwo było za bardzo nagazowane [3.5]
Opakowanie: butelka z ładną choć nieoryginalną etykietą [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.175]
Comment
-
-
Są różne, przynajmniej wg producenta.
Comment
-
Comment