Tyskie, Klasyczne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Javox
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 6433

Szansa dla klasycznego.... ale stracona...

Skarpety z marnym słodem....
    Nędzna piana, słaby gaz...

Cienki napój piwopodobny...

Comment

• dlugas
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2006.04
      • 4014

Albo na samym początku było lepsze, albo moje podniebienie zaczyna się na moje nieszczęście wyrabiać.

Kiedyś dało się wypić powiedzmy z jakimś tam smakiem w upalny dzień. W przypadku jak było ciepłąwe to pojawiała się goryczka i posmaki chmielu.

Obecnie, lekko słodowa, ociupinkę kwaskowata woda, średniomało gazowana(tu jedyny plus)
      Piany brak, kolor ładny.

Powinno być w cenie Tatry a Tatra w cenie małego kefiru
      T.Klasyczne - do zobaczenia za rok
      Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
      Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
      FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• Jimmy_jb
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2005.11
        • 911

Miałem Tyskie Klasyczne na poprawinach i powiem szczerze że w wersji beczkowej ze świeżo podpiętego kega smakuje znośnie. Dupy nie urywa ale da się z przyjemnością wypić - może to był efekt "syndromu dnia poprzedniego" ale goście chwalili (a było parę osób trochę się na piwie znających). Niestety nie na kacu i w wersji butelkowej jest bardzo przeciętne a biorąc pod uwagę cenę słabe.
        Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna

Comment

• Szakali
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2013.08
          • 572

Zalegało mi w lodówce podobnie jak piwko z Namysłowa. No i otwarłem ....fajny kolor , piany nie ma ,w smaku słodowy kwas .Dobrze ,że je mocno schłodziłem, bo bym do zlewu wylać musiał a tak całkiem dobra woda ;D Ogólnie piwo bez smaku....

Comment

• dlugas
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼
            • 2006.04
            • 4014

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzi
            Albo na samym początku było lepsze, albo moje podniebienie zaczyna się na moje nieszczęście wyrabiać.

Kiedyś dało się wypić powiedzmy z jakimś tam smakiem w upalny dzień. W przypadku jak było ciepłąwe to pojawiała się goryczka i posmaki chmielu.

Obecnie, lekko słodowa, ociupinkę kwaskowata woda, średniomało gazowana(tu jedyny plus)
            Piany brak, kolor ładny.

Powinno być w cenie Tatry a Tatra w cenie małego kefiru
            T.Klasyczne - do zobaczenia za rok
            no i jestem już po pół roku, ale to wszystko przez żonę, bo chciała jakieś piwo na sylwestra a w tym sklepie co byłem owe tyskie było "najlepsze"

Ogólnie, można dać sobie spokój z tym piwem. Jak na początku było czuć jakiś chmiel czy słód teraz to "kwaskowato-ścierowata woda".

Pewnie kupię ponownie jedna sztukę w upalne lato, ale obym zapamiętał, żeby tego nie czynić

BTW.
            Ja wypiłem raptem 5 łyków i miałem dość. Nie było to jakiś nie pijalny trunek, ale męczący.
            Żona po swoich 5 łykach poszła po syrop malinowy i jakoś dała radę prawie całej butelce. Prawie, bo nawet z syropem szło to kiepsko.
            Last edited by dlugas; 2014-01-04, 15:01.

Comment

• dlugas
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2006.04
              • 4014

Po sprawdzeniu z kronikarskiego obowiązku muszę dodać, że jednak ten powyższy egzemplarz był z kodem 32 03 00 czyli Białystok
              Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)

Nadal bardzo słabe piwo.
              Last edited by dlugas; 2014-01-09, 12:53.

Comment

• Seta
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.10
                • 6964

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasne złoto, klarowne. [4]
                Piana: Nawet nie najgorzej brudzi szkło. Opada do wysepkowatej firanki wyglądającej trochę jak "oczy" w rosole. Nie podoba ni się to wcale, to nie jest normalna piana. :P [3]
                Zapach: Zjełczano-słodkawo-pleśniało-kwaskowy. Na szczęście niewielka intensywność. Najlepiej nie wąchać. [1.5]
                Smak: Woda, odrobina słodu, dość natarczywy kwasek i niezbyt przyjemne szmaciano-kukurydziane wykończenie. Da się pić _jakoś_ (im prędzej tym lepiej, bez analizy najlepiej). [2]
                Wysycenie: Duże. Ciężko mieć za to pretensje w tym przypadku. [3.5]
                Opakowanie: Ładne, ale brak ekstraktu i miejsca wytworzenia. Parskłem jak przeczytałem o subtelnej goryczce. [2.5]
                Uwagi: Kod 1... Jak mogłem to piwo przegapić? Taki klasyk!

Moja ocena: [2.125]

Comment

• Javox
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2009.11
                  • 6433

Dodałbym do słowa "szybko" jeszcze słowa "bez przelewania do szkła"

Comment

• Seta
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.10
                    • 6964

No wiesz jak paczę na oceny Szanownych Przedmówców, to zaczynam się bać, czy mi kubków smakowych nie wypaliło... Może ja sie nie znam? Cholerny rewolucjonista, subtelnej goryczki nie doceniam? Czy jak? Jak tak dalej pójdzie to Kopyra przeproszę...

Comment

• Javox
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2009.11
                      • 6433

hahahahahhaa tak!

W tej całej rewolucji to już kolejka się do Kopyra ustawia!

Comment

• Prusak
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2005.07
                        • 4472

Z Tyskim Klasycznym będzie pewnie na forum trochę jak z Perłą. Co i rusz pojawi się ktoś, kto zauważy, że może jednak. I odnajdzie tam subtelną goryczkę. Nie mówiąc już o masochistach, zakładających, że piwo do niczego, ale trzeba raz na jakiś czas spróbować, bo a nuż się "skokowo" poprawiło.

Comment

• Obywatel1978
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2007.09
                          • 290

Perła chyba jednak lepsza od Tuskiego. Oczywiście tylko z puszki...

Comment

• Prusak
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2005.07
                            • 4472

Dla mnie to już wszystko jedno...

Comment

• dlugas
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2006.04
                              • 4014

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedzi
                              Dla mnie to już wszystko jedno...
                              ja jako masochista także stwierdzam, że wszystko jedno

Oba są ledwo 0,5l wypijalne. Zakodowałem to sobie w swojej łysej pałce i już się nie schylę po te piwa.
                              Last edited by dlugas; 2014-04-25, 23:08.

Comment

• dyczkin
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2011.05
                                • 3657

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzi
                                ..Oba są ledwo 0,5l wypijalne. Zakodowałem to sobie w swojej łysej pałce i już się nie schylę po te piwa.
                                Zarzekała się żaba błota
                                Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

Przetwarzanie...
                                X