Tyskie, Klasyczne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Seta
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 6964

Perła o dwie ligi lepsza. Bez refleksji można wypić. Tyskie ledwo...

Comment

• dlugas
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2006.04
      • 4014

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedzi
      Zarzekała się żaba błota
      obiecałem sobie T.klasycznego nie kupować.

Perły tak samo

Obym słowa dotrzymał
      Last edited by dlugas; 2014-04-28, 09:52.
      Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
      Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
      FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• dyczkin
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2011.05
        • 3657

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzi
        obiecałem sobie T.klasycznego nie kupować.

Perły tak samo

Obym słowa dotrzymał
        Ja nawet jak kupię coś w tym stylu, to nie przyznaję się do tego na forum .
        Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• dlugas
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2006.04
          • 4014

Jest w tym jakaś metoda :]

Ale ja pisze o tym, żebym za jaki.ś czas sam to przeczytał, że już miałem sobie dane piwo odpuścić a nadal drążę temat.

Działa to wtedy na mnie motywująco i przestaję kupować te paprochy.
          Pisze tu o napojach które wylałem w zlew. Bo zwykłego poprawnego prawie bezsmakowego eurolagera czasami popijam i to bez wyrzutów sumienia.

Dobra koniec, bo znowu nas wywalą w otchłań :]
          Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
          Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
          FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• KDWG
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2014.03
            • 143

Skuszony promocyjną ceną (1,70 zł) zaopatrzyłem się w butelkę tegoż specyfiku. Pite wczoraj, jako któreś już piwo w ciągu dnia. Choć może raczej powinienem pisać "piwo" w kontekście Klasycznego...

Ledwo pijalne, nijakie, jałowe. Po stokroć gorsze niż w momencie wejścia na rynek. A jeżeli weźmiemy pod uwagę fakt, że i wtedy nie było za specjalne, a co najwyżej przyzwoite, to mamy pełny obraz nędzy i rozpaczy. Odradzam. Chyba, że komuś jest już naprawdę wszystko jedno .
            So let it be written | So let it be done | To kill the first born pharaoh son | I'm creeping death! | Come crawling faster | Obey your master | Your life burns faster | Obey your master | Master!

Comment

• zgreg
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2013.01
              • 60

Już tatra lepsza :-)

Comment

• Obywatel1978
                Porucznik Browarny Tester
                • 2007.09
                • 290

Co ciekawe jak kiedyś próbowałem jednego po drugim Tyskiego Klasycznego i Gronia to była różnica - zdecydowanie na korzyść tego drugiego. Jaki jest sens wprowadzać nowy produkt na rynek (i robić wokół tego wielkie halo), który jest gorszy od przedstawiciela podstawowej oferty?

Comment

• Szakali
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2013.08
                  • 572

Dla masowego konsumenta ten smak nie ma znaczenia, lud kupi. A KP zwiększa swój prestiż wśród ludu poszerzając swoją ofertę o coraz to kolejne wyroby, które mogą się niczym nie różnić...ale czy to ma znaczenie? Pamiętam jak klasyczne weszło na rynek i od razu zdobyło sympatię wielu ludzi aż do teraz. Klienta łatwo można bajerować napisami na etykiecie i zasugerować mu smak, który ma nie wiele wspólnego z tym co pisze

Comment

• Obywatel1978
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2007.09
                    • 290

Niestety to co piszesz jest boleśnie prawdziwe. A najgorsze jest to, że większość ludzi łyka te specjały rodem z KP czy GŻ jak pelikany i twierdzi, ze im smakują, a nawet mają swoje ulubione spośród tych wyrobów piwopodobnych.

To mi przypomina pewnego denaturszczyka - amatora tanich win - który domagał się sprowadzenia Full Byka, a nie wina Tornado - bo on "to wino pije rzadko, ale jak juz pije, to musi być dobre"
                    Last edited by Obywatel1978; 2014-07-05, 22:48.

Comment

• Szakali
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2013.08
                      • 572

A no i te wielkie dyskusje, że tyskie to gówno a lech to cud i miód i na odwrót. Moi znajomi walą ciągle "zimne lechy" i nie dają sobie nic powiedzieć...uważają te piwo za najlepsze na świecie. A no i ta pogarda dla ludzi z tatrą w ręku która bywa nie raz lepsza
                      Last edited by Szakali; 2014-07-05, 22:51.

Comment

• bulka_
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2011.08
                        • 37

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Szakali Wyświetlenie odpowiedzi
                        A no i te wielkie dyskusje, że tyskie to gówno a lech to cud i miód i na odwrót. Moi znajomi walą ciągle "zimne lechy" i nie dają sobie nic powiedzieć...uważają te piwo za najlepsze na świecie. A no i ta pogarda dla ludzi z tatrą w ręku która bywa nie raz lepsza
                        u mnie to samo, wojny pomiędzy Specjalem, Okocimem, Kasztelanami i innym ściekiem ale jedyne co musze przyznać to Tyskie klasyczne nie ma drażniącego smaku jak np. Specjal, jest kompletnie neutralne z minimalną nutą słodową dzięki czemu wchodzi bez obrzydzenia gdy celem jest alkoholizacja

Comment

• Mocho
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2014.01
                          • 92

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Szakali Wyświetlenie odpowiedzi
                          uważają te piwo
                          błagam, to piwo

Comment

• zgreg
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2013.01
                            • 60

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bulka_ Wyświetlenie odpowiedzi
                            u mnie to samo, wojny pomiędzy Specjalem, Okocimem, Kasztelanami i innym ściekiem ale jedyne co musze przyznać to Tyskie klasyczne nie ma drażniącego smaku jak np. Specjal, jest kompletnie neutralne z minimalną nutą słodową dzięki czemu wchodzi bez obrzydzenia gdy celem jest alkoholizacja
                            Alkoholozacja klasycznym ,chyba żartujesz :-)

Comment

• Javox
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2009.11
                              • 6433

Ocena z ARTomatu

Kolor: Między jasnym złotem a jasnym bursztynem. [3.5]
                              Piana: Nędza. Trochę piany jest na początku potem jest dziurawa warstewka i następnie już nic. [2]
                              Zapach: Słód i lekka zbożowość. [2.5]
                              Smak: Piwo jest trochę słodkie. Mało goryczkowe. Dalej słód, jakby łuski zboża, minimalny kwasek. [2.5]
                              Wysycenie: Spore a nawet za duże. [2]
                              Opakowanie: Jak to w koncernie dopracowane przez drogich profesjonalnych grafików. [3.5]
                              Uwagi: Ogólnie dało się wypić. Było trochę lepsze niż piłem rok i dwa lata temu.
                              W kryzysie i konieczności można ewentualnie wziąć pod uwagę ten produkt.

Moja ocena: [2.525]

Comment

• Javox
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2009.11
                                • 6433

I aktualny wygląd dorzucę...
                                Attached Files

Comment

Przetwarzanie...
                                X