Piwo gotowe do oceny
Lech, Shandy
Collapse
X
-
Lech, Shandy
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chris1985 Wyświetlenie odpowiedziTo najlepszy Lech zaraz po Pilsie. Lekkie i smacznym smaku cytryny. Mimo wszystko i tak nie wrocę.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Wziąłem dziś w sklepie puszkę ale musiałem ją zwrócić przy kasie, sprzedaż tylko w czteropakach. Nie była to pierwsza puszka tego Lecha jaki stał przy kasie. Wspomnę, że puszkę wziąłem luźną spośród innych puszek stojących na półceGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzemek Wyświetlenie odpowiedziPowrócić czasem można ale nie na całe 0,5 l, za słodki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika celtyk87 Wyświetlenie odpowiedziTen lech jest tylko w puszkach 0,4 a nie 0,5.Last edited by wrednyhawran; 2012-05-10, 10:58.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny, złoty - typowy [4]
Piana: Jaka piana? Dzięki cytrynie szybko opada... [2]
Zapach: Ładny, delikatny aromat cytrynowy [4.5]
Smak: Okej przy 2 łykach. Przy kolejnych łykach smak zmienia się na smak "ruskiego szampana" - połączenie słodkości z kwasem - podobny efekt jak po wypiciu Cydru. [1.5]
Wysycenie: Bardzo delikatne co mi nie odpowiada. Wole mocniejsze. [3]
Opakowanie: "Dupy nie urywa" że tak się wyrażę. [3.5]
Uwagi: Jedno można wypić lecz nie więcej. Nieudana próba dorównania niemieckim radler...
Moja ocena: [2.9]╔═╗
║═╬╦╦═╦═╦═╗
╠═║║║╬║╩╣╔║
╚═╩═╣╔╩═╩╝UŻYTKOWNIK
════╚╝══════════
- GIOCARE - Polski produkt wyprodukowany dla Biedronki lecz już niespotykany :(
"Ten, kto wymyślił piwo, był mędrcem"
http://www.kp.pl/
Comment
-
-
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: słomkowa, lekko brzybrudzona [4]
Piana: bardzo obfita na początku, opada powoli, osadza się na szkle małymi krzaczkami, na powierzchni cieniutki kożuszek [3.5]
Zapach: dośc intensywny, sztuczny, kwaskowaty zapach z minimalnymi aromatami slodowymi [3]
Smak: oceniam jako shandy czyli jako piwo z lemoniadą, a nie samo piwo, dominuje cytrynowo-słodowa goryczja, bardziej owocowa, zajeżdża trochę chemią ale w sumie każda oranżadka to chemia [4]
Wysycenie: troszkę za duże [4]
Opakowanie: puszka w tonacji zielono-żółtej, nie za bardzo rzuca się w oczy ale ogólnie może być [4]
Uwagi: Dobre tylko na ugaszenie pragnienia na szybko
Moja ocena: [3.6]Last edited by becik; 2012-05-23, 16:03.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Skusiłem się, by kupić całą butelkę, po spróbowaniu w jednym łyku wcześniej. Zgadzam się w pełni z GioCare, 2 łyki można wziąć, ale mniej więcej po 1/3 wypitego tworu jest bardzo nieprzyjemnie, trzeba się mocno namęczyć, żeby dotrwać do końca. Miało być orzeźwiające i gasić pragnienie, a było mdłe i szybko chciało się zmienić posmak w ustach, miałem wrażenie, że piłem nadpsutą oranżadę.
Piłem zimnego w ciepły dzień i wg mnie nie spełnił wymagań. Bardzo słabe.Zapraszam na blog: Zakazane Piwo - o piwach zbyt dobrych, by ich nie spróbować.
Comment
-
-
Jak sądzicie że w w tym Lechu jest mało piwa to kupcie sobie Warkę Radler
Lech Shadny moim zdaniem (człowieka który nie lubi ulepków piwnych) jest całkiem znośnym produktem dla wybranego targetu. Czuć tu piwo, czuć lemoniadę(ale tą dobrą czyli typu 7Up a nie o smaku polskiego Ptysia czy Cytronety)
Mógłbym wypić butelkę dwoma haustami i bym nie narzekał. Nie wiem jak by to wyglądało po 2-3sztukach, czy nie zmuli
Tylko szkoda, że ten Lech shandy jest w cenie zwykłego piwa, więc raczej kupię go tylko okazjonalnie dla żonki. Ja wole kupić zwykłe piwo.
Lech Shandy ma podobny smak do mixu w postaci: zwykły sikacz koncernowy typu LECH czy Żywiec plus SPRITE a najlepiej 7UP, w proporcjach dowolnych według smaku.
Puszka sie nie opłaca bo sprzedają ją tylko w 4pakach i jest ona do tego mniejsza jak 05,litrowa butelka
Moim zdaniem się przyjmie i wyprze troszkę z rynku tego paskudnika REDDSA
Comment
-
-
A moja żona ma sposób na Shandy. Robi uboota
Wchodzi lekkoVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
Comment