Piwo gotowe do oceny
Fortuna, Miłosław Marcowe
Collapse
X
-
Fortuna, Miłosław Marcowe
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Wersja beczkowa próbowana w poznańskim Ministerstwie Browaru.
Prezentuje się całkiem nieźle - bursztynowa barwa, dość drobna piana. Niestety smak rozczarowuje - zero owocowości, zamiast tego duża ziemistość charakterystyczna dla dawnego Czarnkowa. Ot, taki gęstszy, mocniejszy lager.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mikko Wyświetlenie odpowiedziJak to piwo się ma smakowo do Złotego Smoka?Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Comment
-
-
Owoców nie powinno być, więc gites że nie ma.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziOwoców nie powinno być, więc gites że nie ma.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
-
Dawny Złoty Smoku w wersji beczkowej charakteryzował się nieco przesadzoną "ziołowatością" (eukaliptus?). W butelce tego nie wyczuwałem. A jak jest teraz?
Ziemistością określałem to, co można było wyczuć w Grudziądzu i Jurandzie.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Eee tam... Wzorcem ziemistości to jest Czarnków sprzed kilku lat."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziGdyby nie było delikatnej owocowości w tym gatunku, to nie brał bym go do ust, tak jak robię ze strong lagerem. Nie poruszam tutaj w ogóle kwestii BJCP itp.
No ale co kto lubi.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Plus98 Wyświetlenie odpowiedziMoże się ktoś pokusi o ocenę wersji butelkowej. Mi nie wypada.
Comment
-
-
Na kontrze stoi 13,2 % wag. a alkohol 6,0% obj.
Piana spora a po jakimś czasie ok. 0,5 cm dziurawej warstewki...
Gaz średni ok... a kolor ciemniejszy bursztyn...
Smak niezły, trochę słodkawe, mini warzywka, lekki kwasek ale przykryte dobrą goryczką...
Graficznie znośne... chociaż niebo nad browarem jak z bajki... lekko żarówiaste...
Kapsel ładny, zadowoli zbieraczy...
Piwko solidne... niezłe...
Comment
-
-
To piwo nie jest marcowe. To solidny strong, na pewno lepszy niż pite wczoraj Jurajskie Mocne.
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
Comment