Krajan, Armagedon 2012

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wpadzio
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2011.06
    • 2651

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemnobrązowa. Pod światło przebłyskuje rubinowo. Klarowna. [4]
    Piana: Piana beżowo-kremowa, średnioteksturowa. Dość mocno buzuje po nalaniu, jednak zostaje do końca kożuszkiem na powierzchni. Naprawdę przyjemny widok, bo przez znaczną część konsumpcji ten kożuszek miał niemalże pół centymetra. [4.5]
    Zapach: W aromatach wyczuwalny przede wszystkim karmel i słodycz. Zbyt mocno i jednostronnie. [2.5]
    Smak: Obiektywnie w smaku może i całkiem przyjemny ten Armagedon. Jednak brakuje mu cech piwa z charakterem. Jest za słodki, praktycznie pozbawiony goryczki. Jak na ciemniaka posiada niezbyt wyrafinowane smaki kawowe, czy gorzkiej czekolady. W efekcie wydaje się zbyt wodnisty. W dalekim posmaku echa średnio ciekawej słodowości. [3]
    Wysycenie: Piwo jest rześkie, dobrze nagazowane. [4.5]
    Opakowanie: Lekko pretensjonalna stylistyka, ale ujdzie. Przy nieco innej bazie kolorystycznej byłoby pewnie optycznie nieco lepiej. Na kontrze podane pełne parametry i skład. Kapsel czarny. [3.5]
    Uwagi: Koncept powstały w 2007 roku, odkupiony przez Krajana. Nie miałem okazji kosztować oryginału sprzed pięciu lat, ale miałem okazję rozmawiać niedawno z twórcą tamtego piwa. Na podstawie jego słów wnioskuję, że ten obecny Armagedon to... chyba zupełnie inny koniec świata

Moja ocena: [3.125]
    Last edited by wpadzio; 2012-08-24, 21:42.
    Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
    Serviatus status brevis est
    3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

• Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9787

Ocena z ARTomatu

Kolor: Brązoworubinowy, całkiem ładny. [4]
      Piana: Beżowa, wysoka, drobna, niestety, raczej nietrwała... [3.5]
      Zapach: Słodowy, słabe akcenty winne oraz suszu owocowego - do ciemnego piwa w zasadzie pasuje. [4]
      Smak: Na początku zaskakująco mocny akcent alkoholowy (przeca to jeno 6%...), generalnie słodowy ze śladem karmelowym, dla mnie po prostu za słodki. [3]
      Wysycenie: Średnie w kierunku wysokiego, ułatwia picie. [4]
      Opakowanie: Proste wzornictwo. Jedyne, co je wyróżnia to nazwa, anioł zagłady i katastroficzne pierdoły. [3]
      Uwagi: To piwo dla wielbicieli ciemnych, mocnawych i słodkich.
      Można je wypić, ale dla mnie jednak za słodkie...

Moja ocena: [3.5]

Comment

• Czapayew
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.10
        • 1966

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemny, lekko wpadający w rubin, klarowny. [4]
        Piana: Początki obiecujące - dość obficie, beżowo, potem niestety szybkie znikienięcie [3.5]
        Zapach: Taki lekko niezdecydowany - delikatne nuty palone, ale bez charakteru. [3.5]
        Smak: Nieźle, nieźle, choć dość delikatnie. Wyczuywalne nuty palonego słodu oraz goryczka w tle. [4]
        Wysycenie: Niezbyt intensywne - do poprawy. [3.5]
        Opakowanie: Amorek z trąbką robiący za Anioła Apokalipsy raczej ubawił. Kapsel czarny. [3.5]
        Uwagi: Zakupione w Katowicach na Mariackiej 3. Całkiem przyjemne piwko, jeden z lepszych, tegorocznych ciemniaków.

Moja ocena: [3.725]
        "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

www.zamkoszlaki.com
        www.piwnekapsle.net

Comment

• Psychomanteum
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2004.06
          • 207

Zdjęcie:
          Attached Files
          http://picasaweb.google.pl/psychomanteum1/
          2011 kapsli - 44 państwa... w tym 222 Polska

Comment

• Pancernik
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2005.09
            • 9787

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
            Kolor: Brązoworubinowy, całkiem ładny. [4]
            Piana: Beżowa, wysoka, drobna, niestety, raczej nietrwała... [3.5]
            Zapach: Słodowy, słabe akcenty winne oraz suszu owocowego - do ciemnego piwa w zasadzie pasuje. [4]
            Smak: Na początku zaskakująco mocny akcent alkoholowy (przeca to jeno 6%...), generalnie słodowy ze śladem karmelowym, dla mnie po prostu za słodki. [3]
            Wysycenie: Średnie w kierunku wysokiego, ułatwia picie. [4]
            Opakowanie: Proste wzornictwo. Jedyne, co je wyróżnia to nazwa, anioł zagłady i katastroficzne pierdoły. [3]
            Uwagi: To piwo dla wielbicieli ciemnych, mocnawych i słodkich.
            Można je wypić, ale dla mnie jednak za słodkie...

Moja ocena: [3.5]
            W d*pę, jak widać na załączonym obrazku, oceniałem ciemniaka. Co począć, o ja głupia c**a, co począć??? Na pocieszenie, nie ja jeden...

Comment

• Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

Olala, to ja namieszałem. wszyscy jesteście w mylnym błędzie, czyli dobrze zrobiliście.
              Piwo, które w nazwie ma w nawiasie (ciemne), powinno być opisane jako (jasne). Zgłaszam do poprawki.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• wrednyhawran
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2010.07
                • 1784

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemny, pod światło rubinowy, bardzo ładny i zachęcający. [5]
                Piana: Średniowysoka, sycząca, niezbyt trwała. Pozostawia cienką otoczkę i parę plamek. [3]
                Zapach: Słodowo-karmelowy, słodkawy. Średniointensywny. Przypomina toffi. Ogólnie przyjemny, ale obawiam się, że piwo będzie bardzo słodkie. Trochę brakuje chmielowo-palonego zrównoważenia. [4]
                Smak: Nie jest tak źle. Co prawda piwo jest słodkie, ale nie jest ulepkiem. Dominuje słodycz, lekko wyrównana delikatną goryczką. Pije się przyjemnie, choć od połowy kufla robi się już nieco za słodko. [3.5]
                Wysycenie: Syczące, głośne, rozbija pianę. Szybko jednak się uspokaja. [3.5]
                Opakowanie: Charakterystyczna etykieta, parametry podane. Minus za goły kapsel. [4.5]
                Uwagi: Całkiem przyzwoity ciemniaczek. Nieco za słodki, ale jeden od czasu do czasu nie zaszkodzi.

Moja ocena: [3.75]
                Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
                Małe Piwko Blog
                Małe Piwko Blog na facebooku
                Domowy Browar Demon

Comment

• dyczkin
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2011.05
                  • 3657

Ja natomiast wczoraj po 2 łykach wylałem do zlewu.
                  Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• dyczkin
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2011.05
                    • 3657

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin
                    Ja natomiast wczoraj po 2 łykach wylałem do zlewu.
                    Warka do 13.04.2012. Kwasiur
                    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• sibarh
                      🥛🥛🥛
                      • 2005.01
                      • 10387

Warka do 13.04.2012. Kwasiur
                      6 miesięcy po terminie , to skąd zdziwienie
                      2800 nowe piwa opisałem na forum
                      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
                      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• dyczkin
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2011.05
                        • 3657

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh
                        6 miesięcy po terminie , to skąd zdziwienie
                        Wkradł się błąd Warka ważna do 13.04.2013.

Comment

• qlpin
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2011.09
                          • 105

Warka do 13.04.2013. Kwasiur
                          potwierdzam!

poprawiłem te datę
                          Last edited by qlpin; 2012-10-03, 18:38.

Comment

• Pancernik
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2005.09
                            • 9787

Nie, żebym jakoś szczególnie upierdliwy był, ale... Gdzie jest Armagedon nieciemny (ew. ciemny inaczej)? Bo ja już całkiem czeski jestem

Comment

• sibarh
                              🥛🥛🥛
                              • 2005.01
                              • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
                              Nie, żebym jakoś szczególnie upierdliwy był, ale... Gdzie jest Armagedon nieciemny (ew. ciemny inaczej)? Bo ja już całkiem czeski jestem
                              Gdzie jest nieciemny, ja wiem. U mnie w lodówce stoi. Ma 5,5 %. Piwo Jasne Premium.
                              2800 nowe piwa opisałem na forum
                              Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
                              Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Pendragon
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13952

Po pojawieniu się wersji jasnej nastąpiło małe zamieszanie. Zgłaszałem do ARTa o poprawkę, ale brak reakcji. Może Was, pijców tego piwa posłucha

Piwo opisane jako ciemne w tytule, powinno być jasne. http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=99849

A w tym temacie opisywane jest piwo ciemne i dlatego w nazwie powinien być dopisek (ciemne).

Ewentualnie wpisy stąd przenieść tam i zamienić parametry.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Przetwarzanie...