Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin
Wyświetlenie odpowiedzi
Gościszewo, [AleBrowar] Amber Boy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Doodeck Wyświetlenie odpowiedziLitości dla polszczyznyVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziPrzy 3 piwie, przepraszam
Tylko skąd ta pietruszka? to było pierwsze piwo?Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.
Comment
-
-
To było 2. Pietruszka była wyraźna, pod koniec picia, zelżała w zapachu, zaś goryczka wzmogła się Piwo przypominało już porządną AIPEVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwszej warki nie piłem, ta jest całkiem fajna, przyjemna goryczka, fajny zapach. Jest dobrze.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny bursztyn, nawet lekko wiśniowy. Opalizuje pod światło. [4.5]
Piana: W tym aspekcie jest marnie. Piana przy nalewaniu miała tylko 2 cm, i momentalnie opadła do mikroskopijnej szumowiny. [2.5]
Zapach: Aromat zdominowany przez chmiele. Cytrusowość bardzo wyraźna, przyjemna. Lekko herbaciane nuty, w tle wyczuwalna słodkawa słodowość. [4.5]
Smak: Bogate nachmielenie przekłada się na powalającą goryczkę, która pozostaje bardzo wyraźnie w posmakach. Estry owocowe wybitne, baza słodowa niknie uprzejmie pod naporem chmieli. [4]
Wysycenie: Nagazowanie w górnych rejestrach stanów średnich. Pasuje. [4]
Opakowanie: Kolejna wariacja na temat kontrowersyjnych wizji projektanta. Dla mnie AleBrowar to zasakakująca ciekawostka, wyróżniająca się na półce. Z minusów - kapsel goły, choć czerwony i dość niechlujnie przyklejone etykiety. Plusy to podany pełen skład i konsekwencja w nieszablonowym podejściu do piwnej estetyki. [4]
Uwagi: Doskonale nachmielone, sosnowe igły jeszcze długo odbijały mi się wraz z gazem. Mam jednak wrażenie, że balans pomiędzy chmielem a słodami został nieco zaburzony na niekorzyść tych ostatnich. Mimo wszystko doskonale się pije, bo lubię taki typ aromatyczne goryczki. Ale że wykręca gębę polecam raczej jako piwo degustacyjne.
Moja ocena: [4.05]Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Bardzo udana nowa odsłona. Można zaryzykować tezę, że jest to inne piwo. Pyszny cytrusowy aromat i goryczka nie są na tyle dominujące aby nie dać miejsca na aromaty i smaki słodowe i karmelowe, których tak mi poprzednio brakowało.
Teraz jest to świetne piwo sesyjne z małą, jak na Polskę, zawartością alkoholu.
Comment
-
-
Poprawione warki Amber Boya zostały rozlane po raz pierwszy 15-10.
Ciesze się że Wam smakuje bo mi również
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziBardzo udana nowa odsłona. Można zaryzykować tezę, że jest to inne piwo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AleBrowar Wyświetlenie odpowiedziPoprawione warki Amber Boya zostały rozlane po raz pierwszy 15-10.
Ciesze się że Wam smakuje bo mi również
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lucifuge Wyświetlenie odpowiedzibutelki również?
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Całkowicie mętne,ciemny bursztyn [5]
Piana: Drobne pęcherzyki,utrzymuje się długo [4.5]
Zapach: Cudowny!Mandarynka,trochę mango,aromaty amerykańskich piw wyraźnie wyczuwalne.Po dłuższym czasie można poczuć też karmel. [5]
Smak: Wyraźna chmielowa goryczka,owocowe akcenty.Bardzo treściwe.Mało wyczuwalny słód,zakryty chmielem. [4.5]
Wysycenie: Niskie,w sam raz dla tego rodzaju [4.5]
Opakowanie: Słaba jakość papieru,ale pomysł na etykiety AleBrowaru podoba mi się.Jest podane IBU. [4]
Uwagi: Dosyć dobre piwo,tego się spodziewałem.Trochę trudno dostępne,no ale to piwo nie dla masowego odbiorcy i nie będzie go na każdym rogu.
Moja ocena: [4.675]
Comment
-
Comment