Gościszewo, [AleBrowar] Amber Boy

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Doodeck
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.05
    • 1612

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedzi
    Goryczka wydaje się jakaś tempa.
    Litości dla polszczyzny
    Dalekosiężny
    Obserwator
    Obiektów
    Dynamicznie
    Epatujących
    Ciekawymi
    Koncepcjami

Comment

• dyczkin
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2011.05
      • 3657

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Doodeck Wyświetlenie odpowiedzi
      Litości dla polszczyzny
      Przy 3 piwie, przepraszam
      Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• Cez
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.01
        • 1789

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedzi
        Przy 3 piwie, przepraszam
        po 3 piwie tempo spada.

Tylko skąd ta pietruszka? to było pierwsze piwo?
        Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.

Comment

• dyczkin
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2011.05
          • 3657

To było 2. Pietruszka była wyraźna, pod koniec picia, zelżała w zapachu, zaś goryczka wzmogła się Piwo przypominało już porządną AIPE
          Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• jacer
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2006.03
            • 9875

Pierwszej warki nie piłem, ta jest całkiem fajna, przyjemna goryczka, fajny zapach. Jest dobrze.
            Milicki Browar Rynkowy
            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
            No Hops, no Glory :)

Comment

• wpadzio
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2011.06
              • 2654

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemny bursztyn, nawet lekko wiśniowy. Opalizuje pod światło. [4.5]
              Piana: W tym aspekcie jest marnie. Piana przy nalewaniu miała tylko 2 cm, i momentalnie opadła do mikroskopijnej szumowiny. [2.5]
              Zapach: Aromat zdominowany przez chmiele. Cytrusowość bardzo wyraźna, przyjemna. Lekko herbaciane nuty, w tle wyczuwalna słodkawa słodowość. [4.5]
              Smak: Bogate nachmielenie przekłada się na powalającą goryczkę, która pozostaje bardzo wyraźnie w posmakach. Estry owocowe wybitne, baza słodowa niknie uprzejmie pod naporem chmieli. [4]
              Wysycenie: Nagazowanie w górnych rejestrach stanów średnich. Pasuje. [4]
              Opakowanie: Kolejna wariacja na temat kontrowersyjnych wizji projektanta. Dla mnie AleBrowar to zasakakująca ciekawostka, wyróżniająca się na półce. Z minusów - kapsel goły, choć czerwony i dość niechlujnie przyklejone etykiety. Plusy to podany pełen skład i konsekwencja w nieszablonowym podejściu do piwnej estetyki. [4]
              Uwagi: Doskonale nachmielone, sosnowe igły jeszcze długo odbijały mi się wraz z gazem. Mam jednak wrażenie, że balans pomiędzy chmielem a słodami został nieco zaburzony na niekorzyść tych ostatnich. Mimo wszystko doskonale się pije, bo lubię taki typ aromatyczne goryczki. Ale że wykręca gębę polecam raczej jako piwo degustacyjne.

Moja ocena: [4.05]
              Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
              Serviatus status brevis est
              3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

• leona
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2009.07
                • 5853

Bardzo udana nowa odsłona. Można zaryzykować tezę, że jest to inne piwo. Pyszny cytrusowy aromat i goryczka nie są na tyle dominujące aby nie dać miejsca na aromaty i smaki słodowe i karmelowe, których tak mi poprzednio brakowało.
                Teraz jest to świetne piwo sesyjne z małą, jak na Polskę, zawartością alkoholu.

Comment

• lucifuge
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2009.11
                  • 309

Z jaką datą to piwko było spożywane?

Comment

• leona
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2009.07
                    • 5853

Piłem lane, 23 X w Gorączce Złota i 30 X w Strefie Piwa.

Comment

• AleBrowar
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2012.04
                      • 167

Poprawione warki Amber Boya zostały rozlane po raz pierwszy 15-10.
                      Ciesze się że Wam smakuje bo mi również
                      http://www.facebook.com/AleBrowar

Comment

• kloss
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.03
                        • 2526

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
                        Bardzo udana nowa odsłona. Można zaryzykować tezę, że jest to inne piwo.
                        Trochę się tego obawiam, bo mnie pierwsza odsłona bardzo smakowała, aczkolwiek moim zdaniem było to bardziej IPA niż amber. Cóż, dziś się przekanam, czy zmiana smaku mi odpowiada.

Comment

• lucifuge
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2009.11
                          • 309

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AleBrowar Wyświetlenie odpowiedzi
                          Poprawione warki Amber Boya zostały rozlane po raz pierwszy 15-10.
                          Ciesze się że Wam smakuje bo mi również
                          butelki również?

Comment

• AleBrowar
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2012.04
                            • 167

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lucifuge Wyświetlenie odpowiedzi
                            butelki również?
                            Tak 15-10 piwo było butelkowane i kegowane, kolejne butelkowanie będzie miało miejsce 5-11.
                            http://www.facebook.com/AleBrowar

Comment

• DariuszSawicki
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2012.08
                              • 2869

Ocena z ARTomatu

Kolor: Całkowicie mętne,ciemny bursztyn [5]
                              Piana: Drobne pęcherzyki,utrzymuje się długo [4.5]
                              Zapach: Cudowny!Mandarynka,trochę mango,aromaty amerykańskich piw wyraźnie wyczuwalne.Po dłuższym czasie można poczuć też karmel. [5]
                              Smak: Wyraźna chmielowa goryczka,owocowe akcenty.Bardzo treściwe.Mało wyczuwalny słód,zakryty chmielem. [4.5]
                              Wysycenie: Niskie,w sam raz dla tego rodzaju [4.5]
                              Opakowanie: Słaba jakość papieru,ale pomysł na etykiety AleBrowaru podoba mi się.Jest podane IBU. [4]
                              Uwagi: Dosyć dobre piwo,tego się spodziewałem.Trochę trudno dostępne,no ale to piwo nie dla masowego odbiorcy i nie będzie go na każdym rogu.

Moja ocena: [4.675]

Comment

• e-prezes
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19260

Przyjemny amberek z niezbyt nachalnym aromatem chmieli i solidną owocową bazą. To nie Smocza Głowa i całe szczęście.

Comment

Przetwarzanie...
                                X