Na Śnieżce byłem o 2 miesiące za wcześnie i niestety nie załapałem się na zwiedzanie i posmakowanie piw z Lucni boudy.
Piwo otrzymałem w prezencie, od teściów którzy na Śnieżce byli przed miesiącem.
Piwo ma 11% ekstraktu. i 4% alkoholu
Trochę się bałem czy piwo się nie popsuje bo wypić je mogłem dopiero 2 tyg od daty zakupu. Piwko jednak było składowane w lodówce i dało radę.
kolor: piękne złoto
piana: gęsta i wysoka czapa, średnie grube pęcherzyki, trwała
zapach: słodowo-karmelowy
smak: smaczne słodowo-karmelowe fundamenty, myślałem że będzie standardowo i nudna ale po chwili nadciąga silna i przyjemna goryczka, pysznie dopełniająca całość. Smaczne okrąglutkie piwo
Świetna etykieta z odblaskowymi elementami. Ciekawe jak smakują ich inne piwa
Piszą że piwo niefiltrowane i niepasteryzowane, a data ważności wynosi miesiąc od daty produkcji, która o dziwo jest wydrukowana na etykiecie (czyli z każdą warką muszą drukować nowe etykiety)
Piwo otrzymałem w prezencie, od teściów którzy na Śnieżce byli przed miesiącem.
Piwo ma 11% ekstraktu. i 4% alkoholu
Trochę się bałem czy piwo się nie popsuje bo wypić je mogłem dopiero 2 tyg od daty zakupu. Piwko jednak było składowane w lodówce i dało radę.
kolor: piękne złoto
piana: gęsta i wysoka czapa, średnie grube pęcherzyki, trwała
zapach: słodowo-karmelowy
smak: smaczne słodowo-karmelowe fundamenty, myślałem że będzie standardowo i nudna ale po chwili nadciąga silna i przyjemna goryczka, pysznie dopełniająca całość. Smaczne okrąglutkie piwo
Świetna etykieta z odblaskowymi elementami. Ciekawe jak smakują ich inne piwa
Piszą że piwo niefiltrowane i niepasteryzowane, a data ważności wynosi miesiąc od daty produkcji, która o dziwo jest wydrukowana na etykiecie (czyli z każdą warką muszą drukować nowe etykiety)
Comment