W San Miguelu nie podoba mi się właśnie ten silny aromat i posmak - czuję się jakbym pił "Warszawiaka Mocnego", a nie lekkie piwo , plus znikająca w błyskawicznym tempie piana. Właśnie konsumuję wersję z litrowej butelki (alc 5,0%)
San Miguel, San Miguel Especial
Collapse
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedziWidziałem dziś w Tesco i po opisach widzę, że dobrze zrobiłem nie decydując się na zakup
Kolor: Blady bardzo, ale nie dziwi to w piwie hiszpańskim.
Piana: Całkiem spora i wolno opada.
Zapach: Dość silny, po równo słodowy i chmielowy. Świeży, rześki..
Smak: Wyraźna goryczka, pewna słodowość i dużo bąbelków. Nic specjalnego, ale na upały niezły.
Uwagi: To wersja butelkowa pita w Polsce. Niedługo wrażenia z wersji beczkowej pitej w Hiszpanii.Last edited by Twilight_Alehouse; 2009-06-09, 13:47.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedziNiedługo wrażenia z wersji beczkowej pitej w Hiszpanii.
Lany San Miguel doskonale orzeźwia. Czuć w nim wyraźną słodowość i średnią goryczkę. Ot, typowy przykład śródziemnomorskich pilsów.
Comment
-
-
Słomkowozłote. Drobna, biała, krótka piana. Pachnie lekko kwaskowato, smakuje słodowo. Chmielu nie stwierdziłem...
Intensywnie nagazowane. Puszka złotawo-biała, zielone napisy. Nieco precyzując wypowiedź przedpiszcy - typowy iberyjski lager .
Comment
-
-
Wypiłem wczoraj litrową butelkę kupioną w Makro za bodajże 8,50zł.
Kolor: jasna słomka. Niebrzydka
Zapach: pachnie bardzo delikatnym piwkiem
Piana: da się polać bez piany, ale gdy polałem sobie szklankę z pianą to byłem bardzo pozytywnie zaskoczony. Takiej piany i tak długo się utrzymującej chyba nigdy nie widziałem!
Smak: mimo zapachu zwiastującego piwko o delikatnym smaku smak wcale taki delikatny nie jest. Piwo nie jest ani gorzkie, ani słodkie, nie jest też rozwodnione. To mało profesjonalne co powiem, ale smakuje mi trochę podobnie jak Warka lub Obolon Premium
Nasycenie: słabe, prawie niezmienne przez cały czas picia
Opakowanie: gdyby Ptyś był w litrowej butelce wyglądałby to była by to właśnie taka butelka Nie przypominam sobie lagera w brązowej butelce. Etykieta bez szału. Kontry brak
Podsumowanie: szału nie ma, ale na spróbowanie może być Gdybym był kiedyś w Hiszpanii na pewno nie bałbym się kupić kilku butelek do spożycia na miejscu(bo do Polski bym tego nie targał)www.reddragon.pl <--- najlepsza internetowa gra w przeglądarce. Mi zabrała 5 lat życia. Polecam!
Comment
-
-
San Miguel, Especial
Zakupiony w Real'u w zestawie z gustownym szkłem.
Piwo pochodzi z browaru ulokowanego w Bercelonie (San Miguel, Fabricas De Cerveza Y Malta).
Piękny kolor i drobniutka piana (niestety dość szybko znika) są największymi zaletami tego piwa. Oceniając smak należy zwrócić uwagę przede wszystkim na silną goryczkę oraz brutalny posmak alkoholowy. Szczególnie ta ostatnia cecha dziwi przy standardowym lagerowym woltażu (5,4% alc).
Piwko ciekawe ze względu na swoje pochodzenie oraz pewne refleksje natury geopolitycznej.... otóż możemy Hiszpanom zazdrościć ich win czy klubów piłkarskich, to jednak oni nigdy nie dorównają nam w jakości piwa. Cena nieadekwatna do smaku.
Natomiast pokal bardzo ładny
Dodaję fotografie:Last edited by lisiewski; 2010-03-23, 14:18.
Comment
-
-
Czy ta wspaniała szklanka od "znakomitego" piwa zasługuje na osobny temat jeżeli temat dotyczący tego piwa jest tutaj: http://www.browar.biz/forum/showthre...ght=San+Miguel
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziCzy ta wspaniała szklanka od "znakomitego" piwa zasługuje na osobny temat jeżeli temat dotyczący tego piwa jest tutaj: http://www.browar.biz/forum/showthre...ght=San+Miguel
Sorkens Moje zmysły uległy osłabieniu po trzech Svyturysach :/Last edited by lisiewski; 2010-03-23, 14:24.
Comment
-
-
A ja jestem w stanie zainwestować w ten zestaw dla samego pokala. W myśl powiedzenia "człowiek nie wielbłą pić musi" ze skonsumowaniem butelek nie będzie kłopotu. Problem w tym że do Rzeszowa jeszcze ich nie dostarczono, a szkoda.Kto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.
Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...
Comment
-
-
Czy to piwo bez Especial w nazwie to to samo piwoVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Puszka 0,33 l. Alkohol 5,4 %. Brak informacji o ekstrakcie i składzie, tylko notka o słodzie jęczmiennym
Barwa słomkowa.
Piana wysoka, powoli opada, pozostawia spore ślady na szkle.
Zapach -nic szczególnego.
W smaku słód, w tle lekka goryczka. Nie jest wodniste, raczej treściwe, takie pełne.
Nagazowanie w sam raz.
Nic wybitnego, ale pijalne. W sumie dobre piwo, zapewne na miejscu smakuje znacznie lepiej.
Comment
-
-
Barwa: złota, klarowna
Piana: biała wysoka, gęsta, opada powoli, utrzymuje się do końca, opzostawia ślady na szkle
Zapach: dość intensywny, głównie słodowy, w tle chmiel
Smak: dominują elementy słodowe, w tle chmiel, goryczka chmielowa przyjemna, utrzymuje się w ustach przez pewien czas. W moim przypadku wyraźny był metaliczny posmak starych monet
Wysycenie: średnie
Opakowanie: jak na zdjęciach,
Cena: 0,80 € za 0,33l (kupione w Niemczech)
Piłem to piwo zarówno w Hiszpanii jak i w Niemczech. W obu przypadkach takie samo odczucie - piwo średnie, jak wiele innych. Do wypicia.
Comment
-
-
-
Barwa - jasne złoto.
Piana - start średnia, potem niepełna warstewka.
Aromat - słód i "owocowy" alkohol.
Gaz - średni ale "gryzący".
Smak - słód, goryczka jest nie mała... taka słodko-gorzka
W sumie zaskoczenie na plus... piwo jest gęstsze od typowych koncernowych produkcji świata zachodniego.
W Żabie 2 za 6 zł.
Comment
-
Comment