Lekkie, smaczne piwko - idealne na takie upaly. Mimo malej zawartosci alk. piwo nie jest wodniste, w smaku przypomina piwka czeskie. O jakosci swiadczy tez gesta kremowa piana, ktora oblepia szklo i utrzymuje sie az do konca.
Lwiwśka, Lwiwśke 1715 Premium Lager
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chitos Wyświetlenie odpowiedziAlk: 4,5 % (obj.), Ekst. 12 %. Dane podane na krawatce oraz na naklejce importera.
Piwo zakupione w tyskim KAUFLANDZIE.
Kolor: jasna słomka
Piana: gęsta i obfita, dość długo się utrzymuje,
Wysycenie: dobre
Zapach: intensywna nuta chmielowa, dominująca
Smak: wyraźna, aczkolwiek nie dominująca goryczka, lekkość smaku, orzeźwiająca.
Wg mnie bardzo udane piwko. Wyraziste w smaku, jednak nie ciężke. Do powtórzenia."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Kupiłem wczoraj w Lubińskiej ALMIE za 3,99.
Całkiem, całkiem to piwo. Lekko kwaskowe, lekko cytrusowe.
W kolorze jasne ale jak na ten ekstrakt to chyba w porządku.
Na pewno lepsze niż grodzkie niefiltrowane, pite wcześniejLast edited by dyczkin; 2012-02-17, 21:02.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czapayew Wyświetlenie odpowiedziZmieniły się parametry piwa: ekstrakt 11,5 %, alkohol 4 %.
Aktualna fotka.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dryx Wyświetlenie odpowiedziW moim egzemplarzu na kontrze wyraźne jest napisane: alkohol 5%, ekstrakt 11,5 %.
Aktualna fotka."Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"
Comment
-
-
Bardzo przyjemne, lekkie piwo o pełnym smaku. Jak na ta niski ekstrakt - rewelacja. Zapach bardzo świeży, chmielowy, lekko skunskowaty (ziel. butla), ale w połączeniu ze świeżą chmielowością ten delikatny skunksik wypada nawet uroczo. W smaku pełna ziołowa goryczka fajnie zharmonizowana ze słodowością. Orzeźwiający smak. 4,5/5
Comment
-
Comment