Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4
Wyświetlenie odpowiedzi
Fuller's, London Pride
Collapse
X
-
Piana: Biała, niezbyt obfita, średnio trwała, jakiś tam marny kożuch trzyma się dosyć długo.
Kolor: Bursztynowy, klarowny.
Zapach: Czysty, słodowy z lekką chmielowością.
Smak: Dosyć wytrawne i rześkie. Słodowość wzbogacona o ale'owe owocowe posmaczki i lekką chmielowość. Finisz dosyć wytrawny o średniej, czystej goryczce.
Wysycenie: Średnio wysokie. Jak na angielskie standardy duże.
Ogółem: Bardzo dobre. Niby niczym nie zaskakuje, ale jest to piwo bez najmniejszych wad smakowych i idealnie zbalansowane. Plus ma w sobie coś z brytyjskiego charakteru co mnie w piwach tego typu zachwyca, a nie umiem tego opisać, ani nigdy nie spotkałem się z tym w interpretacjach brytyjskich styli warzonych poza UK (mineralność)? Podejrzewam, że może to być kwestia wody.
Comment
-
-
Skusiłem się ponownie na to piwo, bo jest w żabkach po 8zł. Ponownie się nie zawiodłem.
Ładny bursztynowy kolor, piana słabiutka.
Zapach słodowy, leciutki chmiel
Smak: słód, owoce, średniomocna, przyjemna goryczka.
Podpisuję się pod tym co napisał Oskaliber:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Oskaliber Wyświetlenie odpowiedziOgółem: Bardzo dobre. Niby niczym nie zaskakuje, ale jest to piwo bez najmniejszych wad smakowych i idealnie zbalansowane.Last edited by yaro74; 2013-10-12, 19:04.
Comment
-
-
Jak dla mnie, typowy angielski bitter, bez uniesień.
Na plus, cena w Żabce, niższa niż w Almie.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziJak dla mnie, typowy angielski bitter, bez uniesień.
Comment
-
-
Bardzo przyjemne piwo - może nie robi wielkiego łał, ale pije się je z dużą przyjemnością.
Barwa: Bursztynowa, przejrzyste
Piana: Średnia, redukująca się do wysp na powierzchni
Aromat: Słodowo-chmielowy
Smak: Słodowy, z wyraźnym chmielowym tłem. W tle lekka owocowość. Goryczka średnia do wysokiejLast edited by von_scheisse; 2013-10-22, 20:10.Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
http://www.chmielnik-jakubowy.pl
https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/
Comment
-
-
Podpisuję się pod poprzednią opinią - nie warte zachodu. Zupełnie niczym niewyróżniający się bitter. Piany praktycznie brak, trochę większych bąbli po nalaniu. W zapachu wyczuwam jedynie słód i do tego irytujące żelazo. W smaku to samo plus tępa, herbaciana goryczka. Puste nawet jak na te 11,5% ekstraktu. Jeszcze ten kwaśny posmak. Po całkiem dobrym Bengalskim Lansjerze z Fullers'a Londyńska Duma okazała się sporym zawodem.
Comment
-
-
Brak mi doświadczenia w bitterach,ale jak ktoś wcześniej w wątku wspomniał, nie obraziłbym się pić go w moim ulubionym pubie. Zwłaszcza aromat mnie urzekł.
Chciałbym jeszcze spróbować ESB z tego browaru. Ktoś wie gdzie w Warszawie można nabyć? Ktoś poleci jakieś w miare dostępne ESB-y, oprócz bardzo dobrego Angielskiego Śniadania od Pinty?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziPrimator od co najmniej roku jest słabiutki, mało ejlowy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika barsliw Wyświetlenie odpowiedziChciałbym jeszcze spróbować ESB z tego browaru. Ktoś wie gdzie w Warszawie można nabyć?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika barsliw Wyświetlenie odpowiedziKtoś poleci jakieś w miare dostępne ESB-y, oprócz bardzo dobrego Angielskiego Śniadania od Pinty?
Comment
-
Comment