Fuller's, London Pride

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • krzychu_72
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.05
    • 28

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
    London Pride to się zgodzę, fajny bitter ale. Ale mimo wszystko bardzo łatwo w Polsce dostępny
    Oj poleciales kolego z tym "łatwo dostępny". Do zeszłego roku nie było go nigdzie, sam pytałem w tym wątku. Po upadku Bomi Fullersa można dostać tylko w Almie, przynajmniej w okolicach 3miasta.

Comment

• pioterb4
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.05
      • 4322

Alma, Leclerc, czasem Piotr i Paweł plus sklepy specjalistyczne. To moim zdaniem niezły rezultat a szczególnie w porównaniu do Wychwooda, St Peter'sa czy Williams Bros.

Comment

• Oskaliber
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2010.05
        • 727

Piana: Biała, niezbyt obfita, średnio trwała, jakiś tam marny kożuch trzyma się dosyć długo.
        Kolor: Bursztynowy, klarowny.
        Zapach: Czysty, słodowy z lekką chmielowością.
        Smak: Dosyć wytrawne i rześkie. Słodowość wzbogacona o ale'owe owocowe posmaczki i lekką chmielowość. Finisz dosyć wytrawny o średniej, czystej goryczce.
        Wysycenie: Średnio wysokie. Jak na angielskie standardy duże.
        Ogółem: Bardzo dobre. Niby niczym nie zaskakuje, ale jest to piwo bez najmniejszych wad smakowych i idealnie zbalansowane. Plus ma w sobie coś z brytyjskiego charakteru co mnie w piwach tego typu zachwyca, a nie umiem tego opisać, ani nigdy nie spotkałem się z tym w interpretacjach brytyjskich styli warzonych poza UK (mineralność)? Podejrzewam, że może to być kwestia wody.
        BeerFreak.pl

Comment

• Perun-x84
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2012.11
          • 3

Witam.
          Dostępne w żabce we Wronkach, pewnie w innych miastach też będą. Zakupiłem razem z Fullers Bengal Lancer i Palm. Piękny, bursztynowy kolor, długi goryczkowy finisz, piana niestety znika bardzo szybko. Dla mnie 4 z plusem.

Comment

• yaro74
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2012.09
            • 2089

Skusiłem się ponownie na to piwo, bo jest w żabkach po 8zł. Ponownie się nie zawiodłem.
            Ładny bursztynowy kolor, piana słabiutka.
            Zapach słodowy, leciutki chmiel
            Smak: słód, owoce, średniomocna, przyjemna goryczka.

Podpisuję się pod tym co napisał Oskaliber:
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Oskaliber Wyświetlenie odpowiedzi
            Ogółem: Bardzo dobre. Niby niczym nie zaskakuje, ale jest to piwo bez najmniejszych wad smakowych i idealnie zbalansowane.
            Last edited by yaro74; 2013-10-12, 19:04.

Comment

• dyczkin
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2011.05
              • 3657

Jak dla mnie, typowy angielski bitter, bez uniesień.
              Na plus, cena w Żabce, niższa niż w Almie.
              Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• yaro74
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2012.09
                • 2089

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedzi
                Jak dla mnie, typowy angielski bitter, bez uniesień.
                Dla mnie też. Wystarczy, że mi smakuje.

Comment

• von_scheisse
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2012.02
                  • 488

Bardzo przyjemne piwo - może nie robi wielkiego łał, ale pije się je z dużą przyjemnością.

Barwa: Bursztynowa, przejrzyste
                  Piana: Średnia, redukująca się do wysp na powierzchni
                  Aromat: Słodowo-chmielowy
                  Smak: Słodowy, z wyraźnym chmielowym tłem. W tle lekka owocowość. Goryczka średnia do wysokiej
                  Last edited by von_scheisse; 2013-10-22, 20:10.
                  Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
                  http://www.chmielnik-jakubowy.pl
                  https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/

Comment

• żąleną
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.01
                    • 13239

Dla mnie strata kasy. Jakieś takie puste, płaskie. "A nuż za zimne", przeszło mi przez głowę, ale wyższa temperatura wiele nie pomogła. Jeśli to jest London Pride, to strach pomyśleć, jak może smakować London Shame.

Comment

• hopfenkopf
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2013.11
                      • 15

Podpisuję się pod poprzednią opinią - nie warte zachodu. Zupełnie niczym niewyróżniający się bitter. Piany praktycznie brak, trochę większych bąbli po nalaniu. W zapachu wyczuwam jedynie słód i do tego irytujące żelazo. W smaku to samo plus tępa, herbaciana goryczka. Puste nawet jak na te 11,5% ekstraktu. Jeszcze ten kwaśny posmak. Po całkiem dobrym Bengalskim Lansjerze z Fullers'a Londyńska Duma okazała się sporym zawodem.

Comment

• barsliw
                        • 2013.08
                        • 289

Brak mi doświadczenia w bitterach,ale jak ktoś wcześniej w wątku wspomniał, nie obraziłbym się pić go w moim ulubionym pubie. Zwłaszcza aromat mnie urzekł.
                        Chciałbym jeszcze spróbować ESB z tego browaru. Ktoś wie gdzie w Warszawie można nabyć? Ktoś poleci jakieś w miare dostępne ESB-y, oprócz bardzo dobrego Angielskiego Śniadania od Pinty?

Comment

• pioterb4
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2006.05
                          • 4322

Primator pale Ale, Bishops Finger, Matuska (to ostatnie słabo dostępne).

Comment

• żąleną
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.01
                            • 13239

Primator od co najmniej roku jest słabiutki, mało ejlowy.

Comment

• chechaouen
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼🍼
                              • 2011.01
                              • 1180

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                              Primator od co najmniej roku jest słabiutki, mało ejlowy.
                              To prawda. Ostatnio piłem i zaskoczył mnie nijakością. Owoce głównie i mało wyraziście. Już Bursztynowe z Zawiercia lepsze

Comment

• Livres
                                • 2012.04
                                • 324

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika barsliw Wyświetlenie odpowiedzi
                                Chciałbym jeszcze spróbować ESB z tego browaru. Ktoś wie gdzie w Warszawie można nabyć?
                                Spróbuj w sklepach Ballantine's, na Kruczej, Puławskiej lub Marynarskiej (mają piwa Fuller's w stałej ofercie). Szczegółowe namiary:

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika barsliw Wyświetlenie odpowiedzi
                                Ktoś poleci jakieś w miare dostępne ESB-y, oprócz bardzo dobrego Angielskiego Śniadania od Pinty?
                                W kategorii premium bitter/ESB w różnego rodzaju dużych marketach można dostać Bishops Finger, Wells Bombardier, Abbot Ale czy Old Speckled Hen. Polecam dwa pierwsze.

Comment

Przetwarzanie...
                                X