Ok, rozumiem, tylko trochę za wcześnie
Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
Do wszystkich upominających się o Grodzisk Wlkp. to ja czekam na ruch Art'a.
Z Kamionką jest podobnie.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Ej ej, to jest błąd, do historycznych powinny być przenoszone browary fizycznie nieczynne. zamknięte, a nie takie które zmieniły właściciela. Bazyliszek powinien mieć ciągłość z Artezanem, a tak został potraktowany jako fizycznie zamknięty browar.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Nie jest. Choć przyznaję, że droga do prawdy musi być trudna i wyboista.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Jak na tą chwilę jest wszystko. Tylko teraz pojawia się pytanie czy ponownie zgłaszać Ci piwa Bazyliszka, które były warzone wcześniej kontraktowo w Artezanie Natolin i w innych browarach, a obecnie warzone są już jakby "u siebie" w Natolinie? A jest ich około dziesięciu.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
-
Session IPA
13,5% eks.
5,6% alk.
50 IBU
warzone w Trzy Korony w NS.
Comment
-
Mam w ręku "Czarną Wołgę" z Artezana. Na kontrze informacja: Browar Prywatny S.C. Ul. Polna 3, 05-806 Komorów". Traktować to piwo jako z Browaru Artezan (Błonie)?
Kod paskowy: 5904730574020
Data ważności: 11.07.2015Last edited by Holy-Grail; 2015-05-18, 15:05.Comment
-
Artezan (Komorów)? Nie, tam siedzibę ma firma. To jest z Błonia.Comment
-
Bednary, [Bednary][Piwoteka] O Rzesz Ku...
Rozumiem, że w ten powyższy sposób zapisywane będą kolaboracje/kooperacje browarów? A starczy miejsca jak będzie ich 3-4? Pytam, bo to włoskie piwo zostało kooperacynie uwarzone przez 4 browary. Ja zapisałem nazwę wątku w najprostszy sposób a pewnie powinienem tak: Brewfist, [Brefist][De Molen][Toccalmotto][del Ducato] M.I.L.D.Comment
-
Bednary, [Bednary][Piwoteka] O Rzesz Ku...
Rozumiem, że w ten powyższy sposób zapisywane będą kolaboracje/kooperacje browarów? A starczy miejsca jak będzie ich 3-4? Pytam, bo to włoskie piwo zostało kooperacynie uwarzone przez 4 browary. Ja zapisałem nazwę wątku w najprostszy sposób a pewnie powinienem tak: Brewfist, [Brefist][De Molen][Toccalmotto][del Ducato] M.I.L.D.Comment
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Jak odróżnić piwa z Kamionki od piw z Czarnkowa? Czy różni je pojemność (0,3 Czarnków, 0,5 Kamionka) czy coś innego?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Comment