Właśnie piję AIPA za 5,99. Co mnie zaskoczyło, to praktycznie zerowe wysycenie, a co za tym idzie zero piany, mimo, że próbowałem coś wymusić, nalewając ostro z wysokości. Aromat taki sobie, za to goryczka wysoka, na etykiecie piszą, że 70 IBU, ale w moim skromnym odczuciu chyba więcej. Jednak co z tego jak goryczka nieprzyjemna, taka tępa i zalegająca.
Nie ma może tragedii, ale ja jestem na nie.
Data do 29.04.2015
Też zakupiłem w Tesco Kraków ul. Kapelanka:
Hedge hog Stout
BLG 11
IBU 25
ALC. 5.1%
Piany prawie brak, słabe wysycenie, lekka czekolada i trochę kawy, bardzo wodniste, mało wyraziste,
Zakupione po 5,99 ale już na drugi dzień było droższe.
Wg mnie Stout z hedge hog jest najsłabszy z całej serii wszystkie aromaty i smak jakby schowane trzeba się domyślać za 3 może 4 zł by się opłacało ale w tej cenie jest nie do przyjecia.
Skąd ta informacja ? Na etykiecie "stoi jak byk" : Wyprodukowano dla Browaru Baba Jaga w Browarze Jan Olbracht Browar Rzemieślniczy Piotrków Trybunalski.
Czy może być tak, że piwo jest w bazie a nie ma go w dzienniku? Pracownia Piwa Smogger i Back to White sa oznaczone w temacie zgłoszeniowym jako dodane ale w dzienniku ich nie widzę.
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment