Zgroza nie zgłaszał, bo był przekonany, że nie ma browaru. Zgłaszać umie, na co są dowody.
Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
Zgłaszajcie te piwa bez czekania na dodanie browaru do bazy- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Dziwne.
Sam, nie wiem czy zgłaszać w "Nowych piwach na rynku" czy w "zmianiach parametrów"
Sprawa dotyczy piwa Wąsosz, [Kraftwerk] HedgeHog Stout https://www.browar.biz/forum/showthr...08#post1286708
Z tym, że nie wiem czy to nadal Wąsosz
Na etykiecie nadal STOUT, ale parametry i przypuszczam, że skład już jest obecnie inny.
Mianowicie było 11BLG i 5,1 % alk
a teraz jest
13BLG i 4,4%
W składzie pojawiła się laktoza (no chyba, że była już wcześniej, ale nikt o niej nie wspominał)
Recenzję napisałem, ale moje odczucia nie grały mi z tymi od moich przedpisaczy to rzuciłem okiem na górę strony a tam całkiem inne cyferki niż na mojej butelce.
Decydujcie co tu zrobić z takim fantem, bo wg mnie to całkowicie inne piwo, choć jakiś geniusz w tej agencji nie zmienił nazwy piwaComment
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Kilka razy nad tym się zastanawiałem, jak na razie dodaję jako różnej maści Berliner Weisse i pszeniczniaki przerózne, jako specjalne i pszeniczne właśnie.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Na pewno nie jest to Bursztynowe, bo to zwyczajny lager, co prawda przedni. To jest pewne że Czarny Smok to Zawiercie Czekoladowe? Jak ostatnio ciemną Smoczą Głowę piłem w Imbirze, to wydawało mi się że smak był dunkelowy, ale mogę się mylić. Zastanawiałem się ostatnio mocno jakie piwa kryją się za nieistniejącymi markami w Imbirze i mam taką hipotezę, biorąc pod uwagę że wydawało mi się (może nieprawidłowo, z powodu oszronionych ścianek kubka i ogólnego zmęczenia pokoncertowego), że jasna Smocza Głowa była mętnawa.Comment
-
Zgadza się obecnie stosuje się nazwy historyczne, czyli Smocza Głowa. Stout to jest ta sama receptura co Pychotka Smakotka. Amber Ale powinno mieć osobny wątek, bo to nie to samo piwo co sprzed 7-9 lat warzone w Relakspolu.Comment
-
Comment
-
Comment
-
Nowe zjawisko na rynku - sub browar. Chodzi o nową serię piw Glogera i nowy browar SŁUŻBA ZDROWIA.
Wygląda to na browar kontraktowy, ale nim chyba nie jest. Wychodzi, że browar Gloger sam sobie zlecił.
Formalnie browar Służba Zdrowia ma nowy numer KRS, ktoś nowy jest dopuszczony do spółki, dotychczasowe piwa w nieco odmienionej koncepcji - nowa szata graficzna, nowe nazwy, a piwa te same (bardzo zbliżone parametry).Comment
-
.. te samiutkie butelki, wykrój etykiet. Style takie same. Parametry takie same lub z leciutkim przesunięciem.
Stworzyli sobie markę-córkę i pchają towar.
Wizerunek inny bo target nowofalowy.
Glogerowy wizerunek do większości młodzieży chyba nie trafia.
Pominę już opinię wśród powiedzmy "doświadczonych amatorów k(c)raftu"Comment
Comment