Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2008.03
    • 3605

    Zgroza nie zgłaszał, bo był przekonany, że nie ma browaru. Zgłaszać umie, na co są dowody.
    Lotna ekspozytura browaru

    Też Was kocham.

    Comment

    • ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23928

      Zgłaszajcie te piwa bez czekania na dodanie browaru do bazy
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

      Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

      Comment

      • dlugas
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2006.04
        • 4014

        Dziwne.
        Sam, nie wiem czy zgłaszać w "Nowych piwach na rynku" czy w "zmianiach parametrów"

        Sprawa dotyczy piwa Wąsosz, [Kraftwerk] HedgeHog Stout https://www.browar.biz/forum/showthr...08#post1286708
        Z tym, że nie wiem czy to nadal Wąsosz

        Na etykiecie nadal STOUT, ale parametry i przypuszczam, że skład już jest obecnie inny.
        Mianowicie było 11BLG i 5,1 % alk
        a teraz jest
        13BLG i 4,4%
        W składzie pojawiła się laktoza (no chyba, że była już wcześniej, ale nikt o niej nie wspominał)

        Recenzję napisałem, ale moje odczucia nie grały mi z tymi od moich przedpisaczy to rzuciłem okiem na górę strony a tam całkiem inne cyferki niż na mojej butelce.

        Decydujcie co tu zrobić z takim fantem, bo wg mnie to całkowicie inne piwo, choć jakiś geniusz w tej agencji nie zmienił nazwy piwa
        Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
        Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
        FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

        Comment

        • dyczkin
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2011.05
          • 3657

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
          Tyskie
          Tyskie Niepasteryzowane - chmielone na zimno
          e: ?
          a: 5.0%

          To nie to samo, które jest w bazie - tamto powinno być przemianowane na Tyskie 14-dniowe, bo tak się obecnie nazywa.
          Art, jest robota
          Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

          Moje warzenie // Piwny Wojownik

          Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

          Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

          Comment

          • fuliano
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2010.07
            • 1835

            Browar: Maryensztadt
            Nazwa: Żywot Barley´a Wiśnia edition
            Alkohol: 9,2% objętości

            Czy to jest nowe piwo, czy jest tylko jedna wersja? Widziałem gdzieś wcześniej wersję z 10,1 %

            Comment

            • dyczkin
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2011.05
              • 3657

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
              Czemu zaraz problemy, powyższe przykłady czy jak

              "Chmielony na zimno Berliner Weisse z dodatkiem soku ananasowego."

              powinny być jako piwa smakowe
              To dopiero ostatnio mamy wysyp różnej maści smakowych
              Kilka razy nad tym się zastanawiałem, jak na razie dodaję jako różnej maści Berliner Weisse i pszeniczniaki przerózne, jako specjalne i pszeniczne właśnie.
              Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

              Moje warzenie // Piwny Wojownik

              Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

              Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

              Comment

              • e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19261

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ElDesmadre Wyświetlenie odpowiedzi
                Na pewno nie jest to Bursztynowe, bo to zwyczajny lager, co prawda przedni. To jest pewne że Czarny Smok to Zawiercie Czekoladowe? Jak ostatnio ciemną Smoczą Głowę piłem w Imbirze, to wydawało mi się że smak był dunkelowy, ale mogę się mylić. Zastanawiałem się ostatnio mocno jakie piwa kryją się za nieistniejącymi markami w Imbirze i mam taką hipotezę, biorąc pod uwagę że wydawało mi się (może nieprawidłowo, z powodu oszronionych ścianek kubka i ogólnego zmęczenia pokoncertowego), że jasna Smocza Głowa była mętnawa.
                Piwa warzył na pewno browar w Zawierciu, a co podpinał właściciel Imbira pod nalewaki z niuprawnioną nazwą nieistniejącego browaru to tylko on sam wie. Mimo, że Imbiru już nie ma praktyka była kontynuowana m.in. w "Pierwszym lokalu na Stolarskiej...". W kontekście wpisu Zybexa zastanawia, czy dalej ma to miejsce czy jest to skrót myślowy. Browar Stary Kraków potocznie zwano Smocza Głowa od nazwy piw.

                Comment

                • e-prezes
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19261

                  Zgadza się obecnie stosuje się nazwy historyczne, czyli Smocza Głowa. Stout to jest ta sama receptura co Pychotka Smakotka. Amber Ale powinno mieć osobny wątek, bo to nie to samo piwo co sprzed 7-9 lat warzone w Relakspolu.

                  Comment

                  • e-prezes
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2002.05
                    • 19261

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kaczka116 Wyświetlenie odpowiedzi
                    Styl: hveteøl z pomarańczą, kolendra i Caroliną Reaper
                    A ów styl to nie zwykłe piwo pszeniczne tylko pisane po norwesku? Czy też chodzi o nową hybrydę fermentowaną kveikiem?

                    Comment

                    • kaczka116
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼🍼
                      • 2015.10
                      • 1351

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                      A ów styl to nie zwykłe piwo pszeniczne tylko pisane po norwesku? Czy też chodzi o nową hybrydę fermentowaną kveikiem?
                      Przepisalem z ulotki, nie wglebialem sie co to za styl

                      Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
                      Nie mów hop zanim nie nachmielisz
                      Untappd

                      Comment

                      • e-prezes
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2002.05
                        • 19261

                        [QUOTE=kaczka116;1310342]Browar: Artezan Piwo: Tuk-Tuk (...)
                        Styl: ekhm Oak Barrel Brett White IPA with Limes

                        WTF?

                        Comment

                        • kaczka116
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼🍼
                          • 2015.10
                          • 1351

                          Spisuje z fb Artezana

                          Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
                          Nie mów hop zanim nie nachmielisz
                          Untappd

                          Comment

                          • rafalek21
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2015.04
                            • 1407

                            Gdzie w końcu były warzone te portery "z Manufaktury"? W Jabłonowie czy w Tarczynie? Podstawowa wersja jest wpisana w Jabłonowo, a ten Podbity Śliwką w Tarczyn.

                            Comment

                            • nikita_banita
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.06
                              • 1363

                              Nowe zjawisko na rynku - sub browar. Chodzi o nową serię piw Glogera i nowy browar SŁUŻBA ZDROWIA.
                              Wygląda to na browar kontraktowy, ale nim chyba nie jest. Wychodzi, że browar Gloger sam sobie zlecił.
                              Formalnie browar Służba Zdrowia ma nowy numer KRS, ktoś nowy jest dopuszczony do spółki, dotychczasowe piwa w nieco odmienionej koncepcji - nowa szata graficzna, nowe nazwy, a piwa te same (bardzo zbliżone parametry).

                              Comment

                              • dlugas
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼
                                • 2006.04
                                • 4014

                                .. te samiutkie butelki, wykrój etykiet. Style takie same. Parametry takie same lub z leciutkim przesunięciem.

                                Stworzyli sobie markę-córkę i pchają towar.
                                Wizerunek inny bo target nowofalowy.
                                Glogerowy wizerunek do większości młodzieży chyba nie trafia.
                                Pominę już opinię wśród powiedzmy "doświadczonych amatorów k(c)raftu"
                                Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                                Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                                FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X