Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika M-kwadrat
Wyświetlenie odpowiedzi
Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNo jak? Gościszewo Pils jak strzelił!
Czyli sprawa trochę jaśniejsza się zrobiła. Czy takie piwa są dodawane do DP/listy piw jako osobne piwa czy ocenia się je/dopisuje razem z wersją markowaną w sposób podstawowy?Pozdrawiam, Maciek
Comment
-
-
Dodam je w najbliższym czasie, chociaż jestem zwolennikiem łączenia wszystkich klonów w jednym wątku. Z przyczyn technicznych w DP jest to niemożliwe, ale przy opisywaniu i ocenianiu przydałaby się "ściąga" z wszystkimi innymi nazwami tego samego piwa.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
ZP Głubczyce, Läufer Pils
Wyprodukowane dla: Viniqum Kft. Budapest
Alk. 3% ekstr. ???"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
wiem, że kiedyś robili Laufera, to jest aktualnie do dostania? gdzieś u nas czy import z Węgier to jest?Kolekcja puszek piwnych:
http://puszkikrugera.web-album.org/
Comment
-
-
Kupiłem wczoraj w DG-Ząbkowicach, pucha za 1,60 PLN"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
GŻ, Tatra Grzaniec, alk. 5,8%, aromatyzowane - http://browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=46213♪♫
♫
Comment
-
-
Bohemia Lion Imported
4,0% alk.
puszka 0,5L kod 8595224300491
opis na puszce: Brewer s.r.o. Praha
według sprzedawcy piwo zakupione wraz z innymi piwami (kilka wzorów puszkowych oraz butelkowych było dostępnych w tym sklepie) browaru Połczyn jako piwo z Połczyna.Kolekcja puszek piwnych:
Comment
-
-
To, że piwo kupione w Połczynie nie znaczy jeszcze, że jest polskie.
Sorry, ale póki nie będę miał czarno na białym, że to piwo z Polski, to nie dodam ich do bazy.
Proszę traktować to jako wyrób czeski. Podobnie jak inne "z Połczyna" z kodem zaczynającym się od 859...Last edited by Pendragon; 2011-11-07, 21:50.
Comment
-
-
to miałem na myśli, może ktoś będzie mógł potwierdzić z całą pewnością lub zaprzeczyć pochodzeniu tego piwa. cena za puszkę 1,69 mogłaby świadczyć o braku akcyzy, ale kto tam dojdzie za Połczynem teraz??Kolekcja puszek piwnych:
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kruger_nr1 Wyświetlenie odpowiedzicena za puszkę 1,69 mogłaby świadczyć o braku akcyzy, ale kto tam dojdzie za Połczynem teraz??
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika norbee Wyświetlenie odpowiedziWitam!
Brakuje piwa wyprodukowanego przez Browar Czarnków dla Browaru Gontyniec, a konkretnie:
Gniewosz piwo ciemne, 14,1% e.w., alk. 6,0% obj.
Gniewosz piwo koźlak, 14,1% e.w., alk. 6,0% obj.
Comment
-
-
Powyższe piwa są produkowane przez Browar Witnica
Musisz trochę poczytać sobie Browar.biz
Edit. Toto był szybszyLast edited by dyczkin; 2011-11-08, 13:01.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Na rynku pojawiły się piwa z Browaru na Jurze:
- Jurajskie Mocne (E:13,1%, A:6,5%)
- Jurajskie Pils (E:9%, A:4%)
Piwa szatą graficzną nawiązują do innych piw z serii "Jurajskie" i "Zawiercie".
Z informacji uzyskanych w Karczmie u Stacha wynika, że są to po prostu nowe odsłony Bonerów, Tigerów i Tagerów (Tager Mocny miał nieznacznie większy alkohol - 6,6%).
Browar wycofał się z produkcji piw pod tymi nazwami.
Różnie na forum w takich sytuacjach postępowaliśmy, więc decyzję pozostawiam osobom odpowiedzialnym za tę działkę.
Comment
-
Comment