Kopyr, a do czego w ogóle się odnosisz w swoim poście? bo ja zaakcentowałem cenę 1,69 (raczej niezbyt wysoką jak na piwo puszkowe, nie uważasz? ) i to właśnie mogłoby świadczyć o produkcji piwa w Polsce, a w związku z tym braku podwyższania ceny przez akcyzę. a zauważyłeś słowo ,,mogłaby" ? to właśnie słowo miało skłonić do ewentualnej dyskusji i podania konkretnych informacji jeśli je ktoś posiada...
Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
Kopyr, a do czego w ogóle się odnosisz w swoim poście? bo ja zaakcentowałem cenę 1,69 (raczej niezbyt wysoką jak na piwo puszkowe, nie uważasz? ) i to właśnie mogłoby świadczyć o produkcji piwa w Polsce, a w związku z tym braku podwyższania ceny przez akcyzę. a zauważyłeś słowo ,,mogłaby" ? to właśnie słowo miało skłonić do ewentualnej dyskusji i podania konkretnych informacji jeśli je ktoś posiada...Kolekcja puszek piwnych:
http://puszkikrugera.web-album.org/ -
Obecnie w Kauflandzie jest 6 wersji etykiet, po dwie na każdą rodzaj. Z kontrą i cienką obwódką bez napisów oraz bez kontry z szerszą z napisami (adres, przechowywanie, nr partii, datownik....). Do tego parametrami się różnią ciut. I tak można teraz kupić:
Gniewosz Jasne
Cienka obwódka, kontra, 12,2/5,6, 08-02-2012 (na kontrze: uwarzono dla....)
Szeroka obwódka, brak kontry, 12,1/5,6, 05-02-2012 (na etykiecie: adres Gontyńca)
Gniewosz Ciemne
Cienka obwódka, kontra, 14/6, 29-03-2012 (na kontrze: uwarzono dla....)
Szeroka obwódka, brak kontry, 14,1/6, 27-02-2012 (na etykiecie: adres Gontyńca)
Gniewosz Koźlak
Cienka obwódka, kontra, 14/6, 13-04-2012 (na kontrze: uwarzono dla....)
Szeroka obwódka, brak kontry, 14,1/6, 18-04-2012 (na etykiecie: adres Gontyńca)
Cienka obwódka ma datę na kontrze, szeroka na głównej etykiecie zrobioną znacznikiem.
Wersja z cienką obwódką jest dokładnie taka jak pierwsze etykiety Gontyńca.
Ktoś potrafi to odszyfrować, bo wygląda, że piwa są z co najmniej dwóch browarów.
Dodam jeszcze, że miałem Gniewosza Jasnego (cienka obwódka) z parametrami tego z szeroką (28-10-2011)To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, CiechanówComment
-
I o co tu chodzi
Posta pisałem na podstawie wiedzy zdobytej na browar.biz.
Teraz trzeba ja będzie ja teraz poszerzyćVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Jesteś pewien tych 4,3% alkoholu? Mi Saks pisał o 4,0...
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Policzyłem prawdę mówiąc wg tego, co dowiedziałem się o końcowym odfermentowaniu od Michała Saksa może źle policzyłem Jeżeli osobiście podał Ci tę informację, to wpisz te 4%. Mnie nie potrafił powiedzieć, ile to ma alkoholu. Może zapomniałComment
-
Możem ślepym ale na liście piw nie znalazłem kolejnego smakowego piwa z Witnicy.
Lubuskie Piwo Czekoladowe
Piwo jasne niepasteryzowane o smaku czekoladowym.
Alk. 4,2% obj., alk. 4,2% vol. E: b/d
Kupione: Warszawa, Broniewskiego 65a/RudnickiegoComment
-
Dziś dodałem:
1. Brovarnia - Witbier
2. Na Jurze - Pinta Jak w dym
3. Na Jurze - Pinta Podymek
4. Na Jurze - Jurajskie Pils
5. Na Jurze - Jurajskie Mocne
6. Głubczyce - Laufer Pils
7. Van Pur - Aro 4,5%
8. Van Pur - Aro Mocne
9. Gościszewo - Minister Pils
10. Gościszewo - Minister Pszeniczne
11. Witnica - Lubuskie czekoladowe
12. Warka - Tatra Grzaniec
13. Połczyn - Piwo Kibica - na odpowiedzialność myszona
14. Połczyn - Starovar Weizen - ma moją odpowiedzialność (mimo że kod czeski, to uznałem, że to tylko inna etykieta Abbe)
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Leżajsk Pszeniczne
witam,
ostatnimi czasy pojawił się w Biedronie Leżajsk Pszeniczny. Jak oceniacie? Poniżej parametry:
producent: Grupa Żywiec
Alk. 5,3% obj.
Ekstrakt unknown.
Pasteryzowane.
Ja nie piłem jeszcze takiego piwa pszenicznego
PS.
nie ma możliwości dodania w dzienniku piwnymComment
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Kopyr, a do czego w ogóle się odnosisz w swoim poście? bo ja zaakcentowałem cenę 1,69 (raczej niezbyt wysoką jak na piwo puszkowe, nie uważasz? ) i to właśnie mogłoby świadczyć o produkcji piwa w Polsce, a w związku z tym braku podwyższania ceny przez akcyzę. a zauważyłeś słowo ,,mogłaby" ? to właśnie słowo miało skłonić do ewentualnej dyskusji i podania konkretnych informacji jeśli je ktoś posiada...Comment
-
Chciałbym zwrócić uwagę, że pisanie o akcyzie w tym temacie jest .. nie ten teges
Comment