Pozwól że to dla Ciebie wyguglam. Tadaaaa....
Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Ależ przecież jest w DP od jakiegoś czasu.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Dziś dodałem:
1. Fortuna - Miłosław Pilzner
2. Fortuna - Miłosław Koźlak
3. Fortuna - Miłosław Pszeniczne
4. Ciechan Lagerowe
5. Pinta - Ale szycha
6. Pinta - Wesołych Świąt
7. Połczyn - Starovar
8. Połczyn - Starovar Lime
Do wyjaśnienia:
1. Połczyn - EB Specjal Pils - jakie toto ma parametry?
2. Gościszewo - Koźlak - czy to pełna nazwa (może Bearnard Koźlak)?
-
Comment
-
Twelve Koźlak, pod taką nazwą funkcjonował, gdy był warzony w Krajanie, oprócz miejsca produkcji nic się nie zmieniłowww.piwonia.piwazdusza.pl
facebook.com/Piwonia.Piwa.z.dusza
ul. Belgradzka 48 lok. U3, Warszawa
czynne: pon-czw 13-20, pią-sob 11-22, niedziela 14-20Comment
-
Browar fortuna
Witam serdecznie
dziś browar Fortuna wprowadza 3 nowe gatunki
marka MIŁOSŁAW od miasta w ktorym znajduje sie browar...
piwa to
Miłosław Pilzner
Ekstrakt 12,5%
alk. obj. 5,4%
Miłosław Pszeniczne
Miłosław Pilzner
NOWE PIWO Z BROWARU FORTUNA
Pilzner to najpopularniejszy w Polsce gatunek piwa. Jednak i tym razem Browaru Fortuna nie skusiła produkcja piw głównego nurtu. Wystarczy jeden łyk „Miłosławia”, żeby przekonać się, że nie jest to kolejne „piwo jasne pełne”. Swój odmienny smak i aromat zawdzięcza zarówno otwartej fermentacji, jak i użytym do jego produkcji odmianom chmielu. Korzystają z niego tzw. browary „rzemieślnicze”, które produkują swe niezwykłe produkty dla mniejszych choć niezwykle oddanych grup konsumentów, poszukujących odmiany w świecie piwa.
Objętościowa zawartość alkoholu: 5,4 %
Miłosław Koźlak
Ekstrakt 16%
alk, obj. 7,5%
Miłosław Koźlak
NOWE PIWO Z BROWARU FORTUNA
Koźlak (Bock) to piwo wywodzące się z północnych Niemiec, które z czasem zdobyło popularność w całej Europie. Dawniej warzono je na specjalne okazje, przede wszystkim święta religijne. Mnisi bawarscy zwykle raczyli się koźlakiem w dniach postu, co zapewne czyniło ten czas mniej dotkliwym. Jest to piwo tradycyjnie mocne i jako takie ma szansę zdobyć wielu zwolenników wśród polskich konsumentów.
Objętościowa zawartość alkoholu: 7,5 %
Miłosław Pszeniczne
ekstrakt
alk.obj. 5,5%
Ciemne piwo pszeniczne? Dlaczegóż by nie! W polskim klimacie jesienią i zimą orzeźwiające jest zwykle samo powietrze, co nie znaczy, że należy rezygnować z piwa pszenicznego. Można raczyć się ciemnymi odmianami tego piwa, które opracowali i do dziś chętnie spożywają Niemcy. Swą barwę piwa dunkel zawdzięczają mocniej prażonemu słodowi (pszenicznemu i jęczmiennemu).
Browar Fortuna jako jedyny w Polsce praży taki słód samodzielnie. Do uwarzenia tego piwa użyto szczepu drożdży górnej fermentacji, które szczególnie wpłynęły na ukształtowanie smaku i aromatu. Zatem wyjątkowość Miłosławia Pszenicznego nie ogranicza się tylko do jego barwy.
Objętościowa zawartość alkoholu: 5,5 %
na dniach powinno byc dostepne w piotrze i pawle inter marche
wiecej informacji na stronie browaru na facebookuComment
-
Te piwa już są dodane, więc zapewne ktoś z browaru nie przejrzał forum.Comment
-
a to przepraszam najmocniej ..... podalem troche wiecej informacji na temat ekstraktu i zawartosci alkoholu..
pozdrawiamComment
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Ciekaw jestem czym ten "Miłosław Pilzner" rozni sie od "Srebrnego Smoka"? Moze lepiej bylo wziac sie za dobry lager, skoro dobry pils z Fortuny juz jest od dawna na rynku?"Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"Comment
-
Brak w DP Książ Czarny Specjał w browarze Bosman:
kod z etykiety to L11 1 23:11
Czy to jednak Książ gdzie jest brak danych?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Złoty Łan ,JAKO SP. z o.o. Kokanin 44, Żelazków, Polska
Od niedawna popijam z przyjemnością piwko Złoty Łan , JAKO Kokanin. Jest to piwo jasne,
pełne, niepasteryzowane, zawiera słód jęczmienny, piwo świeże o naturalnym charakterze, wytwarzane bez pasteryzacji z terminem przydatności do 28 dni ,butelki zwrotne 500ml PolecamComment
-
To piwo już od kilku miesięcy jest w bazie. Jest produkowane dla Jako w Browarze Namysłów. Zapraszam do wątku http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=93804Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020Comment
Comment