Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon -
Przy najbliższej aktualizacji dodam tego Corneliusa Pszenicznego.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Spoko, przywykłem, generalnie nic nie robię i nic mi się nie chce, a jak już robię to robię na odczepnegoLast edited by ART; 2012-04-02, 21:39.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar DemonComment
-
Nadchodzi Tyskie Klasyczne (czy jakoś tak). Ma być na wzór piw czeskich, mniej ekstraktu, mniej gazu...
taaaa...Comment
-
Nie tyle o nowym piwie co o konieczności zmiany nazwy. Przed chwilą podczas dodawania do DP olśniło mnie, że tam figuruje Ciechan Wyborny oraz Ciechan Wyborny Niepasteryzowany, a brakuje Ciechana Wybornego Nieutrwalonego. Spokojnie nie dodam go Do tej pory wybierałem tego Niepasteryzowanego, ale widzę, że chyba właściwszy byłby ten "czysty".
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
3 Ciechany, 1 wątekVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Pendragonie Najmilszy, czy czytałeś moją propozycję z wątku o piwach pasteryzowanych/niepasteryzowanych? Dla przypomnienia wklejam poniżej.
Jeśli już mowa o piwach w DP, to chcę wtrącić swoje trzy grosze.
Czy nie lepiej żeby w tymże dzienniku zamiast zamieszczać dwa piwa, które nie różnią się od siebie niczym innym, jak tylko nazwą (np. Cornelius pszeniczny i Cornelius weizen bier), zamieścić je, jako jedną pozycję? Na przykłąd w postaci:
Cornelius pszeniczny/Cornelius weizen bier.
Sokół już wcześniej to zauważył i ja się do tego skłaniam (choć mówię o nieco czym innym), że to w efekcie powoduje problemy z głosowaniem na Piwo Roku. Sama nazwa i inna etykieta to chyba za mało żeby tak kombinować.
Jak widzę z Twojej ostatniej wypowiedzi taka sytuacja ma też miejsce z Cichanem (Nieutrwalony).www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!Comment
-
Czytałem i ta sytuacja uświadomiła mi jak wiele macie racji.
-
-
-
Zapowiadane nowości z Chrząstawy Małej (tekst z sieci z dnia 13.04.2012):
Jutro dwie oficjalne premiery w browarze Widawa. Widawa jasne pełne, 11,6 plato, 4,5 % Alk. (nazwane z przekąsem "Premium Lager"), oraz "Czarny Kur" - piwo czarne, 12,5 plato, 5% Alk.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!Comment
Comment