Fucktycznie. Zakładając, że strona www niedawno się zmieniła, to należy przyjąć, że od października zmienili recepturę. Albo zrobili to nawet wcześniej i nakleili mi na butelkę starą etykietę.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomekk78
Mam przed sobą piwo z browaru Czarnków - Walońskie, piwo ciemne naturalne. Parametry na etykiecie nie zgadzają się z tymi, które są proponowane w dzienniku piwnym. Na butelce figuruje ekstrakt 14,1% i alkohol 5,6%.
Zmieniono.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin
Żywiec, tatr mocna:
A: 7%
kod z etykiety L1271616A1412
Nie mogę zmienić, ponieważ tego piwa nie ma na tej liście: http://www.browar.biz/piwa.php
Jest pod Leżajsk/Żywiec, Tatra Mocna - parametry zgodne.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Magnat
Dzisiaj dojechała do nas nowa dostawa Twierdzowego z Raciborza. Nie wiem czy będą 2 wersje, ale z etykiety zniknął napis "NIEPASTERYZOWANE". Na kontrze informacja, że piwo jest pasteryzowane. Alk. 4,5% obj.
Jest to nowe piwo, nie zmiana parametru.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher
Namysłów, Kozackie, alk. 5% (było 4,2%). Ekstraktu nie podano.
Wersja puszkowa, warka do 08.09.2012.
Zmieniono.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo
Jędrzejów, Argus Strong
Puszka dla Lidla
A: 6,7 %
E: 13,9%
Zmieniono. Przespał byś się trochę Piotruś, a nie o 4:49 nad ranem Argusy spijał
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Mimo wszystko miałbym prośbę aby nie aktualizować danych na podstawie info ze stron internetowych (chyba że nie ma żadnych w systemie albo jesteś absolutnie przekonany że są właściwie (nie pytaj mnie dlaczego bywają niewłaściwie ). )
Rozumiem, jednak w przypadku Bielitzera było inaczej. Po pierwsze piwa w naszej bazie w ogóle nie miały danych, a po drugie w przypadku browaru restauracyjnego na miejscu ciężko jest uzyskać konkretne dane. Poza tym poszczególne warki mogą się różnić parametrami.
W innych przypadkach polegam w 100% na obserwacjach osobistych użytkowników Browar.biz.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03
Nie mogę zmienić, ponieważ tego piwa nie ma na tej liście: http://www.browar.biz/piwa.php
Jest pod Leżajsk/Żywiec, Tatra Mocna - parametry zgodne.
Dlatego najlepiej zmienić tytuł istniejącgo wątku na - Leżajsk, Tatra Mocna - bo z tym piwem z DP jest połączony. Jednocześnie utworzyć temat Żywiec, Tatra Mocna. Analogicznie z Tatrą. ORDNUNG.
Dlatego najlepiej zmienić tytuł istniejącgo wątku na - Leżajsk, Tatra Mocna - bo z tym piwem z DP jest połączony. Jednocześnie utworzyć temat Żywiec, Tatra Mocna. Analogicznie z Tatrą. ORDNUNG.
To zgłoś to do działu "Nowe piwa". Odkąd wiadomo o co chodzi z kodami na produktach GŻ, KP i CP okazuję się, że w bazie brakuje dużo piw.
Problem w tym, że nie ma na nie ciśnienia, więc nikt się o te piwa nie upomina.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03
To zgłoś to do działu "Nowe piwa". Odkąd wiadomo o co chodzi z kodami na produktach GŻ, KP i CP okazuję się, że w bazie brakuje dużo piw.
Problem w tym, że nie ma na nie ciśnienia, więc nikt się o te piwa nie upomina.
Ja gwoli wyjaśnienia upomniałem się
Prawda jest jedna. Etykieta nie kłamie
Volenti Non Fit Iniuria//Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Comment