Zodiak [Faktoria] Rio Bravo Pale Ale - a : 4,8% obj.
Zmiany parametrów piw
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziSulimar - Ambrosius Strong
Alk 7,2% obj
Ekstrakt 14,9 st P. (Plato?) (wg info po rumuńsku)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika olie Wyświetlenie odpowiedziBielitzer
Pszeniczny
E: 12,5%
A: 5%
Marcowy
A: 5,5%
Ciemny
A: 4,9%
Red Ale
E: 12,0%
A: 4,7%
Jasny
A: 5,2%
Wiedeński
A: 5,3%
Pale Ale
E: 12,0%
A: 4,7%
Pszeniczny Ciemny
A: 5%
Koźlak Majowy
A: 7%
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PociungWidmo Wyświetlenie odpowiedziDoszukałem się parametrów na stronie internetowej.
Stara komenda,Altbier
Alkohol 5,4%, Ekstrakt 12,7
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika olie Wyświetlenie odpowiedziGościszewo, [AleBrowar] Ortodox - Stout
E: 16°
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyoorka Wyświetlenie odpowiedziCzenstochovia, Weizenbock
E: 16,5
A: 6,2
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziJa z takim nietypowym zgłoszeniem.
Otóż mamy tytuł wątku "Witnica, [Łebski Browar] Łebskie"; natomiast przy ocenie, spisie piw z Witnicy oraz w Dzienniku figuruje "Witnica (BOSS): Łebskie". sugeruję dodać kontraktowca o ile to możliwe...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziBrok, Argus Premium
E: 11*P (info z rumuńskich napisów)
A: 5,0% vol
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano Wyświetlenie odpowiedziLwów, Jasne Lwowskie
A:5,1%
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika salvit Wyświetlenie odpowiedziBrowar Jagiełło:
Nałęczowskie jasne pełne A:5,1% E: brak danych
Lipcowe niepasteryzowane jasne pełne A:5,1% E: brak danych
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano Wyświetlenie odpowiedziLwów, Pszeniczne Lwowskie
A:5,2%
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT Wyświetlenie odpowiedziMajEr Wędzone - teraz nazywa się MajEr Rauchbier,
dalej ma 13,5 BLG, ale alkohol spadł z 5,4% na 5,3%.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Brat_Piwny Wyświetlenie odpowiedziBosman,
Kasztelan Mocny [wg etykiety: Kasztelan Mocne]
A. 6,8%
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika majeure Wyświetlenie odpowiedziReden, Miodowe
Parametry takie jak dla jasnego:
E: 12.0 %
A: 5.0 % obj.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziŁomża Export
A: 5,7%
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziBrowar na Jurze, [Pinta] Grodziskie 3.0
A:2,6%
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Brat_Piwny Wyświetlenie odpowiedziBrowar: MajEr
Piwo: Koźlak
A. 6,8%
Info wg etykiety
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika stegart Wyświetlenie odpowiedziStary Browar Kościerzyna, Kościerskie Pszeniczne.
Ekstrakt: 12,5%. Alkohol: bez zmian.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PociungWidmo Wyświetlenie odpowiedziLech,
Wojak Jasne Pełne
alk. 5.0% obj.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner Wyświetlenie odpowiedziZodiak [Faktoria] Rio Bravo Pale Ale
a : 4,8% obj.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Berto Wyświetlenie odpowiedziSulimar - Cornelius Banan
Ekstrakt 13,5%
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Brat_Piwny Wyświetlenie odpowiedziBrowar: Kormoran
Piwo: Świeże
A. 6,2%
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziBrowar: Jagiełło
Piwo: Kazimierskie Ciemne
A: 6 %
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika woosaa Wyświetlenie odpowiedziTragarz
Jasne: E-13.0 ;A-5.5%
Ciemne: E-14.0 ;A-5.6%
Z PW:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziSeria Kazimierskie. Zaszły tam pewne zmiany, których wczoraj nie uwzględniłem (podałem tylko Kazimierskie Ciemne). Wydaje mi się, że marka przeszła gruntowną reformę (nowe butelki 0,33 l, nowe etykietki).
Do zweryfikowania.
Browar: Jagiełło
Zmiany parametrów:
Kazimierskie Ciemne
A: 6 %
styl: dark lager
Kazimierskie Piwo Jasne
A: 5,1 %
styl: pale lager
kod: 5907764000459
I chyba nowe:
Kazimierskie niepasteryzowane
A: 4,8 %
styl: pale lager
kod: 5907764000442
Zmieniono. Kazimierskiego Niepasteryzowanego jeszcze nie ma w bazie.
Dziękuję Wam wszystkim za zgłoszenia.
Przepraszam za zwłokę i zaniedbywanie obowiązków, ale chwilowo miałem inne priorytety.
Będę się teraz starał wszystko robić na bieżąco.
Wasze
Comment
-
-
Warka, Tatra: A: 6,0%Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziWarka, Tatra: A: 6,0%
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedziZawsze można na Ciebie liczyćVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
Comment