Browar Zamość przeszedł na ale'e. Jasne i ciemne jest teraz fermentowane drożdżami górnej fermentacji. Pszenica bez zmian. Oprócz tego zaczęła się fermentacja nowego piwa, ale o tym gdzie indziej i za jakiś czas.
Zmiany parametrów piw
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Zmiana na górną fermentację = zgłoszenie nowych piw...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
M.Last edited by beaviso; 2013-11-14, 13:17.Comment
-
Lublin Grodzka
Pumpkin Ale
E: 15*
A: 6,5%
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Promil, co się ociągasz?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Hmm, parametr przecież aktualny.
Alkohol spadł z początkowego 5,7% do 4,2%.
Czy to nadal to samo piwo?
Dziękuję wszystkim za zgłoszenia.Comment
-
Pracownia Piwa
6 Jospeh's Street
A: 6,0
E: 15,0
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Warka
Królewskie Pełne
A: 5,6%Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
Comment