Mam przed sobą puszeczkę piwa kaper 20%, popełnionego przez Browar w Żywcu, przy ulicy Browarnej 88. Nie mam tego piwka w bazie, wypiję go więc bez oceniania, co najwyżej jakieś impresje zamieszczę...
Zatem... wlewam do półlitrowej szklanej szklanki, i co widzę,
kolor bursztynowy, klarowny, co jak na piwo o tej mocy jest OK, daję 5
piana jak na żywieckie piwo, słaba, gruboziarnista, szybko znika, tylko 3,5
zapach landrynkowo - słodowy, brak wyraźnej nutki chmielowej , 3,5
smak słodowy, za mało chmielu, za mało goryczki i zbyt wyraźnie przebija alkohol, po Żywcu nie spodziewałbym sie piwa w kategorii mocne pijackie, oczekuję pewnej klasy, na którą zresztą wskazuje nawet cena piwa, daję 3,5
wysycenie bąbelkami OK, bez rewelacji daję 4,5
opakowanie - jak to żywieckie, jest OK, sympatyczna grafika i mniej więcej komplet informacji, daję 5
Średnia 4,16
Piję to piwko po raz pierwszy, nie ma go w bazie Browar.bizu, ale nie szkodzi,
W sumie, nie warte swojej ceny, w kategorii mocne pijackie znam lepsze i tańsze piwka
a mogłem kupić coś bardziej zacnego za tę cenę
Zatem... wlewam do półlitrowej szklanej szklanki, i co widzę,
kolor bursztynowy, klarowny, co jak na piwo o tej mocy jest OK, daję 5
piana jak na żywieckie piwo, słaba, gruboziarnista, szybko znika, tylko 3,5
zapach landrynkowo - słodowy, brak wyraźnej nutki chmielowej , 3,5
smak słodowy, za mało chmielu, za mało goryczki i zbyt wyraźnie przebija alkohol, po Żywcu nie spodziewałbym sie piwa w kategorii mocne pijackie, oczekuję pewnej klasy, na którą zresztą wskazuje nawet cena piwa, daję 3,5
wysycenie bąbelkami OK, bez rewelacji daję 4,5
opakowanie - jak to żywieckie, jest OK, sympatyczna grafika i mniej więcej komplet informacji, daję 5
Średnia 4,16
Piję to piwko po raz pierwszy, nie ma go w bazie Browar.bizu, ale nie szkodzi,
W sumie, nie warte swojej ceny, w kategorii mocne pijackie znam lepsze i tańsze piwka
a mogłem kupić coś bardziej zacnego za tę cenę
Comment