Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Tym bardziej, że piwo teraz łatwo dostępne w Żabkach jest a naszukać się go trzeba.Comment
-
Comment
-
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020Comment
-
Hmm to fajnie, że gdziekolwiek na butelce jest zamieszczona ta informacja. Człowiek chce sie polskiego piwa napić, a tu sie okazuje, że to duńsko-litweskie. Jak żyć?!Comment
-
Browar: Czarnków
Nazwa: Gniewosz - Ciemne
E: 14,1 proc.
A: 5,6 proc.
Kod kreskowy: 5901549250022Comment
-
A uprzedzając pytania i uwagi, że Gontyniec to zleca Gniewosze innym browarom, wyjaśniam, że pani z sekretariatu browaru (nr na etykiecie) wyjaśniła mi, że od jakiegoś czasu piwa firmowane nazwą Gontyniec warzone są w Czarnkowie, który przez Gontyniec został przejęty. Strona oficjalna browaru Czarnków wydaje się to potwierdzaćLast edited by chechaouen; 2014-03-10, 16:20.Comment
-
Browar: URSA MAIOR
Nazwa: Ursa ESKULAP
E: 14%
A: 4,5%
STYL : Sweet Oatmeal Stout
Piwo niefiltrowane, niepasteryzowane.
Skład: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, płatki owsiane błyskawiczne, jęczmień palony, chmiel (Marynka, Williamette), drożdże.Comment
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Browar: Zodiak [Olimp]
Piwo: Hades
E: 25,2%
A: 11,1%
styl: Russian Imperial StoutPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Comment
-
No to złe przyporządkowanie do browaru. Na opublikowanej etykiecie Hadesa jest informacja o uwarzeniu w Kłodawie, a nie Nakle. Trzeba zmienić.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
Comment