Nie wiem czy ktoś tutaj zgłaszał (wątek już jesthttp://www.browar.biz/forum/showthread.php?p=1184400 Browar: Okocim (choć się chwalą, że Gwarancja blabla Sierpc Kasztelan itp.] Nazwa: SEZONOWE CHMIELOWE wiosna 2014 E: 10,8% A: 5%
Styl: chyba lager lub od biedy niemiecki pils?
SERIA: L33112 05:22
KOD KRESKOWY: 5 900014 002548
Cena w Biedronce 2,99zł
Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2014-04-18, 20:37.
browar: Łomża
nazwa piwa: Argus Gold Niepasteryzowany
ekstrakt (jeśli jest podany): brak danych
alkohol: 6,0%
kod kreskowy: 2040 9906
gatunek: lager - jasne pełne
Dodany człon "gold". Traktować jako nowe piwo czy zmiana nazwy Argusa Niepasteryzowanego (6,0%)?
"Borys Mocny"
Browar: Połczyn Zdrój (?); Producent: Fuhrmann Sp. z o.o.
E.: ?,
A.: 6,2% obj.,
Styl: lager (strong),
Kod kreskowy: 5907766491941
Kod obok daty: 4.2,
Opakowanie: PET 0,6 l.
Wzorem wątku zgłaszania piw do naszej bazy, którą później uzupełniają w pocie czoła Dyczkin i Kaczka116 proszę w podobny sposób wpisywać tutaj dane nowego browaru do wprowadzenia jeśli go jeszcze nie ma w bazie. Od tego zależy płynna praca wspomnianych.
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
Dobra, od początku, w najbliższym czasie kupuję stary dom z dużą piwnicą w celu zrobienia z niej browaru domowego, niestety nie mam pomysłu na to jakie piwko(a) uwarzyć tam jako pierwsze...
Moimi typami póki co są, RiS lub imperial IPA... ale może ktoś...
Cześć,
Kupiłem kompletny sprzęt z browaru restauracyjnego (5hl). Muszę go rozmontować i przewieź do mnie. Potrzebuje pomocy piwowara (oczywiście nie za darmo) w rozmontowaniu sprzętu, zrobieniu schematów żeby można go było później poskładać u mnie. A kiedyś pomocy w warzeniu....
ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
Comment