Gdzie kupiłeś? Jakaś ogólnopolska sieć?
Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Comment
-
Ah, miałem okazję skosztować nowych, wspaniałych wypustów od naszych rzemieślników
Oto one:
Woda z ogórków kiszonych, czyli Funky Breet z Browaru Artezan (5,5% alk., 13,0 blg)
oraz
Słodki, przechmielony, wygazowany ulep pozbawiony jakiejkolwiek piany, czyli Double Chocolate Milk Stout (18 blg) z Browaru Gościszewo.
Panowie szacunLast edited by abernacka; 2014-05-04, 06:34.Comment
-
N: Pils
E: 12,5
A: 5,3 %
Styl: Pils
B: Osjann
N: Lager
A: 5,4 %
Styl: Pils
N: Bursztynowe
A: 5,4 %
Styl: ?
N: Weizenbock
E: 18
A: 7,1 %
Styl: WeizenbockComment
-
Wojkówka
Amber Ale
alk 4,5%
ekstr. 13%Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Nie śledzę wątku zbyt skrupulatnie, może jeszcze nikt nie zgłaszał piw nowego minibrowaru Jedlinka, premiera 1 maja b.r., a że to niedaleko... Pozycji 1 i 4 już nie zastałem 3. maja
Opisy z ich FanPage na FB
1) JAŚNIE KSIĄŻĘ – pils 12,5% ekstraktu – pierwsze wybicie 28 marca 2014
2) PSZENICZNY PAN - pszeniczne 12,6% ekstraktu – pierwsze wybicie 6 kwietnia 2014
3) CZERWONY BARON – ciemne o czerwonej barwie 12,2% ekstraktu – pierwsze wybicie 29 marca 2014
4) MARCOWA DAMA - marcowe 13,7% ekstraktu (6,8% obj. alk.) – pierwsze wybicie 5 kwietnia 2014multipub Biała Dama
Świdnica ul.Pułaskiego 16
w piwnicy 50m od Rynku
www.białadama.pl
https://www.facebook.com/BialaDamaMultipubComment
-
Warka
Radler 0.0%
kod 5902746641828
kod na butelce: L406661601312
smak cytrusowy, może w nazwie dobrze byłoby to zaznaczyć bo w ślad za cytrusami mogą iść inne smakiGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
B: Artezan
N: Funky Brett
E: 13
A: 5,5%
Styl: Wild Ale
B: Artezan
N: ESB
E: 14
A: 5,5%
Styl: Extra Special BitterPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
B: Tragarz
N: Atak Chmielu
E: 12
A: 6,0%
N: Mieszane
N: Żurawinowe
N: Malinowe
A: 6,0%Comment
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
od 2014.05.09 (na razie na FDP):
Browar: Słociak
Nazwa: [Świński Ryjek] Opolski Łącznik
Gatunek: bitter / pale ale
Ekstrakt: 12.5% wagi
Alkohol: 5.5% objętości
Kod kreskowy: -- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Hoho! A na którym (czyim) stanowisku?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Comment