Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Last edited by wpadzio; 2014-08-23, 00:21.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020 -
Hruby Baca z Witnicy
Browar: Witnica
Piwo: Hruby Baca
A. 5,0%
E. b.d.
Kod kreskowy 5902995000018
Piwo jasne pasteryzowane
Wyprodukowano dla Smaki Podhala w Zakopanem.
Producent ustalony na podstawie kodu kreskowego. Kształt etykiet także wyraźnie wskazuje na Witnicę.Comment
-
Tragarz
1. Żurawinowe, alk. 6%, ekstr. 12%
2. Mieszane, alk. 6%, ekstr. 12%Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Od pewnego czasu chodzi mi po głowie wątpliwość czy na pewno dobrym rozwiązaniem dla piw firmowanych przez "kontraktowców" jest przypisywanie ich do browaru gdzie piwo wyprodukowano a nie do "kontraktowca". Utrudnia to szukanie, zwłaszcza w przypadkach (a jest ich coraz więcej) gdzie "kontraktowcy" lokują produkcję w więcej niż jednym browarze. No i ogólnie - jak na przykład chciałbym coś poczytać o Ataku Chmielu - to chyba łatwiej byłoby go znaleźć przyporządkowanego do Pinty a nie do Browaru na Jurze (czy aby na pewno wszyscy użytkownicy Browar.biz-u wiedzą gdzie Atak jest produkowany? - moim zdaniem nie). Aby było trudniej - pewnie wkrótce będzie to już chyba Zarzecze (drugi browar, za dwa lata może być trzeci czy czwarty) - nie każdy ma potrzebę aby to ogarniać chcąc poczytać coś o piwie.Comment
-
Ja używam tylko googla (no chyba, że on wymięknie to wtedy forumowej szukajki)
Wpisz atak chmielu browar biz i enter
Na 99,99% pierwszy wynik wskaże miejsce, którego szukaszLast edited by dlugas; 2014-08-27, 12:01.Comment
-
B: Pracownia Piwa
N: Dragon Fire
E: 18%
A: 7,6%
Imperial IPAPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Ok. Tyle że to nie o to chodzi aby szukać piwa na liście b.biz przez wujka gogla. Po prostu uważam że przypisywanie piw kontraktowców do kontraktowców wpłynęłoby na większą przejrzystość listy.Comment
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Ryży Dżon Witbier
Browar: [Witnica]
Piwo: Ryży Dżon Witbier
A. 5,0%
E. b.d.
Kod kreskowy 5902020794158
Wyprodukowano dla Smaki Podhala w Zakopanem.
Kodu kreskowy identyczny jak w przypadku Ryżego Dżona American IPA. Wyszukiwarka kodów mówi "Browar Południe". Jednak ogólny wygląd piwa, a w szczególności kształt etykiet wyraźnie wskazuje na Witnicę.Comment
-
Browar: Ustka
Nazwa piwa: Promenada
Ekstrakt: 12,5°
Alkohol: 5%
Gatunek: Blond Ale
Nazwa piwa: Burmistrz
Ekstrakt: 12,5°
Alkohol: 5%
Gatunek: Jasne górnej fermentacji