Można wiedzieć dlaczego Grudniowy Porter ma aż tyle wątków?
Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Comment
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
A czy uważasz, że dowolne piwo ze swojego wątku na b.biz założonego np. w 2009 roku lub wcześniej jest tym samym piwem? Piję co jakiś czas ciechanowskie i ni jak nie przystają one do ocen i opinii sprzed lat. podobnie możesz powiedzieć o innych piwach.Comment
-
A czy uważasz, że dowolne piwo ze swojego wątku na b.biz założonego np. w 2009 roku lub wcześniej jest tym samym piwem? Piję co jakiś czas ciechanowskie i ni jak nie przystają one do ocen i opinii sprzed lat. podobnie możesz powiedzieć o innych piwach.
Ale piwo wypuszczane raz na rok moim zdaniem jest innym piwem. Tym bardziej, że grudniowe warki są w wersjach 18 lub 22.
Choć tez z drugiej strony, nie upierałbym się aby warki np 18-tki z jednego roku czy drugiego połączyć w jedno jako np Porter Grudniowy 18, drugi temat Porter Grudniowy 22.
W ten sposób PG 18 miałby jeden wątek z kilku lat.
Choć dla mnie te piwa są inne to nie miałbym nic przeciwko aby zrobić tak jak zaproponowałemGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Comment
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Mea culpa, dopiero dziś przy wpisywaniu własnych zaległości zauważyłem brak:
Bielitzer
Desitka
10*
4,5%
czeski pils
Piwo pite we wrześniu br.Last edited by Pendragon; 2014-12-31, 16:01.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Wrężel - Belgian Blond Ale
Browar: Zarzecze
Piwo: [Wrężel] Belgian Blond Ale
A. 7,3%
E. 16,5%
IBU 25
Kod kreskowy 5904730465069Comment
Comment