Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Brat_Piwny
W Dzienniku Piwnym nie ma czyli piwo do zgłoszenia:
Browar: Staropolski
Piwo: Pomorskie
A. 5,5%
E.12,0%
Piwo jasne, pełne, niefiltrowane, pasteryzowane
Kod kreskowy 5903111989743
Biorąc pod uwagę zgłoszenie piwa "Pomorskie Premium Lager" zapewne sensownym posunięciem będzie wprowadzenie nazwy jako: Pomorskie Niefiltrowane
Nie wiem czy z Zodiaka jest, tak czy siak mam przed sobą wersję z Witnicy, której nie ma w DP. Proszę więc o dodanie
Browar: Witnica [Raduga]
Nazwa: Naked City
Styl: Belgian IPA
Na zdravi
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Brat_Piwny
W Dzienniku Piwnym nie ma czyli piwo do zgłoszenia:
Browar: Jan Olbracht Rzemieślniczy
Piwo: [Bednary] Łowickie Pale Ale
A. 4,5%
E. 12,5%
IBU 34
Kod kreskowy 5905279396005
P.S. Etykieta w dziale Kolekcjonerstwo http://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=54143
Na zdravi
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czapayew
B: Widawa
N: West Coast IPA edycja Equinox
E: 16,0
A: 6,2
S: India Pale Ale
Myślę, że powinien być osobny wpis na taką edycję - nawet Wojtek zrobił osobną, ładną etę
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
wprowadzić jako nowe, Komtura też.
Nie zgadzam się z takim orzecznictwem ale rozkaz to rozkaz. Teraz trzeba by przenieść kilka postów z tematu Czarne Krzyżackie do nowego wątku, oj będzie bałagan. Na zdravi
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika melor
browar: Okocim
nazwa piwa: Palone Ciemne Lagerowe
ekstrakt: 12,7%
alkohol: 5,3%
kod kreskowy: 5900014002630
gatunek: dunkel
Czy Palone Ciemne Lagerowe z Okocimia nie powinno mieć swojego tematu?
Różni się nazwą, etykietą, parametrami no i smakiem.
Dlaczego piwa z Pinty nie różniące się niczym, a warzone w różnych miejscach albo Tyskie produkowane w trzech różnych browarach to różne piwa, a dwa okocimy palone - jedno piwo?
Art, trzeba chyba założyć nowy wątek, choć ludzie piszą już w starym.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Zamkowy Cieszyn
Double IPA
a: 8,0 %
e: 18.0 *
styl - zgodnie z nazwą
lekko odchudzony grand champion 2013
Na zdravi
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek
Warzony w Artezanie, info od Michała. A jeśli chodzi o ścisłość to IBU 38.
I jeszcze proszę o dodanie:
Browar: Artezan [Bazyliszek]
Piwo: Ulica Miodowa
Ekstrakt: 12,7° Blg
Alkohol: 4,9%
Gatunek: Miodowe Ale
Kolejna wiadomość wprost od Bazyliszków: od 1.04.2015 będą już formalnie w 100% "na swoim", czyli w Natolinie koło Grodziska, a Artezany na nowej siedzibie w Błoniu. Z tego tez względu poprosił bym o zmianę i dodanie nowego browaru gdyż Bazyliszek będzie samodzielnym browarem.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Myszon007
Browar Bazyliszek
Lemingrad
Styl: European Pale Ale
Ekstrakt: 13*Blg
Alk: 5,4%
IBU: 35
Na zdravi
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mareks
Wyszukiwarka mi nic nie znalazła więc podaję:
Browar Sierpc
Nazwa: Sezonowe Jare
Ekstrakt: 11%wag.
Alkohol: 5,1%
Styl: lager
Zakupione w Biedronce
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika aardvark
Rzeczywiście na butelce widnieje Gwarancja Jakości Browar Sierpc, ale z kodu pod datą wychodzi na Okocim (podobnie jak przy poprzednich Sezonowych) - przynajmniej na moim egzemplarzu. Tak więc uzupełniając:
Okocim
Sezonowe Jare
E 11
A 5,1
piwo jasne, pasteryzowane, niefiltrowane
5903082111563
LPL03K/068
i dorzucam stojące obok w Biedronce, z tą samą sierpecką gwarancją:
Okocim
Sezonowe Wiosenne
E 11,1
A 5,3
piwo jasne, niepasteryzowane, mikrofiltrowane
5903082111570
LPL03K/068
Na zdravi
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03
B: Reden Świętochłowice & Kraftwerk
N: Zabobon
E: 18,0 wag.
A: 6,8% obj.
IBU: 70
Styl: Imperial Smoked India Brown Ale
B: Reden Świętochłowice
N: The Kindest of Ales
E: 15,0 wag.
A: 6,0% obj.
IBU: 70
Styl: American IPA
Na zdravi
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomas73
Amber - kolejne piwo z serii „ Po Godzinach”
Altbier
ekstrakt 12,1%, zawartość alkoholu 4,8%
Na zdravi
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner
B: Wąsosz [ Szałpiw ]
N: Niuda
E: 14%
A: 6,4%
K: 5903111253158
Styl: belgian golden ale
Na zdravi
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Holy-Grail
browar: Zarzecze
nazwa piwa: [Solipiwko] 1978 by Andrzej Miler
ekstrakt: 16.5*
alkohol: 6.7%
kod kreskowy: 5905279315051
gatunek: Rauchbock
Na zdravi
Volenti Non Fit Iniuria//Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Docencie, no żeby tak bez pełnych parametrów, na zdravi
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Myszon007
Browar: Staropolski
Piwo: Pomorskie Premium Lager
A. 5,1%
E. 11,0%
Lager - jasne
Na zdravi
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Brat_Piwny
W Dzienniku Piwnym nie ma czyli piwo do zgłoszenia:
Browar: Staropolski
Piwo: Pomorskie
A. 5,5%
E.12,0%
Piwo jasne, pełne, niefiltrowane, pasteryzowane
Kod kreskowy 5903111989743
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Brat_Piwny
Biorąc pod uwagę zgłoszenie piwa "Pomorskie Premium Lager" zapewne sensownym posunięciem będzie wprowadzenie nazwy jako: Pomorskie Niefiltrowane
Zgłoszone do poprawki, pośpiech, zmęczenie, na zdravi
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Myszon007
Pełna nazwa tego piwa to Pomorskie Z intensywną goryczką szlachetnego chmielu Niefiltrowane
Wzorem wątku zgłaszania piw do naszej bazy, którą później uzupełniają w pocie czoła Dyczkin i Kaczka116 proszę w podobny sposób wpisywać tutaj dane nowego browaru do wprowadzenia jeśli go jeszcze nie ma w bazie. Od tego zależy płynna praca wspomnianych.
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
Dobra, od początku, w najbliższym czasie kupuję stary dom z dużą piwnicą w celu zrobienia z niej browaru domowego, niestety nie mam pomysłu na to jakie piwko(a) uwarzyć tam jako pierwsze...
Moimi typami póki co są, RiS lub imperial IPA... ale może ktoś...
Cześć,
Kupiłem kompletny sprzęt z browaru restauracyjnego (5hl). Muszę go rozmontować i przewieź do mnie. Potrzebuje pomocy piwowara (oczywiście nie za darmo) w rozmontowaniu sprzętu, zrobieniu schematów żeby można go było później poskładać u mnie. A kiedyś pomocy w warzeniu....
ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
Comment