Już nie wytrzymam więcej kisząc Marcowe z Ciechana w lodówce aż zostanie dodany do bazy...i wypiję je bez oceny
Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl -
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020Comment
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Ja pierdziu.... Ile razy już to było wałkowane? Ja tylko dodaję piwo do DP. Robię to mniej więcej raz na tydzień. Kolejne dodam jutro lub w sobotę. Po dodaniu piwa do DP z automatu tworzy się temat, ale to nie znaczy, że musicie czekać na mnie. Każdy, kto nie może już wytrzymać, może sam założyć temat. Będzie mógł nowe piwo oceniać, ale nei będzie mógł go jeszcze dodać do dziennika piwnego.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Comment
-
Fortuna
Komes Podwójny Ciemny (Dubbel )
Ekstr: 15%,
Alk. 7%
Fortuna
Komes Potrójny Złoty (Trippel )
Ekstr: 19%
Alk: 9%
Dostępna też świetna wersja z pięknym szkłem i trzema różnymi KomesamiCzy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar DemonComment
-
Comment
-
No dobra, dziś dodam wszystkie zaległe piwa. Nie zakładajcie im nowych tematów, bo istnieje ryzyko zdublowania.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Zrobione. Tym razem dodałem także kilka piw z przyszłości, żebyście nie musieli wstrzymywać z recenzją
Nie wiem czy pojawią się w tym roku jeszcze jakieś piwne nowości. Jeśli nie, to w 2012 mieliśmy 254 nowe marki.Last edited by Pendragon; 2012-12-01, 11:37.
-
Stare
Cześć,
nie znalazłem tego"
browar: UAB "Vilniaus Alus"
nazwa piwa: Senojo Vilniaus (Stare Wilno)
alkohol: 5.0%
kod kreskowy: ....
gatunek (jeśli nie wynika on wprost z nazwy): niefiltrowane jasne
pozdr
Jarin
No dobra, mam dość czytania o piwach śledziowych czy innych pomelowych. Potem trzeba się przedzierać przez dyskusje o wszystkim i niczym.
Stary temat zostawiam do dyskutowania, w tym proszę skupić się wyłącznie na samym zgłoszeniu, wg schematu:
browar: ....
nazwa piwa: ....
ekstrakt (jeśli jest podany): xx.x*
alkohol: xx.x%
kod kreskowy: ....
gatunek (jeśli nie wynika on wprost z nazwy): ....
Dziękuję za zrozumienieComment
-
-
Zalecam ponowną lekturę tematu."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.netComment
Comment