6.Stout
A.?
E.?
Stout - warka testowa, bez nazwy na razie
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Będzie znowu bajzel, ale...
Pojawił się Porter Bałtycki z Tlenia, z prawie identyczną "sowią" etą, ale parametrami 10,1% i 19* oraz informacją, że leżakował w beczkach po rumie z Jamajki. Zgłaszać go jako nowe piwo?
Czemu ja? Z tego co rozmawialem z jednym modem na ratebeer (a on z kims z Pinty) to podobno wszystkie Pinty miesiaca sa robione w Zawierciu. Ale pewnosci nie mam (rozmawialem z Michalem Gasewiczem a on z Ziemkiem podobno). A i wybacz ze nie podzialalem ale brak neta od czwartku wieczor. A i tak mam wielka liste zaleglosci do dodania wiec postaram sie moze cos i dzisiaj ruszyc od siebie
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika metalsrem
Napisałem do Fortuny, zobaczymy czy i jaka będzie odpowiedź. Ale na chłopski rozum, jeśli bazowym piwem jest piwo z fortuny to bardziej opłacalne jest przywiezienie lambika do Miłosławia i tam zmieszanie oraz rozlew, niż wożenie piwa z Fortuny do Belgii (dużo większa ilość), a potem z powrotem już zmieszanego do Polski.
browar: Zarzecze
nazwa piwa: [Pinta] South Africa Pale Ale
ekstrakt: 13.1*
alkohol: 5.0%
A tak się przypomnę bo nie ma chętnych do podmiany piwa z Jury na Zarzecze.
Dodam, że poszedł wniosek do Arta, ale chyba za piwami jeździ i nie ma czasu zaglądać na forum
A tak się przypomnę bo nie ma chętnych do podmiany piwa z Jury na Zarzecze.
Dodam, że poszedł wniosek do Arta, ale chyba za piwami jeździ i nie ma czasu zaglądać na forum
Tutaj nie chodzi o checi tylko wladze a takowa posiada Art
Comment