Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bax
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2003.10
    • 234

    Sir Beer :

    [Browar Jastrzębie] Jastrzębska Belgian IPA
    E: 14,5 Blg
    A: 6% obj

    [Browar Jastrzębie] Jastrzębski Pils
    E: 10,5 Blg
    A: 3,6% obj

    [Browar Jastrzębie] Jastrzębska Double IPA
    E: 17,3 Blg
    A: 7,4% obj

    Comment

    • Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9787

      Jan Olbracht (Rzemieślniczy) [Piwoteka]
      Cudownie!
      A: 5,5%
      E: 12,5*
      Lager, warzony dla sieci restauracji "Cud Miód"

      Comment

      • kaczka116
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2015.10
        • 1351

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
        jest jako Kadyk, to jest ten sam browar tylko nazwa zmieniona, chyba z tego powodu nie będziemy robić drugiego browaru? Wystarczy aby tylko ART czy ktoś inny wyedytował nazwę
        Jeżeli tak twierdzisz to no problem, dodam

        Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
        Nie mów hop zanim nie nachmielisz
        Untappd

        Comment

        • yaro74
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2012.09
          • 2089

          Browar: Kowal
          Nazwa: Darłowskie Zamkowe Pszeniczne
          Ekstrakt: ? blg
          Alkohol: 5,2%

          Comment

          • yaro74
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2012.09
            • 2089

            Browar: Beer Bros
            Nazwa: Reporter
            Ekstrakt: 15 blg
            Alkohol: 6,2%
            Styl: Robust Porter

            Comment

            • becik
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🍼🍼
              • 2002.07
              • 14999

              Tumski

              1. Oktoberfestbier
              e. 13,8%
              a. 6%

              2. Pineapple Milkshake IPA
              E. 14,3%
              A. 4,8%

              3. AIPA
              E. 14,3%
              A. 5,9%
              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

              Comment

              • rafalek21
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2015.04
                • 1407

                Palatum
                Lapsus
                E: ?
                A: 3,3%
                Grodziskie

                Comment

                • fuliano
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2010.07
                  • 1835

                  Browar: Artezan
                  Nazwa: Samiec Alfa Bourbon BA
                  Ekstrakt: 27% wagi
                  Alkohol: 11% objętości
                  Styl: Bourbon BA Imperial Stout

                  Browar: Palatum
                  Nazwa: Silvestris
                  Ekstrakt: ?% wagi
                  Alkohol: 5,2% objętości
                  Styl: Belgian Pale Ale

                  Comment

                  • dyczkin
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2011.05
                    • 3657

                    Na zdravi
                    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

                    Moje warzenie // Piwny Wojownik

                    Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

                    Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

                    Comment

                    • anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10764

                      LARGUS [Wilk]
                      American Wheat
                      12blg
                      4,6%
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • leona
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2009.07
                        • 5853

                        Browar: Ziemia Obiecana
                        Nazwa: Na Dwoje Babka Wróżyła
                        Ekstrakt: 15
                        Alkohol: 6,4 % objętości
                        Styl: aipa

                        Comment

                        • Javox
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2009.11
                          • 6352

                          Jest takie piwo z Leżajska brakuje z Żywca

                          Browar:
                          Żywiec/Grupa Żywiec/Heineken - kod Z
                          Nazwa: Brackie Žatecký Pils
                          Ekstrakt: prawdopodobnie 12*
                          Alkohol: 5,2% objętościowo
                          Styl: piwo jasne, pasteryzowane
                          Kod kresowy: 5900699100133

                          Butelka brązowa 500 ml
                          Last edited by Javox; 2018-10-05, 14:41.

                          Comment

                          • Gringo
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2007.07
                            • 2156

                            B: Dziedzice
                            P: Jackowe
                            A: 4,9 %
                            E: nieznany
                            Styl: Pils

                            Warzone na zlecenie Hotelu Młyn Jacka.

                            Comment

                            • fuliano
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2010.07
                              • 1835

                              Browar: ?
                              Nazwa: [Pinta] Fest Oktober
                              Ekstrakt: 13,3% wagi
                              Alkohol: 5,0% objętości
                              Styl: Festbier

                              Browar: Bytów
                              Nazwa: [Olimp] Krios
                              Ekstrakt: ?% wagi
                              Alkohol: 10,0% objętości
                              Styl: Ice IPA

                              Browar: Bytów
                              Nazwa: [Olimp] Kronos
                              Ekstrakt: ?% wagi
                              Alkohol: 9,0% objętości
                              Styl: Ice Rauchbier

                              Browar: Bytów
                              Nazwa: [Olimp] Reja
                              Ekstrakt: ?% wagi
                              Alkohol: 12,0% objętości
                              Styl: Ice Sour Brett Ale

                              Browar: Bytów
                              Nazwa: [Olimp] Hydra Red Currant
                              Ekstrakt: ?% wagi
                              Alkohol: 5,5% objętości
                              Styl: Sour Brett Ale

                              I teraz zagwozdkę Wam dam bo będzie blend [Bytów] Tanatosa i [Zodiak] Bacchusa w proporcjach 50/50

                              Browar: Bytów/Zodiak
                              Nazwa: [Olimp] Hippokampy
                              Ekstrakt: ?% wagi
                              Alkohol: 11,0% objętości
                              Styl: RIS BA Trójniak
                              Last edited by fuliano; 2018-10-06, 17:13.

                              Comment

                              • levar
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2011.11
                                • 67

                                browar: Bojanowo
                                nazwa piwa: Bojan Malinowe
                                ekstrakt (jeśli jest podany): 15,0*
                                alkohol: 4,5%

                                Comment

                                Przetwarzanie...