browar: Sulimar (?) dla Jako
nazwa piwa: Celtyckie Cytrynowe
ekstrakt (jeśli jest podany): b.d.
alkohol: 3%
kod kreskowy: 5907804871506
gatunek (jeśli nie wynika on wprost z nazwy): Jasne Aromatyzowane
Browar: Jan Olbracht
Piwo: Dunkel
A. 6%
E. 14,5%
Parametry piwa uzyskane od barmana podczas wczorajszej wizyty. Być może wymagają potwierdzenia u piwowara. Cena 12 PLN za 0,5l.
Ze zdziwieniem spostrzegłem brak tego piwa na liście. Była o nim już wzmianka w wątku dotyczącym Jana Olbrachta i to wiele miesięcy temu. Widocznie nie doszło jednak do zgłoszenia.
Browar: Witnica
Piwo: Karkonoskie Jasne
A. 4,2%
E. b/d
Piwo jasne pasteryzowane
Zakupione w toruńskim sklepie Pivex.
Fotka:
Dla kogo to Karkonoskie warzą?
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est 3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Według informacji na kontrze: "Uwarzono dla koneserów piwa"
Fotka:
No tak, można się było tego spodziewać. Współczuję tym, jak to ujęli, koneserom.
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est 3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment