To miałem na myśli. Jeśli to faktycznie 23 Blg, to byłoby najbardziej ekstraktywne piwo dolnej fermentacji uwarzone w Polsce (na razie), zawsze to jakieś wydarzenie.
Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Chciałem się upewnić. Kraft i dolniaki, nie idą w parzeVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Proszę za bardzo na siłę nie przyporządkowywać - piwa, które nie pasują do podstawowych kategorii proszę wprowadzać jako specjalne względnie niesklasyfikowane jeśli są jeszcze większe wątpliwości.Last edited by ART; 2013-11-25, 08:29.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Stary Browar Kościerzyna - "Ciemna 10" (3,9% alk., 10 blg).
Stary Browar Kościerzyna - "Kościerskie Pszeniczne" (5,8% alk.)Comment
-
Na zdraviVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Browar Ciechan
Grand Prix
piwo typu American India Pale Ale
Zawartość alkoholu to 5,4% obj.,
ekstrakt 15,5% wag.
4 słody: Pilznenskiego, Pszenicznego, Monachijskiego oraz Karmelowego
i aż 6 rodzajów chmieli: Magnum, Columbus, Simcoe, Citra, Amarillo, Centennial.
Grand Prix swoją premierę będzie miało 29.11.2013Comment
-
Browar Ciechan
Grand Prix
piwo typu American India Pale Ale
Zawartość alkoholu to 5,4% obj.,
ekstrakt 15,5% wag.
4 słody: Pilznenskiego, Pszenicznego, Monachijskiego oraz Karmelowego
i aż 6 rodzajów chmieli: Magnum, Columbus, Simcoe, Citra, Amarillo, Centennial.
Grand Prix swoją premierę będzie miało 29.11.2013Comment
-
Halo, halo, komentarze tu!!! Masony, Docenty, Pendragony i inne uczestniki forum, pamiętajcie.Last edited by dyczkin; 2013-11-25, 22:34.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
-
Skoro milczę, to pamiętam.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Po kodzie to nie Polska ale zamieszczę tu:
Połczyn Zdrój
Piwo: Starovar na chłodne wieczory
A. 5,7%
E. brak
Kod kreskowy 8595224300552
"Piwo o smaku miodowo-imbirowo-malinowym...sok malinowy (4,5%) odtworzony z koncentratu soku malinowego, aromaty, naturalny aromat goździkowy, naturalny aromat cynamonowy, naturalny aromat imbirowy z innymi naturalnymi aromatami, miód." Cytat z kontryzupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
Co wiecie o Czarnym Krzyżackim z Gościszewa?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Comment