Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19291

    #1666
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
    To co z tym Osjannem? Dostępny tylko dla krewnych i znajomych? Czy jest gdzieś w sprzedaży?
    W Pubie Agora nad browarem jest już dostępny pils.

    Comment

    • Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13961

      #1667
      Skoro piwo jest oficjalnie do kupienia dla każdego, to dla mnie browar jest czynny. Data 3 maja zatem dotyczy tylko otwarcia lokalu, a dokładniej jego części.

      Tomek, wiesz może kiedy dokładnie zaczęli sprzedaż?
      Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2014-04-17, 12:04.

      moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


      Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19291

        #1668
        Kilka dni temu widziałem taką informację na FB, ale teraz jej nie mogę znaleźć. Z racji tego, że event chcieli zrobić przed Świętami, pierwsze piwo miało być już gotowe na kwiecień. Zapewne ktoś im wyperswadował ten pomysł (tu na wschodzie wiele osób dość rygorystycznie podchodzi do postu) i przesunęli na weekend majowy. Ostatnio jak tamtędy przechodziłem wnętrze piwiarni jeszcze nie było wykończone.

        Comment

        • e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19291

          #1669
          Dokładnie wczoraj na FB.
          Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2014-04-17, 12:25.

          Comment

          • Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13961

            #1670
            No to powiedzmy, że 15 kwietnia, chyba że sami skorygują te datę.

            moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


            Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

            Comment

            • Prusak
              Major Piwnych Rewolucji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2005.07
              • 4507

              #1671
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin
              Skoro już produkuje a wkrótce otwarcie, pomyślałem, że do bazy można dodać.
              Niech ta setka pęknie .
              Setka (czy seta to dopiero przy następnym browarze...

              Comment

              • Pancernik
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2005.09
                • 9800

                #1672
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
                Nie wynika... a terier ma coś wspólnego z dymieniem?
                Teriery zwyczajowo dymią...

                Comment

                • domaluj
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2012.04
                  • 303

                  #1673
                  Browar : Artezan;
                  Piwo: Samiec Alfa;
                  E: 24,3
                  A: 10 %

                  Comment

                  • Pinio74
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.10
                    • 3881

                    #1674
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika domaluj
                    Browar : Artezan;
                    Piwo: Samiec Alfa;
                    E: 24,3
                    A: 10 %
                    "Imperialny Stout leżakowany z płatkami dębowymi z beczki po Bourbonie. Ekstrakt 24,3 %, alkohol 10%, IBU 90. W pubach od 26 kwietnia 2014."
                    Już bym spróbował
                    BIRRARE HUMANUM EST

                    Comment

                    • Myszon007
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2007.02
                      • 1208

                      #1675
                      browar: Połczyn Zdrój
                      nazwa piwa: Jazz apple
                      ekstrakt (jeśli jest podany): b.d.
                      alkohol: 2%
                      kod kreskowy: 590 7766 491118
                      gatunek: aromatyzowane
                      ________________________________________________

                      browar: Połczyn Zdrój
                      nazwa piwa: Twist grapefruit flavour
                      ekstrakt (jeśli jest podany): b.d.
                      alkohol: 2%
                      kod kreskowy: 590 7766 491125
                      gatunek: aromatyzowane
                      _________________________________________________

                      browar: Połczyn Zdrój
                      nazwa piwa: Swing lemon
                      ekstrakt (jeśli jest podany): b.d.
                      alkohol: 2%
                      kod kreskowy: 590 7766 491101
                      gatunek: aromatyzowane


                      Butelki 500 ml, dostępne w sieci Dino
                      ♪♫

                      Comment

                      • leona
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2009.07
                        • 5853

                        #1676
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74
                        "Imperialny Stout leżakowany z płatkami dębowymi z beczki po Bourbonie. Ekstrakt 24,3 %, alkohol 10%, IBU 90. W pubach od 26 kwietnia 2014."
                        Już bym spróbował
                        A ten Bourbon to jakiś zabeczkowany jegomość czy po prostu bimber kukurydziany zapisany z błędem ortograficznym?

                        Comment

                        • chris1985
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2011.07
                          • 227

                          #1677
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74
                          "Imperialny Stout leżakowany z płatkami dębowymi z beczki po Bourbonie. Ekstrakt 24,3 %, alkohol 10%, IBU 90. W pubach od 26 kwietnia 2014."
                          Już bym spróbował

                          Ciekawe czy będzie dostępny również w butelkach, bo chętnie bym kupił.
                          Tylko moje piwo mnie rozumie...

                          Comment

                          • Pancernik
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2005.09
                            • 9800

                            #1678
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona
                            A ten Bourbon to jakiś zabeczkowany jegomość czy po prostu bimber kukurydziany zapisany z błędem ortograficznym?
                            To Borubar jest!

                            Comment

                            • Promil03
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2007.10
                              • 2833

                              #1679
                              Gringo swojego czasu zgłaszał:

                              Browar: Dziedzice
                              Nazwa piwa: Bursztynowe
                              A: 6,0
                              E: 14,0

                              Piwo jak najbardziej dostępne.
                              Ostatnia zmiana dokonana przez Promil03; 2014-04-18, 11:15.

                              Comment

                              • dyczkin
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2011.05
                                • 3657

                                #1680
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03
                                Gringo swojego czasu zgłaszał:

                                Browar: Dziedzice
                                Nazwa piwa: Bursztynowe
                                A: 6,0
                                E: 14,0

                                Piwo jak najbardziej dostępne.
                                Tak tak, wiem :
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kruger_nr1
                                Dziedzice
                                Bursztynowe
                                Alkohol: 6.0% obj. / 4.5 % wag. ( wg barmanki taki sam jak w Marcowym)
                                Extrakt - wg barmanki wyższy niż Marcowego (czyli powyżej 14,0% wag.) , ale dokładnie go nie znała.
                                Wieczorem pewnie dodam wszystkie pozostałe
                                Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

                                Moje warzenie // Piwny Wojownik

                                Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

                                Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • ART
                                  Zgłoszenie nowego browaru do dodania (do bazy BB)
                                  ART
                                  Wzorem wątku zgłaszania piw do naszej bazy, którą później uzupełniają w pocie czoła Dyczkin i Kaczka116 proszę w podobny sposób wpisywać tutaj dane nowego browaru do wprowadzenia jeśli go jeszcze nie ma w bazie. Od tego zależy płynna praca wspomnianych.

                                  To nie działa tak,...
                                  2017-12-08, 15:04
                                • dadek
                                  Czechy, Vojkovice 252, Pivovar Koníček
                                  dadek
                                  Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
                                  2023-11-22, 05:14
                                • artoszek
                                  Przepis na inauguracje nowego browaru
                                  artoszek
                                  Cześć.

                                  Dobra, od początku, w najbliższym czasie kupuję stary dom z dużą piwnicą w celu zrobienia z niej browaru domowego, niestety nie mam pomysłu na to jakie piwko(a) uwarzyć tam jako pierwsze...

                                  Moimi typami póki co są, RiS lub imperial IPA... ale może ktoś...
                                  2019-01-10, 11:33
                                • centris
                                  Potrzebuje pomocy piwowara
                                  centris
                                  Cześć,
                                  Kupiłem kompletny sprzęt z browaru restauracyjnego (5hl). Muszę go rozmontować i przewieź do mnie. Potrzebuje pomocy piwowara (oczywiście nie za darmo) w rozmontowaniu sprzętu, zrobieniu schematów żeby można go było później poskładać u mnie. A kiedyś pomocy w warzeniu....
                                  2025-01-07, 10:23
                                • heckler
                                  Czechy, Praha, Římská 2135/45, Římská Pivovar
                                  heckler
                                  ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
                                  2024-12-30, 08:20
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...