Chcemy! Chceeeeemy!!
Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
multipub Biała Dama
Świdnica ul.Pułaskiego 16
w piwnicy 50m od Rynku
www.białadama.pl
https://www.facebook.com/BialaDamaMultipub -
B: Podgórz
N: Czekoladowa Dolina
E: b.d
A: 7%
styl: Imperial StoutPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
browar: Zarzecze
nazwa piwa: [Birbant] Pale Ale Simcoe
ekstrakt: 12,0*
alkohol: 4,7%
kod kreskowy: 5903240620074Comment
-
Cascadian Dark Ale z Rzeszowa
Na Liście Piw nie znalazłem.
Browar: Stary Browar Rzeszowski
Piwo: Cascadian Dark Ale
A. 6,0%
E. 14,0%
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowaneComment
-
Browar: Wąsosz
Piwo: [Szałpiw] Kejter
Ekstrakt: 15° Blg
Alkohol: 6,0% obj.
Browar: Wąsosz
Piwo: [Szałpiw] Śrup
Ekstrakt: 15° Blg
Alkohol: 6,0% obj.
Nowe warki Keitra i Śrupa (z datą przydatności do spożycia 20.12.2014) pochodzą już z Browaru Wąsosz, zgodnie z informacją zawartą na etykietach. Obecnie oba piwa rozlane zostały w cienkościenne butelki NRW (te z Bartka były w normalnych NRW), etykiety są prawie identyczne, tylko nieco mniejszych rozmiarów, kod kreskowy pozostał taki sam.
Przypuszczam że obecne warki 'lanego' Śrupa i Kejtra również pochodzą z Wąsosza, chociaż nie udało mi się tego potwierdzić - gdy zapytałem o to w poniedziałek w PDSL, od barmanki usłyszałem, że na petainerze jest tylko etykieta z nazwą piwa i datą przydatności do spożycia.Comment
-
A co to a kto to: Ahtanum?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Browar Wrężel
Browar Zarzecze
Piwo: [Wrężel] Marcowe
Ekstr. 13,1
Alk. 5,0
Browar Zarzecze
Piwo: [Wrężel] Stout Owsiany
Ekstr. 11,5
Alk. 4,5
Browar Zarzecze
Piwo: [Wrężel] American Pale Ale
Ekstr. 12,0
Alk. 4,8
Cała trójka już dostępna. Zakupione w bytomskiej PiwomaniiComment
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Nowy PLON /niebieski/ w sklepach
Comment
-
Related Topics
Collapse
-
Wzorem wątku zgłaszania piw do naszej bazy, którą później uzupełniają w pocie czoła Dyczkin i Kaczka116 proszę w podobny sposób wpisywać tutaj dane nowego browaru do wprowadzenia jeśli go jeszcze nie ma w bazie. Od tego zależy płynna praca wspomnianych.
To nie działa tak,...-
Channel: Sprawy techniczne
-
-
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko
. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
-
Channel: Czechy
-
-
Cześć.
Dobra, od początku, w najbliższym czasie kupuję stary dom z dużą piwnicą w celu zrobienia z niej browaru domowego, niestety nie mam pomysłu na to jakie piwko(a) uwarzyć tam jako pierwsze...
Moimi typami póki co są, RiS lub imperial IPA... ale może ktoś...-
Channel: Przy piwie
-
-
Cześć,
Kupiłem kompletny sprzęt z browaru restauracyjnego (5hl). Muszę go rozmontować i przewieź do mnie. Potrzebuje pomocy piwowara (oczywiście nie za darmo) w rozmontowaniu sprzętu, zrobieniu schematów żeby można go było później poskładać u mnie. A kiedyś pomocy w warzeniu....2025-01-07, 10:23 -
ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment