Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Strefa-Piwa
Polska scena piwowarów domowych to bardzo prężne i dobrze prosperujące środowisko. Wielu z nich stara się swoją pasję przełożyć w sposób na życie. PiwoWarownia jest projektem takiego właśnie pasjonata. Piwa warzone są w maleńkim browarze restauracyjnym Marysia, który zlokalizowany jest w Szczyrzycu, niecałe 50km na południowy-wschód od Krakowa.
Hop SessionAmerican Pale Ale, alk. 4,2%, ekst. 12°, IBU 40 Flower PiwerRye American IPA, alk. 6,2%, ekst. 16,2°, IBU 60 Czarna MańkaAmerican Stout, alk. 5,1%, ekst. 14°, IBU 60
browar: Racibórz wyprodukowane dla Ice-Full
nazwa piwa:Red Baron piwo jasne pełne
ekstrakt: 12.0*
alkohol: 4.5%
kod kreskowy: 5907506252399
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika athan
browar: Racibórz wyprodukowane dla Ice-Full
nazwa piwa:Red Baron piwo rżnięte
ekstrakt: 12.0*
alkohol: 4.8%
kod kreskowy: 5907506252382
Na zdravi
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Strefa-Piwa Wyświetlenie odpowiedzi
Polska scena piwowarów domowych to bardzo prężne i dobrze prosperujące środowisko. Wielu z nich stara się swoją pasję przełożyć w sposób na życie. PiwoWarownia jest projektem takiego właśnie pasjonata. Piwa warzone są w maleńkim browarze restauracyjnym Marysia, który zlokalizowany jest w Szczyrzycu, niecałe 50km na południowy-wschód od Krakowa.
Hop Session American Pale Ale, alk. 4,2%, ekst. 12°, IBU 40
Flower Piwer Rye American IPA, alk. 6,2%, ekst. 16,2°, IBU 60
Czarna Mańka American Stout, alk. 5,1%, ekst. 14°, IBU 60
Zapraszamy.
Na zdravi
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grew
B: Widawa
N: X Barrel Aged Nitro IPA - w browarze też piszą krócej: X Nitro IPA
E: 16%
A: 6.2%
S: IPA (leżakowana w beczce po whiskey)
Na zdravi
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74
browar: Na Jurze
nazwa piwa: [Pinta + TO OL] Kwas Alfa
ekstrakt: 11,5
alkohol: 4,3
gatunek: Sour Rye Pale Ale
Na zdravi
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03
Na Warszawskim Festiwalu Piwa premierę będzie miało nowe piwo z browaru Reden Świętochłowice:
Browar: Reden Świętochłowice
Piwo: Krzyż Południa
Ekstrakt: 13°Blg
Alkohol: 4,9%
Gatunek: Single Hop New Zealand Pale Ale
Na zdravi
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
Zwierzyniec Witbier
11 blg
4,8 % alko
Witbier (o dziwo górnej fermentacji )
Dostępne lane w Perłowej Pijalni.
Na zdravi
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MrGodiva
1)
browar: Dukla
nazwa piwa: Dziedzic pruski
ekstrakt 12,5*
alkohol: 4,8%
pils niemiecki
Wzorem wątku zgłaszania piw do naszej bazy, którą później uzupełniają w pocie czoła Dyczkin i Kaczka116 proszę w podobny sposób wpisywać tutaj dane nowego browaru do wprowadzenia jeśli go jeszcze nie ma w bazie. Od tego zależy płynna praca wspomnianych.
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
Dobra, od początku, w najbliższym czasie kupuję stary dom z dużą piwnicą w celu zrobienia z niej browaru domowego, niestety nie mam pomysłu na to jakie piwko(a) uwarzyć tam jako pierwsze...
Moimi typami póki co są, RiS lub imperial IPA... ale może ktoś...
Cześć,
Kupiłem kompletny sprzęt z browaru restauracyjnego (5hl). Muszę go rozmontować i przewieź do mnie. Potrzebuje pomocy piwowara (oczywiście nie za darmo) w rozmontowaniu sprzętu, zrobieniu schematów żeby można go było później poskładać u mnie. A kiedyś pomocy w warzeniu....
ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
Comment