Wspólnie z Artem uzupełniliśmy bazę, na zdravi
Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
-
-
Reden Świętochłowice [Browar Pustynny]
Początek
Alk. 5.3%
Blg 12
IBU 30
English Desert Ale
Reden Świętochłowice [Browar Pustynny]
Czerwone Niebo
Alk. 5.2%
Blg 12
IBU 40
American Red AleLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74 Wyświetlenie odpowiedziBrowar: Stary Browar Kościerzyna
Piwo: [Hopkins] Anakin
Ekstrakt: 18,5%
Alkohol: 7,7%
Styl: imperial IPAPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rafalek21 Wyświetlenie odpowiedziBrowar: Gryf
Nazwa: [PiwoWarownia] Baja Beera
E: 14° blg
A: 5,7% obj.
Styl: English IPAPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robox Wyświetlenie odpowiedziBrowar: Warka
Nazwa : Dziki Sad
A: 4,5% obj.
Napój piwny o smaku cydrowym, piwo (60%) i napój o smaku cydrowym (40%)
Kod: 5900699101024Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedziBrowar: Wąsosz, [Baba Jaga]
Nazwa: Chmielarka Sybilla
Ekstrakt: 12,5 BLG
Alkohol: 4,9% objętości
Styl: Polskie Pale Ale
Kod kreskowy: 5906395295128Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziReden Świętochłowice [Browar Pustynny]
Początek
Alk. 5.3%
Blg 12
IBU 30
English Desert Ale
Reden Świętochłowice [Browar Pustynny]
Czerwone Niebo
Alk. 5.2%
Blg 12
IBU 40
American Red Ale- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Browar: Reden Świętochłowice
Piwo: Brat Bladego Witka
Ekstrakt: 13 Blg
Alkohol: 5%
IBU: 35
Styl: Hoppy Witbier
Browar: Reden Świętochłowice
Piwo: REDMON
Ekstrakt: 15 Blg
Alkohol: 6%
IBU: 56
Styl: India Pale Ale
Wspólny projekt z czeskim browarem Permon. Druga warka uwarzona równolegle w Czechach. Na rynku będzie można spróbowaś dwóch wersji i porównać.
Comment
-
-
Browar: Leżajsk
Piwo: Leżajsk Chmielowe Pils
Alk: 5%
Browar: Leżajsk
Piwo: Leżajsk Pszeniczne Klarowne
Alk: 5%
Info ze strony koncenu:
Dwa warianty z rodziny Leżajska
Wprowadzając nowe warianty, silnie odwołujące się do lokalności i tradycji piwowarskiej, leżajski browar rozpoczyna zupełnie nowy etap w życiu popularnej marki. Jest to mocna odpowiedź na oczekiwania dzisiejszych konsumentów, coraz bardziej zainteresowanych piwnymi specjalnościami. Nowa odsłona Leżajska to dwa zupełnie nowe warianty: Leżajsk Chmielowe Pils oraz Leżajsk Pszeniczne Klarowne. Oba warianty są dostępne w bezzwrotnych, zielonych butelkach co podkreśla lokalny charakter piwa Leżajsk oraz jego świeży i orzeźwiający smak.
Piwo Leżajsk Chmielowe Pils powstaje zgodnie z tradycyjną recepturą na bazie wody, słodu jęczmiennego i aromatycznego chmielu. Dzięki procesowi chmielenia na zimno charakteryzuje się przyjemnym, chmielowym aromatem i szlachetną goryczką. Jego doskonale wyważony i orzeźwiający bukiet smakowy powstaje podczas spokojnego leżakowania
w poziomych tankach, które pozwalają na równomierne dojrzewanie piwa w całej jego objętości.
Druga specjalność, Leżajsk Pszeniczne Klarowne, to rzadki na polskim rynku przedstawiciel stylu Kristal Weizen. Powstaje z użyciem drożdży górnej fermentacji, na bazie wody, słodu pszenicznego, słodu jęczmiennego i chmielu. Charakteryzuje się orzeźwiającym smakiem z wyczuwalnym, przyjemnym aromatem powstałym podczas fermentacji. Nowy wariant Leżajska udowadnia, że piwo pszeniczne wcale nie musi być mętne. Proces filtracji nadaje mu krystaliczny połysk i wyjątkową lekkość.
- Nowe receptury, osadzone w piwowarskich tradycjach leżajskiego browaru, powstały jako zaproszenie do spokojnego smakowania natury regionu Podkarpacia. – mówi Barbara Rychel, Dyrektor Marketingu marki Tatra, EB i Marek Regionalnych - Leżajscy piwowarzy stworzyli je z myślą o grupie młodych konsumentów poszukujących nowych smaków i ceniących produkty regionalne.
Comment
-
Comment