Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03
Wyświetlenie odpowiedzi
Komes refermentowany!
Collapse
X
-
We Wrocławiu można nabyć zestaw w sklepach Tradycja i Jakość za 32zł. To sklepy powiązane jakoś ze Społem. Jeden jest w Pasażu Grunwaldzkim, drugi na chyba Jemiołowej (okolice Browarka).www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Do trójki Komesów dołącza kolejny:
Rodzina Komesa powiększa się!
Przed Wami - Komes Poczwórny Bursztynowy!
Ten trunek powstał by uświetnić nadchodzący jubileusz: 125 lat warzenia specjalności przez Browar Fortuna. Jest to mocne, ciemne piwo o wspaniałej, bursztynowej barwie, chmielone na zimno dwoma odmianami chmielu aromatycznego, warzone z dodatkiem słodu prażonego samodzielnie w naszym browarze.
125 lat warzenia specjalności zobowiązuje! Świętujmy razem.
Informacja z fb.
Gdzieś w komentarzach wyczytałem, że parametry wynoszą: e: 19,5%, a: 10,0%.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll Wyświetlenie odpowiedziGdzieś w komentarzach wyczytałem, że parametry wynoszą: e: 19,5%, a: 10,0%.
Last edited by fuliano; 2013-11-15, 20:54.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jarek_WLKP Wyświetlenie odpowiedziI taki zestaw w szafie się zawieruszył z datami przydatności do spożycia :
Bałtycki - 08.10.2014
Dubel - 25.09.2014
Tripel - 26.09.2014
Comment
-
-
Nie każda partia idzie w kwas. Mam jeszcze po butelce pierwszej, jakieś pół roku temu były ok.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziNie każda partia idzie w kwas. Mam jeszcze po butelce pierwszej, jakieś pół roku temu były ok.
Comment
-
-
Jeśli ma iść w kwas, to jest kwaskowe od samego początku. Jeśli jest dobre, to można leżakować i nic się nie dzieje. Ostatnie partie wszystkich czterech to porażka niestety.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Ja właściwie nie natrafiłem na kwasy z Fortuny więc dziwią mnie Wasze opinie, choć pity parę dni temu poczwórny Komes wydawał mi się, że już bardziej kwaskowy niż zwykleVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
Comment