Wypychanie niedoleżakowanego piwa na rynek

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mariola_fruwa
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2012.05
    • 11

Na takiej zasadzie to browar może wypuścić piwo zepsute i powiedzieć, że jest unikatowe i dać cenę X - będzie OK?
    Ale takiej zasady tu nie było.
    Głupoty panie/pani Mariola piszesz. Sęp nie jest unikatowy, jest piwem młodym, z wadami. Jeżeli to rozumieć jako unikat to...?
    Jest piwem które nadawało się do rozlewu
    Nikt nie atakuje kopyra
    Może Kopyr atakuje się sam
    Atakowany jest proceder wypuszczania piw niedopracowanych/niedoleżakowanych/zakażonych itp... i jeszcze za spore pieniądze.
    Tematem jest wypuszczanie na rynek piw niedoleżakowanych, a Sęp takim nie był
    Zobacz na działanie PINTY która nie wypuściła piwa które w ich ocenie było niepełnowartościowe (zbyt mała ilość gazu) a postawę wypuszczenia nie doleżakowanego i z wadami Sępa.
    Nie mogę zobaczyć działań Pinty ponieważ to była tylko ich ocena, ja tego piwa nie piłem i nie mogę na ten temat się wypowiedzieć.
    Czujesz różnicę? I o takich postawach dyskutujemy
    czuje czuje

Comment

• kloss
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 2526

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mariola_fruwa Wyświetlenie odpowiedzi
      Każde piwo nadaje się do rozlewu. Poza takim, które zamarzło, albo wyparowało.

Comment

• leona
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2009.07
        • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
        Upieram się, ze PINTA nie dostała zjebki za nieudaną AleSzychę. Przypomnijcie sobię tę dyskusję. 5 zyla za diacetyl w ejlu i nie było jazdy.
        Zestresowany przeczytałem swoją opinię o Ale Szysze. Odetchnąłem

Comment

• VanPurRz
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2008.09
          • 4229

Na takiej zasadzie to browar może wypuścić piwo zepsute i powiedzieć, że jest unikatowe i dać cenę X - będzie OK?
          Głupoty panie/pani Mariola piszesz. Sęp nie jest unikatowy, jest piwem młodym, z wadami. Jeżeli to rozumieć jako unikat to...?
          Nikt nie atakuje kopyra
          Atakowany jest proceder wypuszczania piw niedopracowanych/niedoleżakowanych/zakażonych itp... i jeszcze za spore pieniądze.
          Zobacz na działanie PINTY która nie wypuściła piwa które w ich ocenie było niepełnowartościowe (zbyt mała ilość gazu) a postawę wypuszczenia nie doleżakowanego i z wadami Sępa.
          Nie mogę zobaczyć działań Pinty ponieważ to była tylko ich ocena, ja tego piwa nie piłem i nie mogę na ten temat się wypowiedzieć.
          czuje czuje
          Nie piłeś tego piwa bo PINTA NIE wypuściła go na rynek, uznając, że nie będą wciskać klientom czegoś co nie jest do końca zrobione. Inaczej niż niektórzy inni.

ps. Docent - Ale Szycha kosztowała 5 zeta za pół litra, można jeszcze przeboleć. Ale 8,5 za małe? To jak cena najlepszego piwa na świecie prawie, że.
          "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• VanPurRz
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2008.09
            • 4229

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
            Upieram się, ze PINTA nie dostała zjebki za nieudaną AleSzychę. Przypomnijcie sobię tę dyskusję. 5 zyla za diacetyl w ejlu i nie było jazdy.
            Przecież mogłeś ich zjechać? I zacząć. W sumie nie pamiętam swojej oceny Szychy ale 5 zeta można przeboleć. 8,5 za małe to inna rozmowa.
            "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• baroN1
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2011.08
              • 181

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
              Docent - Ale Szycha kosztowała 5 zeta za pół litra, można jeszcze przeboleć. Ale 8,5 za małe? To jak cena najlepszego piwa na świecie prawie, że.

przepraszam że się wtrącam, ale pijesz piwo aby poczuć banie czy pijesz piwo dla smaku ??
              bo mam wrażenie, że wiele osób patrzy wpierw na przelicznik ilość/cena...

8.5 za małe- jak na polskie standardy to moze i nie jest tanio, ale są o wiele droższe piwa (nie polskie)

Comment

• Cez
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.01
                • 1789

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baroN1 Wyświetlenie odpowiedzi
                przepraszam że się wtrącam, ale pijesz piwo aby poczuć banie czy pijesz piwo dla smaku ??
                bo mam wrażenie, że wiele osób patrzy wpierw na przelicznik ilość/cena...
                Albo przelicznik %
                Patrz: Pinta a'la Grodziskie 2,6 alk.
                Niektórzy z tego powodu odkładają na półkę.
                Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.

Comment

• żąleną
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.01
                  • 13239

Panowie, póki za piwo trzeba płacić pieniędzmi, a nie uśmiechem, głupią miną lub rysunkiem pająka, również pod tym kątem będzie oceniane. Jak każdy inny produkt. Portfel nie jest z gumy. I nie mówimy tu o sytuacji wspomnianej przez Ceza, bo czym jest Grodzisz, to większość osób tutaj wie.

Comment

• nynek
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2007.11
                    • 274

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
                    Ale 8,5 za małe? To jak cena najlepszego piwa na świecie prawie, że.
                    Jakie jest najlepsze piwo na świecie? Jeśli Westvleteren 12 to pomyliłeś się z ceną o 5x.

Comment

• ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23928

Proszę nie kontynuować wątku o cenach.
                      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• iron
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2002.08
                        • 6717

Nikt nie atakuje kopyra
                        czuje czuje
                        Może uznacie mnie za zwyrola, ale coś mi tu się nie zgadza - nowy użytkownika, 2 posty, oba związane z Sępem... Kopyr are you inside?

Jeśli nie to przepraszam, ale dla mnie to życie po życiu na browar.bizie...
                        bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                        Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                        Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Cez
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.01
                          • 1789

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedzi
                          Może uznacie mnie za zwyrola, ale coś mi tu się nie zgadza - nowy użytkownika, 2 posty, oba związane z Sępem... Kopyr are you inside?

Jeśli nie to przepraszam, ale dla mnie to życie po życiu na browar.bizie...
                          Może coś w tym jest, ale czy kopyra stać byłoby na tak coś prostego?
                          Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.

Comment

• jacer
                            • 2006.03
                            • 9875

Przenieście się lepiej do komisji Macierewicza. Tam wasze miejsce.

Reszta niech sobie poczyta: http://www.michalsaks.com/lezakowanieale/
                            Milicki Browar Rynkowy
                            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                            No Hops, no Glory :)

Comment

• dyczkin
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2011.05
                              • 3657

Tylko skąd ten diacetyl
                              Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• jacer
                                • 2006.03
                                • 9875

Wszystko zostało wyjaśnione.

Teraz jest moda na słowo niedoleżakowane, tak jak kiedyś niepasteryzowane.

Jak komuś wyjdzie słabe piwo, najlepiej powiedzieć, że jest niedoleżakowane, wtedy reszta będzie ze zrozumieniem kiwać głową i chować butelki pod zlew

Browary powinny obok słowa niepasteryzowane dodać napis długo leżakowane
                                rok 2013 rokiem słowa: niedoleżakowane
                                Milicki Browar Rynkowy
                                Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                                "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                                No Hops, no Glory :)

Comment

Przetwarzanie...
                                X