Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
Wyświetlenie odpowiedzi
Nowe browary kontraktowe
Collapse
X
-
-
-
Czyli właściwie trudno zakwalifikować te cieszyńską inicjatywę jednoznacznie albo do kontraktowców albo do rzemieślników. Niby sprzęt (czy browar) wynajmowany, ale pracuje... To znaczy, chciałem powiedzieć, najprawdopodobniej będzie pracował.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziCzyli właściwie trudno zakwalifikować te cieszyńską inicjatywę jednoznacznie albo do kontraktowców albo do rzemieślników. Niby sprzęt (czy browar) wynajmowany, ale pracuje... To znaczy, chciałem powiedzieć, najprawdopodobniej będzie pracował.
Comment
-
-
Prusaka pewnie myli fakt warzenia kontraktowego w zamkniętym browarze, a dokładniej to w browarze nie warzącym dla siebie nic, wyłącznie wynajmującym sprzęt. Tyle że takim samym jest też Zarzecze. Bartek to zły przykład, bo podobno coś swojego też warzy. Tyle, że nikt z forum od dawna tego na oczy nie widział, a przynajmniej się do tego nie przyznał.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Browar Hulaj Dusza
Warzą w Tarczynie.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKa Wyświetlenie odpowiedziBrowar Hulaj Dusza
Warzą w Tarczynie.
Czara goryczy mnie przepełniaGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziPrusaka pewnie myli fakt warzenia kontraktowego w zamkniętym browarze, a dokładniej to w browarze nie warzącym dla siebie nic, wyłącznie wynajmującym sprzęt. Tyle że takim samym jest też Zarzecze. Bartek to zły przykład, bo podobno coś swojego też warzy. Tyle, że nikt z forum od dawna tego na oczy nie widział, a przynajmniej się do tego nie przyznał.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziNie rozumiem Twojego dylematu. Browar Fabrica RARA jest browarem kontraktowym, który wynajmuje browar od Browaru Mieszczańskiego w Cieszynie. To jest identyczna sytuacja jak Doctor Brew, który warzy w Bartku. Gdzie masz jakiekolwiek trudności w klasyfikacji?
DB to też browar? Zaraz okaże się, idąc taką logiką, że wszystko może być wszystkim, wystarczy jakaś niewielka fizyczna styczność.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziBędzie dokładnie na odwrót. Piwo będzie warzone w Mieszczańskim w Cieszynie, ale nie będzie tam sprzedawane. Sprzedawane będzie w pubach w Polsce i Czechach. Browar dlatego jest kontraktowy, że Fabrica RARA nie kupuje browaru, tylko go wynajmuje.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Jak będzie gotowe, to będzie co czytać.
Comment
-
-
A kto Ci kazał wstawiać spację przed przecinkiem?
Ciekawe co na zlot przywiezie cały ten zgodaVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
To co w zeszłym roku, bittera dziewiątkę i stouta dziesięć i pół.
Comment
-
Comment