Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mlek
Wyświetlenie odpowiedzi
Blogówka
Collapse
X
-
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mlek Wyświetlenie odpowiedziRozumiem, że nie masz nawigacji tylko orientujesz się za pomocą gwiazd, a kindla nie używasz bo masz dużo czasu na szukanie książek w bibliotekach... Tylko dlaczego piszesz na nowoczesnym forum internetowym zamiast porozumiewać się z innymi piwowarami za pomocą gołębi pocztowych? :-) Ty leniu
Drogi Mleku, nawigacja to odmóżdżające urządzenie - mapy i nauka orientacji w terenie - bez tego zginiesz bez zabawek nowoczesnej technologii. Już wystarczy, że dzięki telefonom komórkowym nie znamy numerów telefonów (w skrajnych przypadkach nawet do najbliższej osoby).
A książki? Cóż, ja uwielbiam przekładanie papierowych stron, ale ja już stara jestem
A co do "nowoczesnego forum", to dopiero co ktoś napisał, że to forum jest już przestarzałą formą komunikacji (z czym się oczywiście nie zgadzam).Last edited by Marusia; 2013-09-28, 10:06.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziEhehe, nie ma to jak się dobrze pośmiać przy porannej kawie
Drogi Mleku, nawigacja to odmóżdżające urządzenie - mapy i nauka orientacji w terenie - bez tego zginiesz bez zabawek nowoczesnej technologii. Już wystarczy, że dzięki telefonom komórkowym nie znamy numerów telefonów (w skrajnych przypadkach nawet do najbliższej osoby).
A książki? Cóż, ja uwielbiam przekładanie papierowych stron, ale ja już stara jestem
A co do "nowoczesnego forum", to dopiero co ktoś napisał, że to forum jest już przestarzałą formą komunikacji (z czym się oczywiście nie zgadzam).
Technologie ułatwiają i nie widze nic złego w korzystaniu z nich jeśli nie popada się w skrajności. Facebooka nie posiadam bo serwisy społecznościowe nie są mi do niczego potrzebne, ale nie można odbierać blogom ich łatwej, przyjemnej, dostępnej formy, która bądź co bądź przyczynia się do- niech będzie- pozytywnej propagandy. Jeśli ktoś się przypadkiem zainteresuje tematem, nie będzie przedzierał się przez setki postów na jakimś forum (często wymagającym rejestracji). Blog jest prostszy w odbiorze. Ponadto bloger może sam panować nad wszystkim, jeśli jest poczytny- ma siłe przebicia, firmuje wypowiedzi własnym nazwiskiem i tworzy swoją jakość (którą weryfikuje liczba odwiedzin). Forum natomiast, to zrzeszona społeczność, jest bezosobowe. Wg. mnie z tych właśnie powodów blogerzy (oczywiście mówie o tych, którzy własną pracą zdążyli zdobyć sobie uznanie)- robią dziś więcej dla animacji kultury piwnej niż fora.
Co nie zmienia faktu że i to, i to, jest potrzebne.Last edited by mlek; 2013-09-28, 14:10.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mlek Wyświetlenie odpowiedzi
Technologie ułatwiają i nie widze nic złego w korzystaniu z nich jeśli nie popada się w skrajności.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNo właśnie, proponuję, żebyś się zastosował do własnych słów i nie popadał w skrajności (forum vs gołębie pocztowe, nawigacja vs gwiazdy, brak znajomości numerów telefonów vs telefon 140 lat temu)
Comment
-
-
Żą, jedyne wyjście, to przestać karmić
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mlek Wyświetlenie odpowiedziBlog jest prostszy w odbiorze. Ponadto bloger może sam panować nad wszystkim, jeśli jest poczytny- ma siłe przebicia, firmuje wypowiedzi własnym nazwiskiem i tworzy swoją jakość (którą weryfikuje liczba odwiedzin). Forum natomiast, to zrzeszona społeczność, jest bezosobowe. Wg. mnie z tych właśnie powodów blogerzy (oczywiście mówie o tych, którzy własną pracą zdążyli zdobyć sobie uznanie)- robią dziś więcej dla animacji kultury piwnej niż fora.
Co nie zmienia faktu że i to, i to, jest potrzebne.Last edited by anteks; 2013-09-29, 11:20.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziPodoba sie Tobie jawnośc na blogu a gdy Art chciał Cieciepoznać to sie oburzałeś. Co do bezosobowego forum to wielu z nas zna sie osobiścieVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziPodoba sie Tobie jawnośc na blogu a gdy Art chciał Ciecie poznać to sie oburzałeś. Co do bezosobowego forum to wielu z nas zna sie osobiście
Nie wiem jak się ma to do faktu, że moderator chciał znać moje dane? Brakuje mi logiki w Twoim rozumowaniu więc nie bardzo mam się jak do tego odnieść.
żąleną: jeśli krytycznie oceniasz moje argumentu to chociaż wskaż gdzie ta "bezsensowność".
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mlek Wyświetlenie odpowiedziZdaje sobie z tego sprawe, jednak jeśli przeczytałbyś uważniej- chodziło o nowych użytkowników, ludzi którzy dopiero zaczynają interesować się tematem a nie o "wielu z was".
Nie wiem jak się ma to do faktu, że moderator chciał znać moje dane? Brakuje mi logiki w Twoim rozumowaniu więc nie bardzo mam się jak do tego odnieść.
żąleną: jeśli krytycznie oceniasz moje argumentu to chociaż wskaż gdzie ta "bezsensowność".bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNo właśnie, proponuję, żebyś się zastosował do własnych słów i nie popadał w skrajności (forum vs gołębie pocztowe, nawigacja vs gwiazdy, brak znajomości numerów telefonów vs telefon 140 lat temu)... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedziPrzecież to zgrany chwyt erystyczny - sprowadzenie ad absurdum stanowiska adwersarza; na ogół wskazuje na to, że autor chwytu znalazł się w narożniku
I jako osoba z rocznika 80+ czuję się wywołany do tablicy
Tak, lubię poczytać przy śniadaniu blogi, tak jak przesiaduję na (w sumie trzech) forach. Jedno nie wyklucza drugiego, a każdy z tych środków komunikacji ma swoje wady i zalety, ponadto media te wzajemnie się uzupełniają, dlatego nie widzę powodu, by stawiać je w opozycji.
I tak, nie lubię też vlogów, ponieważ to, co bloger przekazuje w 15 minutach monologu spokojnie można przekazać w tekście, którego przeczytanie zajmuje 2 minuty. Jednocześnie na co dzień zadaję się z wieloma ludźmi z roczników 90+ i dla nich vlogi to najbardziej przystępna, najlepsza forma przekazania światu tego, co się chce powiedzieć. I to, że mnie takie coś zwyczajnie nudzi i szkoda mi na to czasu nie oznacza, że mam ich krytykować za to i od leni wyzywać.
I tak - fora dyskusyjne, takie jak to, przechodzą powoli do lamusa. Bo po co rejestrować się i logować na kolejne forum, skoro właściwie wszystko można znaleźć dziś na facebooku - albo w w Googlach i na blogach?
Comment
-
-
Czytam blogi, oglądam vlogi, przeglądam fejsa, przesiaduję na forach o przeróżnej interesującej mnie tematyce.
Jak mam czas.
Fejs nie załatwi wszystkiego. Fora nadal będą istnieć, zarówno te (jak nasze opisujące) jak i te pomagające w danych problemach.
Choć na jiutubie i samych blogach coraz więcej tipsów jak rozwiązać dany problem czy zagwozdkę to jednak nie załatwia całości tematu.
Każdy siedzi gdzie chce na czym chce i z kim chce.
Comment
-
Comment