I tak dobrze wiesz, o co mi chodziło, ale ok, pośmiej się, w końcu śmiech to zdrowie.
Butelki zwrotne / bezzwrotne
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
A ja mam takie zdanie - powinno być jak kiedyś - jeden wzór butelki dla wszystkich browarów w Polsce w rozbiciu na pojemności oraz beczka/keg i koniec. Żadnych PET-ów czy puszek.
Ceny piwa byłyby na tym samym poziomie co teraz, bo konkurencja nie da się wybić ponad przeciętną. Wysyłanie butelek z browaru do sklepu na drugim końcu Polski nie byłoby problemem - te same butelki można by upłynnić w najbliższym browarze i ok.
Czysto i ekonomicznie. Może w tym kierunku powinno się lobbować?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziA ja uwaźam odwrotnie. Myślenie proekologiczne się sypie, skoro się wybiera plastik od metalowej puszki.Ostatnia zmiana dokonana przez dadek; 2013-01-25, 00:19.
Comment
-
-
Od razu przychodzi mi na mysl czeski "Opat". Robi b.dobre piwo dostepne w kegach, petach i piaskowanych szklanych butelkach; a w puszkach na szczescie nie. Mysle, ze nasi poludniowi sasiedzi doskonale wiedza co robia."Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziWidziałeś gdzieś pojemniki na puszki?Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
U mnie nie ma żadnych żółtych pojemników. Puszki można (ponoć) wrzucać do tych od petów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner Wyświetlenie odpowiedziMożna też włożyć do reklamówki i zawiesić koło śmietnika - znikają niemal natychmiastVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner Wyświetlenie odpowiedziPuszki aluminiowe można wrzucić do żółtego pojemnika ( zgodnie z opisem na nim ). Można też włożyć do reklamówki i zawiesić koło śmietnika - znikają niemal natychmiast
Comment
-
-
I ile za taką wypełnioną reklamówkę można dostać?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziZależy ja Ci zakwalifikują złom, od 3,80 do 4,5 zł/kg. Trzy worki 120 litrowe zgniecionych puszek to 20-30 zł.
PS: wywoziłem ale nie z domuVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziI ile za taką wypełnioną reklamówkę można dostać?
Comment
-
Comment