Reklama jest już do obejrzenia tutaj. Klimat programu interwencyjnego i ogólnej afery jest prawdziwym novum w historii polskiej reklamy piwa.
Nowa reklama KP: Wojak. Uczciwie warzony.
Collapse
X
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje! -
Z reklamy wyraźnie wynika, że Wojak konkuruje z piwami marketowymi. Widocznie rynek mózgotrzepów się skurczył. Swoją drogą, jak dla żuli są mózgotrzepy, to czym był taki Goolman, który wyglądał i kosztował jak piwo dla żuli a był swego czasu całkiem przyzwoitym lekkim lagerem i niskiej zawartości alkoholu.
Myśle że wbrew pozorom jest spora grupa ludzi, którzy żulami nie są, a takie piwa (tanie, nie będą mózgotrzepami) kupują - patrz marki własne Biedronki Lidla itd.Comment
-
)
A tak w ogóle, ta reklama to beznadzieja.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
No z tymi żulami to może zbyt szeroko i ogólnie pojechałem
Wojak w puszce jak zrobią go po 1,99zł to będzie miał dużo wielbicieli, takich czy innych.
Po kilku pierwszych sekundach reklamy, w ciemno obstawiałem CIECHANA :]
Po kilkunastu już nic nie obstawiałem, bo może pomysł mieli dobry, ale wykonanie już o wiele gorsze, sam produkt mało smaczny, a całość balansuje na granicy kłamstwaComment
-
Cóż, raczej jeśli to wprowadzi jakieś zmiany, to tylko w sposobie reklamowania piwa. Ciężko zarzucić im kłamstwo, HGB nie jest jakimś nienaturalnym procesem a grysik kukurydziany, syrop glukozowo-fruktozowy i ekstrakt chmielowy w płynie ciężko nazwać nienaturalnymi produktami. Czy to uczciwe to tylko kwestia definicjiW legendach miejskich piwo warzy się z koncentratu, żółci i spirytusu, więc w takim ujęciu jest to piwo "uczciwie warzone". Jak chwyci, to pewnie będzie wiecej piw warzonych "naturalnie", "uczciwie", "z 2 odmian chmielu" na grysiku kukurydzianym, syropie gf i w HGB
Comment
-
"z 2 odmian chmielu" na grysiku kukurydzianym, syropie gfComment
-
Tak sie zaczynam paranoicznie zastanawiać, czy przypadkiem ten ostatni wysyp artykułów w stylu: http://biznes.onet.pl/alarm-falszuja...-detal-galeria nie ma czegoś wspólnego z tą kampaniąW sensie, że na przykład, hipotetycznie wraz z reklamą o "warzonym uczciwie" piwie rusza niejawna ukryta kampania informacyjna w mediach o tym "warzonym nieuczciwie" zakamuflowana pod postacią "bezstronnych" artykułów "informacyjnych".
Comment
-
Dla mnie kluczowe w tym spocie jest ostatnie zdanie śledczego: A jak jest warzone twoje piwo?
W końcu to właśnie często piwowarzy domowi sieją zamęt w społeczeństwie, że jakieś piwa są nieuczciwie warzone, z enzymami, zamiennikami itp, itd. Inni tylko podchwytują te hasła i atmosferę tajemniczych oszukańczych praktyk z żółcią bydlęcą na czele. Sami zresztą nawet nie wiedzą jak w ogóle warzy się piwo.
To ostatnie zdanie zostawia więc w podświadomości zbitkę: jak się warzy w domu, to piwo jest absolutnie naturalne i ekologiczne, dokładnie jak Wojak. No chyba, że to ty stosujesz jakieś g..., bo Wojak na pewno nie.
Comment
-
No z tymi żulami to może zbyt szeroko i ogólnie pojechałem
Wojak w puszce jak zrobią go po 1,99zł to będzie miał dużo wielbicieli, takich czy innych.
Po kilku pierwszych sekundach reklamy, w ciemno obstawiałem CIECHANA :]
Po kilkunastu już nic nie obstawiałem, bo może pomysł mieli dobry, ale wykonanie już o wiele gorsze, sam produkt mało smaczny, a całość balansuje na granicy kłamstwaComment
-
Ja wiem, że jest w butelce (od 1,69zł do 1,99zł) plus kaucja, bo go już "piłem"
Postawiłem tezę, że jak wydadzą puszkę (bo na ich stronie widać że jest)ale w cenie 1,99zł to sprzedaż ma szansę na dobre wyniki u chłopaków "pracujących" pod sklepem od 6 rano.
Za butelkę trzeba dopłacić a później z nią iść na wymianę itp. itd. :]no i oni za bardzo reklam nie oglądają, mają ważniejsze rzeczy na/w głowie.
Dobra koniec żartów, piwo jak i sama reklama to ściema, ja myślę, że aż taki ścierowaty smak nie przejdzie i klienci nie zaczną go masowo wykupywać jak to swego czasu było z Kasztelanem N. po całkiem dobrze przemyślanej i zrealizowanej kampanii reklamowej.Comment
-
Tak sie zaczynam paranoicznie zastanawiać, czy przypadkiem ten ostatni wysyp artykułów w stylu: http://biznes.onet.pl/alarm-falszuja...-detal-galeria nie ma czegoś wspólnego z tą kampaniąW sensie, że na przykład, hipotetycznie wraz z reklamą o "warzonym uczciwie" piwie rusza niejawna ukryta kampania informacyjna w mediach o tym "warzonym nieuczciwie" zakamuflowana pod postacią "bezstronnych" artykułów "informacyjnych".
Comment
-
Cóż, raczej jeśli to wprowadzi jakieś zmiany, to tylko w sposobie reklamowania piwa. Ciężko zarzucić im kłamstwo, HGB nie jest jakimś nienaturalnym procesem a grysik kukurydziany, syrop glukozowo-fruktozowy i ekstrakt chmielowy w płynie ciężko nazwać nienaturalnymi produktami. Czy to uczciwe to tylko kwestia definicjiW legendach miejskich piwo warzy się z koncentratu, żółci i spirytusu, więc w takim ujęciu jest to piwo "uczciwie warzone". Jak chwyci, to pewnie będzie wiecej piw warzonych "naturalnie", "uczciwie", "z 2 odmian chmielu" na grysiku kukurydzianym, syropie gf i w HGB
Comment
-
A ja tam wolę pić NIEUCZCIWIE warzone piwa od Pinty, AleBrowaru, Widawy, Kormorana, Manufaktury Piwnej, Browaru Piwna, Artezana, Corneliusa, niż UCZCIWIE warzonego Wojaka. W mojej wypowiedzi sarkazm gra główną rolęComment
-
Wszyscy się tu podjarali, a koncern i tak zwiększy znacznie sprzedaż dzięki tej reklamie. Wojak może być ciekawym konkurentem dla Tatry, która dominuje wśród "nieoświeconych piwoszy" chłeptających piwska za sklepami.Comment