Nowa reklama KP: Wojak. Uczciwie warzony.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • docent
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 5205

Reklama jest już do obejrzenia tutaj. Klimat programu interwencyjnego i ogólnej afery jest prawdziwym novum w historii polskiej reklamy piwa.
    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• psik
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2013.01
      • 86

Z reklamy wyraźnie wynika, że Wojak konkuruje z piwami marketowymi. Widocznie rynek mózgotrzepów się skurczył. Swoją drogą, jak dla żuli są mózgotrzepy, to czym był taki Goolman, który wyglądał i kosztował jak piwo dla żuli a był swego czasu całkiem przyzwoitym lekkim lagerem i niskiej zawartości alkoholu.

Myśle że wbrew pozorom jest spora grupa ludzi, którzy żulami nie są, a takie piwa (tanie, nie będą mózgotrzepami) kupują - patrz marki własne Biedronki Lidla itd.

Comment

• dyczkin
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2011.05
        • 3657

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika psik
        Myśle że wbrew pozorom jest spora grupa ludzi, którzy żulami nie są, a takie piwa (tanie, nie będą mózgotrzepami) kupują - patrz marki własne Biedronki Lidla itd.
        Ilekroć jestem w Lewiatanie, gdzie pracuje moja żona, nie mogę nadziwić jak schodzi Goldbrayner(wszystkie trzy)

A tak w ogóle, ta reklama to beznadzieja.
        Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• dlugas
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2006.04
          • 4015

No z tymi żulami to może zbyt szeroko i ogólnie pojechałem

Wojak w puszce jak zrobią go po 1,99zł to będzie miał dużo wielbicieli, takich czy innych.

Po kilku pierwszych sekundach reklamy, w ciemno obstawiałem CIECHANA :]

Po kilkunastu już nic nie obstawiałem, bo może pomysł mieli dobry, ale wykonanie już o wiele gorsze, sam produkt mało smaczny, a całość balansuje na granicy kłamstwa
          Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
          Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
          FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• psik
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2013.01
            • 86

Cóż, raczej jeśli to wprowadzi jakieś zmiany, to tylko w sposobie reklamowania piwa. Ciężko zarzucić im kłamstwo, HGB nie jest jakimś nienaturalnym procesem a grysik kukurydziany, syrop glukozowo-fruktozowy i ekstrakt chmielowy w płynie ciężko nazwać nienaturalnymi produktami. Czy to uczciwe to tylko kwestia definicji W legendach miejskich piwo warzy się z koncentratu, żółci i spirytusu, więc w takim ujęciu jest to piwo "uczciwie warzone". Jak chwyci, to pewnie będzie wiecej piw warzonych "naturalnie", "uczciwie", "z 2 odmian chmielu" na grysiku kukurydzianym, syropie gf i w HGB

Comment

• dlugas
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2006.04
              • 4015

"z 2 odmian chmielu" na grysiku kukurydzianym, syropie gf
              dobre, dobre :]

Comment

• psik
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2013.01
                • 86

Tak sie zaczynam paranoicznie zastanawiać, czy przypadkiem ten ostatni wysyp artykułów w stylu: http://biznes.onet.pl/alarm-falszuja...-detal-galeria nie ma czegoś wspólnego z tą kampanią W sensie, że na przykład, hipotetycznie wraz z reklamą o "warzonym uczciwie" piwie rusza niejawna ukryta kampania informacyjna w mediach o tym "warzonym nieuczciwie" zakamuflowana pod postacią "bezstronnych" artykułów "informacyjnych".

Comment

• skitof
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2007.11
                  • 2485

Dla mnie kluczowe w tym spocie jest ostatnie zdanie śledczego: A jak jest warzone twoje piwo?

W końcu to właśnie często piwowarzy domowi sieją zamęt w społeczeństwie, że jakieś piwa są nieuczciwie warzone, z enzymami, zamiennikami itp, itd. Inni tylko podchwytują te hasła i atmosferę tajemniczych oszukańczych praktyk z żółcią bydlęcą na czele. Sami zresztą nawet nie wiedzą jak w ogóle warzy się piwo.
                  To ostatnie zdanie zostawia więc w podświadomości zbitkę: jak się warzy w domu, to piwo jest absolutnie naturalne i ekologiczne, dokładnie jak Wojak. No chyba, że to ty stosujesz jakieś g..., bo Wojak na pewno nie.

Comment

• marekj
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2010.03
                    • 508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas
                    No z tymi żulami to może zbyt szeroko i ogólnie pojechałem

Wojak w puszce jak zrobią go po 1,99zł to będzie miał dużo wielbicieli, takich czy innych.

Po kilku pierwszych sekundach reklamy, w ciemno obstawiałem CIECHANA :]

Po kilkunastu już nic nie obstawiałem, bo może pomysł mieli dobry, ale wykonanie już o wiele gorsze, sam produkt mało smaczny, a całość balansuje na granicy kłamstwa
                    Zainspirowany tą wypowiedzią zerknąłem. Wydaje mi się ,że to ( złe ) piwo jest w butelce Kopmanii Piwowarskiej

Comment

• dlugas
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2006.04
                      • 4015

Ja wiem, że jest w butelce (od 1,69zł do 1,99zł) plus kaucja, bo go już "piłem"

Postawiłem tezę, że jak wydadzą puszkę (bo na ich stronie widać że jest)ale w cenie 1,99zł to sprzedaż ma szansę na dobre wyniki u chłopaków "pracujących" pod sklepem od 6 rano.

Za butelkę trzeba dopłacić a później z nią iść na wymianę itp. itd. :]no i oni za bardzo reklam nie oglądają, mają ważniejsze rzeczy na/w głowie.

Dobra koniec żartów, piwo jak i sama reklama to ściema, ja myślę, że aż taki ścierowaty smak nie przejdzie i klienci nie zaczną go masowo wykupywać jak to swego czasu było z Kasztelanem N. po całkiem dobrze przemyślanej i zrealizowanej kampanii reklamowej.

Comment

• Cyneq
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2011.12
                        • 181

Tak sie zaczynam paranoicznie zastanawiać, czy przypadkiem ten ostatni wysyp artykułów w stylu: http://biznes.onet.pl/alarm-falszuja...-detal-galeria nie ma czegoś wspólnego z tą kampanią W sensie, że na przykład, hipotetycznie wraz z reklamą o "warzonym uczciwie" piwie rusza niejawna ukryta kampania informacyjna w mediach o tym "warzonym nieuczciwie" zakamuflowana pod postacią "bezstronnych" artykułów "informacyjnych".
                        Jeden co sie zaczął zastanawiać dostał pozew niedawno od pewnego browaru. Nie idź tą drogą.

Comment

• Mastermind1
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2013.02
                          • 248

Cóż, raczej jeśli to wprowadzi jakieś zmiany, to tylko w sposobie reklamowania piwa. Ciężko zarzucić im kłamstwo, HGB nie jest jakimś nienaturalnym procesem a grysik kukurydziany, syrop glukozowo-fruktozowy i ekstrakt chmielowy w płynie ciężko nazwać nienaturalnymi produktami. Czy to uczciwe to tylko kwestia definicji W legendach miejskich piwo warzy się z koncentratu, żółci i spirytusu, więc w takim ujęciu jest to piwo "uczciwie warzone". Jak chwyci, to pewnie będzie wiecej piw warzonych "naturalnie", "uczciwie", "z 2 odmian chmielu" na grysiku kukurydzianym, syropie gf i w HGB
                          Wojak "dziewczynie nie skłamie, chociaż nie wszystko jej powie" (klasyka piosenki żołnierskiej).

Comment

• tfur
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2006.05
                            • 1313

miało być: wojak uczciwie zwarzony
                            wszak wojacy trunki lubiejący są
                            nie czepiajmy się o literówkę
                            veni, emi, bibi

Comment

• canigggia
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2009.10
                              • 451

A ja tam wolę pić NIEUCZCIWIE warzone piwa od Pinty, AleBrowaru, Widawy, Kormorana, Manufaktury Piwnej, Browaru Piwna, Artezana, Corneliusa, niż UCZCIWIE warzonego Wojaka. W mojej wypowiedzi sarkazm gra główną rolę
                              Browarnik Tomek
                              TomCani

Grimness, Frost and Northern Darkness!!!

Comment

• Rzeszowiak
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼
                                • 2009.04
                                • 1597

Wszyscy się tu podjarali, a koncern i tak zwiększy znacznie sprzedaż dzięki tej reklamie. Wojak może być ciekawym konkurentem dla Tatry, która dominuje wśród "nieoświeconych piwoszy" chłeptających piwska za sklepami.

Comment