Witam.Mam takie pytanko.
Dlaczego piwo np "Restauracyjne" nadaje sie do spożycia kilka dni,piwo niepasteryzowane "sklepowe" 21 dni (na niektórych piwach tyle widziałem) natomiast piwo z extraktów (niewiem jak z zacieranym) może stać i pół roiku.Dlaczego tak sie dzieje??
Przecież piwo "domowe" jest nie pasteryzowane.
Więc dla czego sie nie psuje tak szybko jak p-iwo z minibrowaru ,nalane do butelki i zakapslowane??
Dlaczego piwo np "Restauracyjne" nadaje sie do spożycia kilka dni,piwo niepasteryzowane "sklepowe" 21 dni (na niektórych piwach tyle widziałem) natomiast piwo z extraktów (niewiem jak z zacieranym) może stać i pół roiku.Dlaczego tak sie dzieje??
Przecież piwo "domowe" jest nie pasteryzowane.
Więc dla czego sie nie psuje tak szybko jak p-iwo z minibrowaru ,nalane do butelki i zakapslowane??
Comment