Było o kapuście, będzie o pietruszce
Wiele osób dziwi się, że wyczuwam tytułową pietruszkę w piwie, nic na to nie poradzę, ale takie są fakty. Z tego co pamiętam, powstaje ten zapach w czasie chmielenia poniżej 100°C. Proszę mnie poprawić, jeśli się mylę.
Wiele osób stawia RJ za najlepsze obecnie polskie piwo, dla mnie pietrucha wyczuwalna w tym piwie, stanowi ważny powód aby z tym się nie zgodzić W piwach Pinty, nie wyczuwam felernej pietruchy i np. dlatego Angielskie śniadanie stawiam wyżej.
Ostatnio wyczułem ją w Robust Porterze z Hausta, Kruku z Widawy, o produkcji AleBrowaru nie wspomnę.
Jakie są Wasze opinie na powyższy temat
P.S. Shajen twierdzi, że to aromat korzenny
Wiele osób dziwi się, że wyczuwam tytułową pietruszkę w piwie, nic na to nie poradzę, ale takie są fakty. Z tego co pamiętam, powstaje ten zapach w czasie chmielenia poniżej 100°C. Proszę mnie poprawić, jeśli się mylę.
Wiele osób stawia RJ za najlepsze obecnie polskie piwo, dla mnie pietrucha wyczuwalna w tym piwie, stanowi ważny powód aby z tym się nie zgodzić W piwach Pinty, nie wyczuwam felernej pietruchy i np. dlatego Angielskie śniadanie stawiam wyżej.
Ostatnio wyczułem ją w Robust Porterze z Hausta, Kruku z Widawy, o produkcji AleBrowaru nie wspomnę.
Jakie są Wasze opinie na powyższy temat
P.S. Shajen twierdzi, że to aromat korzenny
Comment