Nowe browary, nowe piwa i co z tego?
Collapse
X
-
Ostatnia zmiana dokonana przez dyczkin; 2013-08-13, 07:28.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820 -
Wystarczy czytać dział "Piwo konkretnie" na browar.biz. Sporo tam ciekawych informacji. W wielu innych tematach zresztą też. Dla mnie to wiarygodne źródło, ale ty może uważać, ze sami kłamcy sie tam produkują.Comment
-
Chciałbym tylko zwrócić uwagę, że winę wobec klienta detalicznego za wadliwy produkt ponosi sprzedawca końcowy (pub lub sklep). Piwo w momencie opuszczenia browaru mogło mieć jeszcze jakość zadowalającą (choć w przypadku Dynksa ciemnego wątpię).
Nasze multitapy mają wystarczająco profesjonalną kadrę lub współpracowników aby nie dopuszczać zepsutego piwa do sprzedaży. Jeśli niektóre z nich tego nie robią to jest ich zła wola.
I jeszcze inna sprawa. Może się zdarzyć (dotyczy to zarówno browaru jak i sklepu czy pubu) każdemu pomyłka, błąd w sztuce (tak jak słynna warszawska wpadka AleBrowaru czy ostatnie sprzedawanie kwaśnego piwa przez niektóre z pubów). Brakuje mi profesjonalnego podejścia do problemu. W zamian jest cisza w eterze (obrażenie się na konsumentów) ewentualnie pyskówka. Jeśli prowadzi się profesjonalny biznes, aktywny marketing w mediach to nie można nie mieć czasu na przeczytanie kilku artykułów na temat komunikacji kryzysowej. Szkoda. Taka rysa na wizerunku zostaje wtedy na lata.Ostatnia zmiana dokonana przez bayern71; 2013-08-13, 08:34.Comment
-
To, że tam jest wiele ciekawych informacji, to fakt, ale żeby tylko na postawie poczytania sobie tych informacji wyrobić sobie zadanie o piwie i jeszcze się tych chwalić …Comment
-
Jeśli jakiś browar notorycznie dostarczał kwasy do sklepów, to te komentarze wystarczą do oceny czy browar ma lub nie - problemy z jakością lub wyegzekwowaniem odpowiedniego traktowania ich produktu przez sprzedawcę.Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2013-08-13, 10:39.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Dział Piwo Konkretnie uchronił mnie przed wieloma paskudztwami. Oczywiście musi być tam co najmniej kilka wpisów na temat danego piwa. Po jakimś czasie wiesz, z którymi użytkownikami masz zbieżne opinie, a z którymi nie. Nie oznacza to, że w ogóle tych piw nie kupuję - co jakiś czas następuje weryfikacja opinii. Niestety też czasem coś kupimy, zanim poczytamy i jest tak jak w niedzielę było z Prometeuszem na wdechu
Chociaż ostatnio niestety zauważyłam, że wkrada się polityczna poprawność i chwilę to potrwało, zanim ktoś w końcu odważył się skrytykować Dynksa, a na profilu Szałpiwa na FB nikt nawet nie skomentował, mimo prośby "Ciemny Dynks dziś miał swoją premierę, kto już próbował prosimy o opinię".Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2013-08-13, 11:06.Comment
-
Właściwie całą wiedzę szkolną przyjmuje się na wiarę i jakoś świat się kręci. Więc jeśli wszyscy piszą, że piwo jest kwasem, to nie potrzebuję próbować osobiście żeby wyrobić sobie opinię o tym piwie, a na dodatek o producencie.
Jeżeli człowiek dla mnie wiarygodny pisze tak:
... przegazowanie, dziwny zapach, wypienianie... To piwo było zepsute i to już w momencie opuszczania browaru.Ostatnia zmiana dokonana przez Krzysiu; 2013-08-13, 11:39.Comment
-
Dział Piwo Konkretnie uchronił mnie przed wieloma paskudztwami. Oczywiście musi być tam co najmniej kilka wpisów na temat danego piwa. Po jakimś czasie wiesz, z którymi użytkownikami masz zbieżne opinie, a z którymi nie. Nie oznacza to, że w ogóle tych piw nie kupuję - co jakiś czas następuje weryfikacja opinii. Niestety też czasem coś kupimy, zanim poczytamy i jest tak jak w niedzielę było z Prometeuszem na wdechu
Chociaż ostatnio niestety zauważyłam, że wkrada się polityczna poprawność i chwilę to potrwało, zanim ktoś w końcu odważył się skrytykować Dynksa, a na profilu Szałpiwa na FB nikt nawet nie skomentował, mimo prośby "Ciemny Dynks dziś miał swoją premierę, kto już próbował prosimy o opinię".
To samo jest z lokalami.Comment
-
„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.Comment
-
Polityczną poprawność powoduje również syndrom hejterstwa = nie jesteś poprawny politycznie, to jesteś hejterem. Mam nadzieję, że Art na Zlot jakieś koszulki hejterskie zrobiComment
-
"Chciałbym tylko zwrócić uwagę, że winę wobec klienta detalicznego za wadliwy produkt ponosi sprzedawca końcowy (pub lub sklep). Piwo w momencie opuszczenia browaru mogło mieć jeszcze jakość zadowalającą (choć w przypadku Dynksa ciemnego wątpię).
Nasze multitapy mają wystarczająco profesjonalną kadrę lub współpracowników aby nie dopuszczać zepsutego piwa do sprzedaży. Jeśli niektóre z nich tego nie robią to jest ich zła wola.
I jeszcze inna sprawa. Może się zdarzyć (dotyczy to zarówno browaru jak i sklepu czy pubu) każdemu pomyłka, błąd w sztuce (tak jak słynna warszawska wpadka AleBrowaru czy ostatnie sprzedawanie kwaśnego piwa przez niektóre z pubów). Brakuje mi profesjonalnego podejścia do problemu. W zamian jest cisza w eterze (obrażenie się na konsumentów) ewentualnie pyskówka. Jeśli prowadzi się profesjonalny biznes, aktywny marketing w mediach to nie można nie mieć czasu na przeczytanie kilku artykułów na temat komunikacji kryzysowej. Szkoda. Taka rysa na wizerunku zostaje wtedy na lata"
Niektóre z pubów o "zlej woli", przez dwa miesiące swojej działalności zdążyły odesłać lub wylać blisko 200 litrów zepsutego piwa.Comment
-
Właśnie, jakoś …
Wiele piw ma skraje różniące się opinie, oczywiście można na nich bazować, ale żeby pisać że tak jest na 100% to trzeba samemu wypić.
„Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą.” - Joseph GoebbelsOstatnia zmiana dokonana przez Gość; 2013-08-13, 13:35.Comment
-
Comment
-
"Chciałbym tylko zwrócić uwagę, że winę wobec klienta detalicznego za wadliwy produkt ponosi sprzedawca końcowy (pub lub sklep). Piwo w momencie opuszczenia browaru mogło mieć jeszcze jakość zadowalającą (choć w przypadku Dynksa ciemnego wątpię).
Nasze multitapy mają wystarczająco profesjonalną kadrę lub współpracowników aby nie dopuszczać zepsutego piwa do sprzedaży. Jeśli niektóre z nich tego nie robią to jest ich zła wola.
I jeszcze inna sprawa. Może się zdarzyć (dotyczy to zarówno browaru jak i sklepu czy pubu) każdemu pomyłka, błąd w sztuce (tak jak słynna warszawska wpadka AleBrowaru czy ostatnie sprzedawanie kwaśnego piwa przez niektóre z pubów). Brakuje mi profesjonalnego podejścia do problemu. W zamian jest cisza w eterze (obrażenie się na konsumentów) ewentualnie pyskówka. Jeśli prowadzi się profesjonalny biznes, aktywny marketing w mediach to nie można nie mieć czasu na przeczytanie kilku artykułów na temat komunikacji kryzysowej. Szkoda. Taka rysa na wizerunku zostaje wtedy na lata"
Niektóre z pubów o "zlej woli", przez dwa miesiące swojej działalności zdążyły odesłać lub wylać blisko 200 litrów zepsutego piwa.Comment
Related Topics
Collapse
-
Wreszcie dotarło i do nas nowe wydawnictwo w jęz. polskim - "Warzenie bez kompromisów" Randy'ego Moshera.
Dzięki Tomkowi z Piwo.org elroy i Piotrowi Kucharskiemu Twilight_Alehouse powstało polskie wydanie tej niejako kultowej książki.
Zawiera polski dodatek...2025-01-03, 01:43 -
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko
. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
-
Channel: Czechy
-
-
Zachęcam do wprowadzania informacji o nadchodzących wydarzeniach w naszym piwnym świecie.
Żeby Wydarzenia wyświetlały się odpowiednio także na liście nadchodzących imprez trzeba poprawnie wypełnić formularz nowego wpisu.
Najpierw wybór najodpowiedniejszego działu...-
Channel: Imprezy, promocje, wydarzenia
-
-
Z perspektywy dołączania do kolekcji nowych etykiet z piw Lech, jak je traktujecie? Na butelkach są teraz jakby dwie etykiety, jedna z napisem Lech, a druga z dużym L. Traktujecie je jako dwie etykiety i liczycie +2 do kolekcji? Czy jedną z nich traktujecie jako kontrę? Jeśli tak to którą?
-
Channel: Kolekcjonerstwo
-
-
Cześć, mam pytanie odnośnie butelek do piwa.
Obejrzałem ostatnio Kopyra i wspomniał w nim o cenie butelek.
Dla mnie jest to kosmos, tzn. cena.
Proszę mi wytłumaczyć, w jaki sposób zaopatrują się browary w butelki. Rozumiem, że składają zamówienie do huty i ta dostarcza...-
Channel: Słup ogłoszeniowy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment