Przeglądając program Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku znalazłem taką informację:
Amber Czarny Bez; Koźlak i Złote Lwy niepasteryzowane
Collapse
X
-
Beczkowe Ambery zawsze były niepasteryzowane, więc to żaden cymes.
Czarny Bez był polewany na FDP we Wrocławiu.
Nihil Novi, no może poza beczkowym Chilli Grandem.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
-
Jedno małe i starczy. Bardzo słodkie a na dodatek podano mi je ciepłe.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Spróbowałem tego Czarnego Bzu. Zero słodyczy, zaskakująco mocna goryczka. W aromacie kwiatowo-miodowe. Średnio pijalne, zdawało się być bardzo ciężkie.
Comment
-
-
Gdyby było niefiltrowane, to bym powiedział - poleżało od maja, to drożdże wyżarły cały cukier, a tak to pozostaje tylko zmiana receptury.
Comment
-
-
A i nie było lanego grand chili. Tylko Lwy i Koźlak niepasteryzowane na kiju.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziGdyby było niefiltrowane, to bym powiedział - poleżało od maja, to drożdże wyżarły cały cukier, a tak to pozostaje tylko zmiana receptury.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
To co ja dostałem?
Comment
-
-
PiwoVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Dyczkin w formie
Comment
-
-
A tam w formie. Popijam kasztelana niepastera i to dopiero jest NIE piwoVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
To u mnie w kolejce czeka Leżajsk Rześki. Kupiłem sobie czteropakLast edited by Pendragon; 2013-08-15, 20:34.
Comment
-
-
Mój kasztelan był darowany. Sam sobie takich piw nie kupuję, przynajmniej nie w 4-pakuVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Comment
-
-
Twardym trzeba być, nie mniętkim. Były tylko komplety.
Comment
-
Comment